Remove Ads

2022 droomreis Canada

Sea to Sky to Stampede

  • 34
  • 49:18
  • 2,090 mi
  • $2195
Take This Trip

Created by Gert - December 19th 2021

Van oceaan naar hemelhoge bergen naar cowboyfestival. Wat is het plan?

In Vancouver halen we de camper op en gaan we met de ferry naar Vancouver Island, de stad Victoria. Vervolgens naar de surfstranden en het Pacific Rim-park bij Tofino. Na de Netflix-filmlocaties bij Qualicum Bay. gaan we met de ferry terug naar het vasteland naar Whistler. Dan via Kamloops naar het warme Kelowna en de mooie natuurcamping bij Revelstoke. Via Golden komen we in de Rocky Mountains en vieren we Canada-Day in het stadje Jasper. Over de Icefields Parkway gaan we van Jasper National Park via Abraham Lake naar Banff National Park. Vanuit Banff gaan we naar de eindbestemming Calgary. Daar sluiten we af met 2 dagen op de Stampede, het grootste wildwest-festival ter wereld.

Totaal 31 dagen, 26 campernachten, 12 overnachtingsplaatsen en 3500 kilometer.

Photo of Sandman
3.0

3233 St. Edwards Dr, BC, CA

Sandman

FastBook
$

Click to discover a
great deal!

Dag 1 (13-6): Bestemming Vancouver, hotel Sandman Airport

We vertrekken om 15.15 uur vanaf Schiphol voor de vlucht naar Vancouver. Probeer wat te slapen tijdens de vlucht is het advies met een dekentje, nekkussen en films op je telefoon of tablet. We komen namelijk op ongeveer dezelfde tijd aan als dat we vertrokken zijn terwijl we wel 10 uur aan het vliegen zijn. De overnachting is in hotel Sandman Airport. Wat zullen we slapen! Morgen doen we boodschappen en gaan we de camper ophalen.

1
9km 00h 19m

Vancouver, Canada

1

VANCOUVER

De stad Vancouver bezoeken we niet echt. Vancouver heeft een bijzondere sfeer die ons niet uitnodigt om een extra dag hier te zijn. Er zijn veel immigranten op straat. Gastown is de levendige toeristische wijk, met daarnaast Chinatown, na New York is dit de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. Eén van de bezienswaardigheden is het Canada Place gebouw, aan de haven van de Burrard Inlet. Hier kun je een prachtige filmvoorstelling bekijken: de Fly Over Canada. Vanaf het Canada Place gebouw vertrekken de cruiseschepen naar o.a. Alaska en een retourtje met de veerboot naar de overkant van de stad is leuk. Een van de grootste stadsparken ter wereld is het Stanley Park, met Brockton Point waar verschillende hoge totempalen, versierd met authentieke Indiaanse symbolen staan. Met een huurfiets kan je het park goed verkennen.

2
113km 03h 28m
Photo of Salish Seaside RV Haven
5.0

445 Head Street, Victoria, BC, CA

Salish Seaside RV Haven

2

Dag 2-4 (din 14-6/don 16-6): Bestemming Victoria, Salish Seaside RV Haven

De tweede dag wordt een druk dagje. We gaan onze camper ophalen bij CanaDream (type MH-X) in Vancouver-Delta, boodschappen doen, met de ferry (2 uur) naar Vancouver Island en dan nog ruim een uur rijden naar het RV-park (= camping voor campers) in de haven van Victoria. Boodschappen doen we bij de Walmart in het shoppingcenter Tsawwassen. En 1 winkelwagentje is niet genoeg voor de grote lijst. Van veel wc-papier tot broodrooster, van klapstoelen tot grote zakken donuts met rozijnen en van emmers kwark tot fietsen.

3
4km 00h 12m

Victoria, Canada

3

Dag 3 en 4 (woe 15-6 en don 16-6): Bezoek aan stad Victoria

VICTORIA

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en heeft echt een Engels sfeer. De belangrijke attractie is de botanische tuin Butchart Gardens, ongeveer 21 km ten noorden van de stad. In de zomer is er iedere zaterdagavond een mooie vuurwerkshow.

Enkele andere bezienswaardigheden van Victoria zijn de Inner Harbour. Dit is het hart van de stad Victoria. Je vindt er winkeltjes, restaurants en een promenade. Vanaf de camper naar de binnenstad wandelen we of doen we per watertaxi. We kunnen koffie drinken in het Fairmont Empress hotel. Andere mooie gebouwen zijn het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. We gaan ook naar Fisherman's Wharf, een vrolijk haventje met woonboten. In de avonduren is de waterkant vol met lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer. Het Victoria Old Town doet vooral erg Engels aan. In dit oude gedeelte van Victoria vind je de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid bovenuit. Tijdens een rit of wandeling door de wijk Rockland District zie je mooie villa's met grote tuinen.

Whale watching (walvissen kijken) is één van de meest gedane tours. Wie durft er mee? Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober om orka’s en met een beetje geluk walvissen te spotten. Vanwege de gunstige ligging ben je snel op open zee vanuit de haven en is de kans erg groot dat je oog in oog komt te staan met deze zeereuzen. Wij gaan walvissen kijken over een paar dagen in Tofino.

Eén van de mooiste wandelingen ter wereld is de zogenaamde West Coast Trail van Port Renfrew (2 uur rijden vanaf Victoria langs de westkust) naar Bamfield. Deze wandeling duurt echter een week. Het is langs de oceaankust en was vroeger het pad om schipbreukelingen te redden.

4
316km 04h 31m

400 MacKenzie Beach Rd., BC, CA

Bella Pacifica

FastBook
$

Click to discover a
great deal!

4

Dag 5-7 (vrij 17-6/zon 19-6): bestemming Tofino, camping Bella Pacifica

Na een mooie en pittige rit arriveren we bij deze camping. Een mooie plaats is gereserveerd met uitzicht op de oceaan. We rijden vanuit Victoria eerst naar het noorden. Bij Duncan staan totempalen direct langs de weg. Daarna komen we op één van de mooiste wegen van Canada: Pacific Rim Highway 4 tussen Parksville en Tofino. We steken hiermee het eiland dwars over naar de oceaan. Onderweg rijden we langs mooi plekjes zoals Cathedral Grove, een oud bos met wandelpaden en torenhoge douglassparren. Hier kunnen we even de benen strekken.

5
2km 00h 08m
Photo of Tofino Inlet
3.8

BC, CA

Tofino Inlet

5

Dag 6 en 7 (zat 18-6/zon 19-6): Bezoek stadje Tofino en stranden

TOFINO

Wil je helemaal op gaan in de surfcultuur van Tofino? Bezoek dan Chesterman Beach, je kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de uitgestrekte vlakte en de eindeloze zee. Met goed weer en grote golven kun je hier surfers spotten, je kunt zelf ook een cursus nemen en een poging wagen in de woeste zee. Het is door verschillende magazines uitgeroepen tot beste surfspot van Noord-Amerika. Wandel hier tegen de avond want de zonsondergangen zijn prachtig bij helder weer. Vergeet je fotocamera niet want prachtige foto's zijn verzekerd! Andere stranden en kuststreken die je in Tofino kunt bezoeken zijn Long Beach, Schooner Cove, Cox Bay Beach of Hot Springs Cove. Vanuit Tofino kun je ook gemakkelijk Pacific Rim National Park bezoeken, een bijzonder regenwoud tot aan het strand. Ga hier bijvoorbeeld langs de rotsen op zoek naar zeesterren, krabben en andere zee dieren. Of ga de bossen in en geniet van de rust en de prachtige ongerepte natuur. Wil je een prachtige boswandeling maken? Neem dan de Rainforest Trail. Via een 'boardwalk' loop je het regenwoud in, hierdoor kun je gemakkelijk alle bijzondere plekjes van het bos ontdekken zonder dat je het ruige terrein hoeft te begaan. Vanuit Tofino vind je ook whale watching & bear watching excursies maken. Zondagmiddag gaan wij dit doen. Hierbij ga je met een boot de oceaan op, op zoek naar walvissen, bultruggen, beren en ander dierenleven. In maart en april vindt bij Tofino de grootste walvis volksverhuizing ter wereld plaats.

De lekkerste koffie hebben ze bij Rhino's Coffee House en lekker eten doe je daar aan de overkant bij Shed. En als je een vreemd geurtje ruikt, canabis is in Canada legaal. Dit wordt gewoon op straat gerookt.

6
147km 02h 10m

4001 Alberni Hwy,, BC, CA

Little Qualicum Falls Provincial Park

6

Dag 8 (maa 20-6): Bestemming Qualicum, natuurcamping Little Qualicum Falls

Na het ontbijt aan de oceaan beginnen we na vertrek van de camping met een bezoek aan Ucluelet. Dit is, net als Tofino, een echt surfersdorpje. Dit komt doordat de oceaan erg ruig kan zijn aan deze kant van Vancouver Island. Hierdoor is een walhalla voor de ervaren surfers. In Ucluelet kun je de wandeling Wild Pacific Trail lopen, het is een gemakkelijke wandeling en voor iedereen begaanbaar. Deze trail loopt vanaf de parkeerplaats in Ucluelet echt langs de kust richting de Amphirite Point Lighthouse.

We rijden na Uchuelet weer Highway 4 terug dwars over het eiland en komen weer lang Cathedral Grove, de hoge bomen. We rijden de natuurcamping voor vanavond eerst voorbij en gaan eerst een stukje naar het noorden voor mooie uitzichten op het water en stoppen en shoppen in Qualicum en Parksville (zie hieronder).

7
19km 00h 19m

BC, CA

Qualicum

7

QUALICUM

Hier vinden we de plaatsen Qualicum Bay, Qualicum Beach en Parksville. Deze plaatsen hebben een Engelse sfeer. De Netflix-serie 'Chesapeake Shores' is hier opgenomen. De boomhut is helaas weg, maar het uitzicht is er nog vanuit Milner Gardens and Woodland [179 Island Hwy W, Qualicum Beach]. De locatie van O’Brien Family Trust is het Rathtrevor Beach Provincial Park [1240 Rath Rd, Parksville]. Sally's Café is het Leigh House [124 W 2nd Ave, Qualicum Beach] en de Flower Shop is de winkel Smithford's Gifts [164 W 2nd Ave, Qualicum Beach]. Het Town Square Cafe is 'Bailey's in the Village Cafe' [670 Primrose St, Qualicum Beach] waar de cake erg lekker is. De jachthaven Marina in de serie is bij Fairwinds Marina at Schooner Cove [ 3521 Dolphin Dr, Nanoose Bay].

8

via Horseshoe Bay - Departure Bay

160km 03h 07m
Photo of Riverside RV Resort & Campground
3.8

8018 Mons Rd, BC, CA

Riverside RV Resort & Campground

FastBook
$$$$

Click to discover a
great deal!

8

Dag 9-10 (din 9-6/woe 10-6): Bestemming Whistler, Riverside RV campground

Vandaag gaan we met de veerboot weer terug naar het vasteland. De ferry is een uurtje rijden vanaf de camping en gaat vanaf het stadje Nanaimo. De afvaarttijd volgt nog. Onderweg op de ferry (duurt 2 uur) zien we waar de Netflix-serie Virgin River is gefilmd. Veel is opgenomen in het havenplaatsje Snug Cove op Bowen Island (te zien vanaf de ferry links vlak bij de aankomsthaven Horseshoe Bay). We hebben hetzelfde uitzicht vanaf de ferry naar het vasteland als in de serie. Vanaf de ferry rijden we de Sea to Sky-highway, route 99, weer één van mooiste wegen in Canada. Verder stoppen we bij Shannon Falls Provincial Park. De serie Virgin River is verder opgenomen in Squamish, in Vancouver zoals de foodtrucks in Burnaby Fraser Foreshore Park en Port Coquitlam.

9
4km 00h 11m
Photo of Whistler, BC
5.0

Whistler, BC, BC, CA

Whistler, BC

9

Dag 10 (22-6): Bezoek stadje Whistler

WHISTLER

Whistler is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming met vele activiteiten. Het dorp was onderkomen van de Olympische Winterspelen 2010 en is ontworpen met de bezoeker in gedachten, heeft prachtig uitzicht op de bergen en is autovrij. In het plaatsje kun je heerlijk eten en er zijn enkele winkels. Lost Lake is een mooi meer omgeven door bossen en met zicht op de bergen. Er zijn picknicktafels, barbecues, stranden en er is ondiep zwemwater. Families kunnen terecht bij Adventure Zone. Hier zijn vele verschillende activiteiten waaronder minigolf, een trampoline, wandklimmen, een doolhof en de mogelijkheid om te bobsleeën. Maar ook voor volwassenen die wat avontuur zoeken zijn er voldoende mogelijkheden. Je kunt hier onder andere raften, bungee jumpen, een tour per ATV maken, paintballen en zeilen. Voor het beste uitzicht over Whistler en omgeving kun je met de gondola naar de top van de berg waar je tevens toegang hebt tot veel van de wandelroutes die het gebied rijk is. Voor de echte durfal adviseren we een tochtje met de 'Peak-to-Peak' gondola met de glazen bodem, voor een geweldig uitzicht op het dal van Whistler.

Maar voor de liefhebber zijn er ook zipline's (tokkelbanen) zoals de Superfly (2,5 uur, 1 kilometer lang, 200 m hoog, vertrek Cougar Mountain Base), de Beartour (halve dag, 5 ziplines en 4 hangbruggen, tot 300 m lang, vertrek Ziptrek Outfitting Base bij de Excalibur Gondola tegenover de Dubh Linn Gate Pub in het stadje) en de Sasquatsch (1,5 uur, met 2,1 kilometer de langste van Noord Amerika, 600 m hoog, van Whistler naar Blackcomb Mountain vertrek bij de trappen van Excalibur Gondola in Skier's Plaza vlakbij de Whistler Village Gondola and Longhorn Saloon).

10
300km 04h 24m

Kamloops, Canada

10

Dag 11 (don 23-6): Bestemming natuurcamping Lac le Jeune.

Na vertrek vanuit Whistler rijden we verder op route 99, de Sea to Sky-highway. Vandaag komen we ook langs het mooie plaatsje Lillooet, omringd door bergen, meren en valleien. Onze lunchstop is waarschijnlijk in Marble Canyon Provincial Park. Na bergen en bruggen komen we ook langs de rode rotsen bij Kamloops. Het is hier veel warmer dan aan de kust. In Kamloops doen we weer boodschappen voor een paar dagen. Ook is er heel goed Iers restaurant/pub in Kamloops.

KAMLOOPS

Kamloops is het dichtstbevolkte gebied in het hart van de provincie Britsh Columbia. De stad is het ontmoetingspunt van de North- en South Thompson-rivier en draagt met trots de bijnaam 'Canada's Tournament Capital'. De stad is namelijk het hele jaar door het toneel van allerlei grote sporttoernooien, culturele evenementen en (inter)nationale competities. Er is nog veel erfgoed aanwezig van de inheemse bevolking, onder andere in het Secwepemc Museum & Heritage Park. Elke zomer is er een van de grootste pow wows van West-Canada. Tijdens dit driedaagse festival kun je genieten van allerlei verhalen, dansvoorstellingen en muziek van het Secwepemc-volk. Het festival vindt begin augustus plaats Een andere populaire attractie is het BC Wildlife Park, een groot wildpark waar meer dan zeventig verschillende dierensoorten leven. Het park dient tevens om gewonde dieren op te vangen. Je kunt van zeer dichtbij onder andere grizzlyberen, poema’s en wolven zien.

11
42km 00h 36m
Photo of Lac le Jeune
4.5

BC, CA

Lac le Jeune

11

Dag 11 (don 23-6): Bestemming natuurcamping Lac le Jeune.

Na Kamloops is het nog een half uur rijden de natuur in naar de camping.

12
207km 02h 12m

Penticton, Canada

12

Dag 12 (vrij 24-6): Bestemming Kelowna, Kelowna Urban Farm and RV-park

Vandaag gaan verder naar het oosten, naar het merengebied. Als we bij de meren aankomen, gaan we eerst een stukje naar het zuiden naar Penticton.

PENTICTON

Penticton staat bekend om haar rijke wijncultuur. Druiven gedijen goed in de vruchtbare valleien van de Okanagan-rivier. De stad is ingesloten tussen het Okanagan- en Skaha-meer en omringd met hoge bergtoppen. Bovendien heeft de stad het beste klimaat van Canada, met wel 2.000 uren zon per jaar. Dat is meer zonneschijn dan in Rio de Janeiro. Wij weten een leuk plekje om te picknicken aan het meer.

13
68km 01h 01m

2075 K.L.O. Road, Kelowna, British Columbia

13

Dag 12-13 (vrij 24-6/zat 25-6): Bestemming Kelowna, Kelowna Urban Farm and RV-park

We staan 2 nachten op dit RV-park aan de rivier bij een boerderij tussen de wijngaarden. 1,5 kilometer naar het noorden is Orchard Park Shopping Centre. Voor we vertrekken weer de koelkast vullen, want we gaan de natuur weer in.

14
3km 00h 06m

Kelowna, Canada

14

Dag 13 (25-6): Bezoek stad Kelowna en misschien Penticton.

KELOWNA

Aan het oosten van het Okanagan meer vind je de plaats Kelowna. Kelowna staat bekend als de warmste stad van Canada en de stad met de meeste zonuren per jaar. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele wijnbouwbedrijven. Een mooi uitstapje is een fiets- of wandeltocht (tot wel 24 km in totaal) over de houten bruggen van de oude spoorbaan Kettle Valley Railway in de Myra Canyon. Bij het startpunt na 8 kilometer gravelweg is een Nederlandse fietsverhuurder Myra Canyon Bike Rental. In de eerste 2 kilometer van de fiets/wandeltocht kom je al 6 bruggen tegen.

15
227km 03h 20m

Dag 14 (zon 26-6): Bestemming Mc Donald Creek

Na vertrek uit Kelowna rijden we richting Nakusp. Onderweg hebben we een veerboot om het meer over te steken. 1 nachtje zijn we op deze schitterende natuurcamping aan het meer.

16
93km 02h 32m

Dag 15 -16 (maa 27-6/din 28-6): Bestemming Revelstoke, camping Blanket Creek.

Na vertrek uit Mc Donald Creek rijden we via Nakusp richting Revelstoke. Onderweg na onze stop in Nakusp hebben we een veerboot van een half uur om het meer over te steken. We staan 2 nachten op deze schitterende natuurcamping in dit park. Hout genoeg bij de ingang meenemen om een vuurtje te stoken! En telefoons hebben hier geen bereik.....

NAKUSP

In het stadje Nakusp heb je een mooi uitzicht over het Upper Arrow Lake met op de achtergrond de Selkirk Mountains. Nakusp is ontstaan als mijnstadje maar is tegenwoordig bekend van de warmwater bronnen die vlakbij liggen, de Nakusp Hot Springs en Halcyon Hot Springs. Het water in deze bronnen is heilzaam en heerlijk warm.

17
43km 00h 34m

Dag 16 (din 28-6): Rustdag of als we echt weg willen kunnen we een bezoek aan het stadje Revelstoke en het Mount Revelstoke National Park, Meadows in the Sky doen.

We rijden de prachtige Mount Revelstoke berg op zover het mag. Onze camper is naar verwachting iets te lang om er officieel op te mogen. Neem wel insectenspray mee, in de zomer zitten hier nog weleens wat 'bugs'. Aan de Lower Parkway liggen zeven uitkijkpunten tot het eindpunt bij Balsam Lake. Een mooie uitkijkplek is Monashee Point, waar je de plaats Revelstoke en de Columbia Valley met de Monashee Mountains op de achtergrond ziet. Internment Camp is de locatie van een interneringskamp uit de Eerste Wereldoorlog, waar 'vijandige vreemdelingen' vastgehouden werden. Het laatste punt voor je Balsam Lake bereikt, is Panorama Point, dat je een weids uitzicht biedt over de valleien van de Illecillewaet- en Columbia-rivieren.

In de winter is Mount Revelstoke National Park ook zeer toeristisch vanwege de wintersport.

18
136km 01h 43m
Photo of Golden Municipal Campground
5.0

1411 9 St S, BC, CA

Golden Municipal Campground

18

Dag 17 (woe 29-6): Bestemming Municipal Campground in Golden

Vandaag rijden we door Glacier National Park naar het plaatsje Golden. We passeren Roger's Pass. Hier werd het laatste stukje spoorweg aangelegd in 1885 voor de Canadian Pacific Railway (van oceaan naar oceaan dwars door Canada). En in 1962 werd hier de laatste hand gelegd aan de Trans Canada Highway zodat je ook via de snelweg van kust naar kust kunt rijden. In Golden hebben ze heerlijke koffie met iets erbij boven in de boekwinkel. Er is ook een nieuwe bezienswaardigheid: de Golden Skybridge, een hangbrug 130 meter boven een kloof. Hier vandaan heb je schitterende uitzichten op de Rockies en een hoge waterval terwijl je boven een woeste rivier hangt.

19
307km 03h 37m

Icefields Pkwy., AB, CA

Whistlers Campground

19

Dag 18-21 (don 30-6/maa 4-7): Bestemming Whistlers Campground in Jasper

Vandaag rijden we de Rocky Mountains in. Onderweg komen we langs het mooie blauwe meer Emerald lake voor misschien een koffiestop. De vlakbij gelegen Takkakaw Falls zijn alleen bereikbaar via een erg krappe haarspeldbocht waar onze camper niet doorheen past, dus slaan we die over. We rijden de provincie British Columbia uit en de provincie Alberta in. Canada heeft verschillende tijdzones, wij moeten de klok nu een uur vooruit zetten.

Vanaf Lake Louise rijden we de Rocky Mountains verder door via de Icefields parkway. Dit is één van de mooiste wegen ter wereld hoog in de bergen. Onderweg zijn er verschillende bezienswaardigheden zoals watervallen en gletsjers. We moeten even kijken of we nu al een paar stops maken of over 4 dagen op de terugweg. Bijvoorbeeld bij:

WEEPING WALL (106 kilometer) Deze meer dan honderd meter hoge waterval dankt zijn naam aan de overeenkomst met een huilende berg en valt in verschillende etappes naar beneden. De grootste waterstroom heet ‘Teardrop’.

GLACIER DISCOVERY CENTRE (23 kilometer verder) Het Glacier Discovery Centre, op ca. 100 km ten zuiden van Jasper National Park, ligt aan de Icefilelds Parkway. Vanaf hier kun je de meest populaire excursie nemen: de Icefield Explorer. Met een speciaal reusachtig amphibivoertuig maak je een gletsjertocht op de Athabasca Glacier. Trek wel een warme jas aan hier, want ook al is het ‘beneden’ heerlijk weer; eenmaal op het ijs kan het behoorlijk afkoelen. Weer 6 kilometer verder van het Discovery Centre ligt de entree voor de Glacier Skywalk (tegen betaling). Parkeer de camper op de parkeerplaats en loop vanaf hier naar het beginpunt van het glazen plateau. Voor de echte waaghalzen onder ons, een geweldig uitstapje. Diegene die wat last van hoogtevrees hebben geldt dat ze wellicht beter in de camper kunnen achterblijven!

SUNWAPTA FALLS (35 kilometer verder) Na een wandeling van ca. 15 minuten, vanaf de parkeerplaats, bereik je de Sunwapta watervallen. De Sunwapta River duwt met al haar kracht het water door een smalle kloof. Een weer indrukwekkend schouwspel en ondanks dat de wandeling over het ietwat steile pad best pittig is, absoluut een prachtig natuurverschijnsel.

ATHABASCA FALLS (25 kilometer verder) Deze waterval is maar liefste 12 meter hoog en behoort daardoor tot de meest ruige, wilde watervallen van de nationale parken in West-Canada. Via een goed bereikbaar pad kun je op verschillende punten naar de waterval kijken. Steeds krijg je een andere kijk op de watervallen en de kloof.

Weer 29 kilometer verder zijn we bij de campground, via de nieuwe (93) of de oude weg (93a). Deze camping is in 2019 helemaal opnieuw ingericht en vernieuwd.

Dag 31 (Woe 13-7)

Vandaag om 15.20 uur vliegen we terug vanuit Calgary naar Amsterdam. Met de bus of taxi gaan we naar de airport. We komen de volgende ochtend op donderdag 14 juli rond 8.00 uur aan op Schiphol. Dus eigenlijk zijn we 32 dagen op pad!