Remove Ads

20 DGN DWARS DOOR CANADA TORONTO -VANCOUVER

  • 15
  • 57:31
  • 3,128 mi
  • $3284
Take This Trip

Created by Travelhome - July 20th 2020

Tijdens deze route kom je langs prachtige natuur en gezellige steden. Van de geweldige Niagara Falls tot bekende steden zoals Toronto en Vancouver tot de vele schitterende natuurparken. Tijdens deze reis kom je voor ieder wat wils tegen. Deze route is ideaal voor als je niet kan kiezen tussen Oost-Canada en West-Canada.

20 dagen, ca. 5000 km

Startpunt: Toronto

Dag 1 - 2: Toronto

Je vliegt van Amsterdam naar Toronto. Het is aan te raden om hier een hotelovernachting te reserveren, zodat je na de vliegreis met een transfer naar het hotel kan gaan om even lekker te ontspannen. In Toronto is veel te bekijken dus de volgende dag heb je, na het ophalen van jouw camper, ook nog tijd om Toronto te verkennen.

Er is heel erg veel te doen in deze grote stad. Bezoek High Park, een prachtig park in het centrum van de stad of ga shoppen bij Yonge Street; de langste straat ter wereld. Ben je geïnteresseerd in de (pre)historie, bezoek dan het grootste museum van Canada, het Royal Ontario Museum. Reis je met kinderen? Dan is de Toronto Zoo, met meer dan 5.000 dieren, een echte aanrader!

's Avonds is er genoeg keuze om ergens een hapje te gaan eten, bijvoorbeeld aan de haven van Toronto. Wat overigens ook erg leuk is voor een mooie avondwandeling.

1
88mi 01h 35m
Photo of Niagara Falls
4.9

ON, CA

Niagara Falls

1

Dag 3 - 4: Niagara Falls

Na jouw verblijf in Toronto rijd je vandaag richting de Niagara Falls. Hier kan je genieten van deze fantastische waterval, die je vanaf verschillende punten kan bekijken. Bekijk de watervallen van dichtbij vanaf de boot The Maid of the Mist of wandel achter de watervallen door met The Journey behind the Falls. Ook 's avonds kan je de Niagara Falls bekijken, dan zijn deze prachtig verlicht. Geniet ook van het 360 graden uitzicht op zowel de Amerikaanse als Canadese zijde van de watervallen vanuit de Skylon Tower, waar je meteen een hapje kan eten.

Rondom de Niagara Falls zijn mooie nationale parken die je kan bezoeken, maar ook leuke pittoreske dorpjes zoals Niagara on the Lake met winkeltjes en huizen in de Victoriaanse stijl. Ook de speciale vlindertuin is een echte aanrader. Hier vliegen de vlinders gewoon om je heen en met een beetje geluk landt er misschien wel een op jouw hand! Omdat er erg veel te doen is in de omgeving is het aan te raden hier 2 dagen te verbijven.

Campingsuggesties Niagara Falls:

  • KOA Niagara Falls North / Lewiston
  • Niagara Falls Campground & Lodging
  • Riverside Park Campground

Afstand: 115 km

2
265mi 04h 34m
Photo of Grundy Lake Provincial Park
4.0

Pakeshkag Lake Access Road, ON, CA

Grundy Lake Provincial Park

2

Dag 5: Grundy Lake Provincial Park

Vanuit de Niagara Falls rijd je door naar het Grundy Lake Provincial Park. In dit park zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Loop een van de 'trails' en geniet van de prachtige natuur. Je kan er ook voor kiezen om een kano te huren en de omgeving vanaf het water te bewonderen. Houd je meer van fietsen? Ook dat kan je perfect doen in het park. Bij een van de vele strandjes kan je heerlijk relaxen en kan je gezellig picknicken.

Campingsuggestie:

  • Grundy Lake Provincial Park (in het park)

Afstand: 420 km

3
285mi 05h 37m

54012 Trans-Canada Highway, ON, CA

Pancake Bay Provincial Park

3

Dag 6 - 7: Pancake Bay Provincial Park

De volgende dag rijd je vanaf het Grundy Lake Provincial Park door richting het Pancake Bay Provincial Park. Onderweg kan je verschillende stops maken, bijvoorbeeld in het stadje Sudbury of verder langs de kust bij Sault Saint Marie. Na een lange rit met de camper is het lekker om hier even uit te waaien, bewandel bijvoorbeeld de 'Boardwalk', een wandeling langs het water en door een mooi natuurparkje. Wanneer je weer verder rijdt, kom je langs Batchawana Bay Provincial Park. Ook hier kan je een mooie wandeling maken en genieten van de mooie natuur en watervallen.

Vanaf hier is het nog een klein stukje naar het Pancake Bay Provincial Park. Hier overnacht je op een van de campingplekken. De volgende dag kan je de omgeving gaan verkennen. Het park staat bekend om haar mooie stranden en helderblauwe water waar je heerlijk kunt zwemmen. Ook kan je een van de mooie routes wandelen.

Campingsuggestie:

  • Pancake Bay Provincial Park (in het park)

Afstand: 460 km

4
251mi 04h 47m
Photo of Rainbow Falls Provincial Park
3.0

1004 Highway 17, ON, CA

Rainbow Falls Provincial Park

4

Dag 8: Rainbow Falls Provincial Park

Vandaag rijd je verder naar Rainbow Falls Provincial Park bij Terrace Bay. Onderweg is het leuk om een stop te maken bij het Lake Superior Provincial Park, waar je een mooie wandeling kan maken. Sla ook Old Woman Bay niet over waar je kan genieten van een prachtig uitzicht. Je komt hierna ook nog White Lake Provincial Park en Marathon tegen, ook de moeite waard om eens te stoppen.

Bij Rainbow Falls Provincial Park kan je een kampeerplek opzoeken bij Rossport Campground waar je overnacht, hier gaat het genieten gewoon verder met ook hier weer prachtige natuur. Wandel een van de 'trails' en bewonder de panoramische uitzichten of zoek het water op.

Campingsuggestie:

  • Rossport Campground

Afstand: 435 km

5
153mi 02h 46m

Kakabeka Falls Provincial Park, ON, CA

Kakabeka Falls Provincial Park

5

Dag 9: Kakabeka Falls Provincial Park

Verlaat het Rainbow Falls National Park en reis door naar Kakabeka Falls. Onderweg kan je stoppen bij Qoimet Canyon in Dorion, een mooie plek om te lunchen en te wandelen. Er is hier een mooie wandelroute die je over twee bruggen naar uitkijkpunten leidt. Wanneer je vervolgens verder gaat kan je een bezoek brengen aan Thunderbay. Deze stad ligt aan het grootste zoetwater meer ter wereld welke grenst aan het bekende provincial park The Sleeping Giant.

Vanaf hier rijd je verder naar jouw eindpunt van de dag Kakabeka Falls. In het park kan je genieten van de prachtige natuur en watervallen, er zijn verschillende wandelpaden voor ieder niveau. Ook kan je hier even lekker relaxen en zwemmen.

Campingsuggesties Kakabeka Falls Provincial Park:

  • Whispering Hills Campground
  • Riverside Campground.

Afstand: 225 km

6
304mi 05h 24m

Dag 10: Sioux Narrows Provincial Park

Wanneer je de omgeving van Kakabeka Falls hebt bekeken rijd je vandaag verder naar Sioux Narrows Provincial Park bij Kenora. Het is weer een wat langere rit dus doe lekker rustig aan. Bekijk de mooie natuur, stop hier en daar om van de omgeving te genieten.

Sioux Narrows ligt aan de kust van Lake of the Woods. Voor de waterliefhebber zijn er hier genoeg mogelijkheden. Een boottocht, zwemmen, zeilen, vissen en kanoën, het is allemaal mogelijk. Natuurlijk kan je hier ook heerlijk wandelen of het park ontdekken per fiets.

Campingsuggestie:

  • Sioux Narrows Provincial Park (in het park)

Afstand: 470 km

7
349mi 06h 02m
Photo of Riding Mountain National Park
4.5

135 Wasagaming Dr, MB, CA

Riding Mountain National Park

7

Dag 11: Riding Mountain National Park

Vandaag rijd je van Sioux Narrows Provincial Park verder naar Riding Mountain National Park. Stop onderweg in de stad Winnipeg, ga hier lekker lunchen, wandel door de stad en bezoek de diverse bezienswaardigheden zoals het 'Manitoba Legislative Building', waar het bekende symbool 'Golden Boy' van de provincie Manitoba zich op het dak bevindt.

Hierna rijd je verder naar het Riding Mountain National Park. Je kan hier verblijven op Wasagaming campground. Er zijn hier mooie wandel- en fietspaden, ga er op uit en ontdek de mooie natuur en meren en spot wilde dieren! De campground ligt vlakbij het strand en de pier waar je gezellige restaurants vind en kan shoppen. Ook het huren van een kano, kayak en fietsen kan hier.

Campingsuggestie:

  • Riding Mountain National Park (in het park)

Afstand: 560 km

8
388mi 06h 27m

Highway #1 East, SK, CA

Pondarosa Campground

8

Dag 12: Swift Current

Verlaat Riding Mountain National Park en rijd richting Swift Current. Het is een behoorlijke rit, doe lekker rustig aan en stop onderweg regelmatig om te genieten van de omgeving. Stop bijvoorbeeld in Regina, deze stad is gelegen op een vrij platte vlakte en staat bekend om haar stedelijke inrichting. Bewandel een van de wandelroutes, bezoek een museum of kies ervoor om te picknicken in een van de vele parken. Een stukje verder kom je langs Moose Jaw. Bezoek de 'Tunnels of Moose Jaw', een tour met een leuke combinatie van theater en cultuur. Er wordt gezegd dat Al Capone enige tijd in deze tunnels heeft besteed.

Je verblijft op Pondarosa Campground in Swift Current. In Swift Current kan je gezellig door de stad wandelen en uiteten gaan. Nauurlijk kan je er ook voor kiezen om lekker bij de camper te blijven en de barbecue aan te steken.

Campingsuggestie:

  • Pondorosa Campground

Afstand: 620 km

9
321mi 05h 43m
Photo of Waterton Lakes National Park
3.9

Alberta 5, AB, CA

Waterton Lakes National Park

9

Dag 13: Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes bestaat uit twee delen die door een smal kanaal met elkaar verbonden zijn. Deze delen heten Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes. Op de Waterton Lakes kun je verschillende watersporten beoefenen zoals waterskiën, kanoën en vissen. Naast Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes zijn er nog vele bezienswaardigheden in het nationale park. Een daarvan is Red Rock Canyon. Je kunt een wandeling maken rondom deze kloof met rode en groene rotsen maar je kunt er ook in zwemmen. Een andere must see in Waterton Lakes is Cameron Lake. De weg van Waterton Village naar Cameron Lake is al prachtig met adembenemende uitzichten. Daarnaast kom je langs het monument Oil City welke de eerste oliebron van West-Canada kenmerkt. Ga heerlijk picknicken aan de oever van Cameron Lake of verken het meer door een wandeling rondom te maken. Op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Waterton Village liggen de Cameron Falls. Deze waterval stroomt langs een van de oudste rotsen van de Canada en is de moeite om te bezoeken. Wanneer je richting Waterton Village rijdt, zie je aan de linkerkant The Prince of Wales Hotel. Dit hotel is een bekend kenmerk van het nationaal park en heeft een sprookjesachtige uitstraling. Waterton Lakes is ideaal voor de fanatieke wandelaars onder ons. In dit park zijn verschillende prachtige wandelingen te maken. Een makkelijke, korte wandeling kun je maken rondom Red Rock Canyon. Hier doe je ongeveer 20 minuten over en loop je langs de gehele canyon. Wil je nog verder wandelen? Dan kun je aan het einde van de canyon de bossen in wandelen richting Blakiston Falls. Hier heb je een fraai uitzicht over Blakiston Creek en Blakiston Falls. Ben je een ervaren wandelaar en wil je een lange wandeling maken? Kies dan voor de Crypt Lake Trail. Deze 17 kilometerlange wandeling is uitdagend maar ook belonend en doe je ongeveer 6 tot 8 uur over. De trail begint met een korte boottocht naar Crypt Landing waarna je onderweg langs watervallen en door een tunnel maar ook langs een steile klif wandelt. Uiteindelijk kom je uit bij Crypt Lake, een uitdagende wandeling maar het eindpunt is zeer zeker de moeite waard.

Campingsuggestie Waterton Lakes National Park.:

  • Townsite Campground

Afstand: 520 km

10
165mi 03h 18m
Photo of Kikomun Provincial Park
3.0

Baynes Lake, BC, CA

Kikomun Provincial Park

10

Dag 14: Kikomun Provincial Park

Vandaag kan je lekker rustig aan doen. Je rijdt verder richting Kikomun Provincial Park. Het is niet een heel lange rit dus neem vooral de tijd om van het uitzicht te genieten en af en toe te stoppen. Op Kikomun Creek Campground kan je met de camper prachtig aan het water staan. Ga lekker zwemmen in een van de meren of ontspan op het strand. Doe je liever iets actiefs? Huur dan een kano of bewandel een van de wandelroutes. Duik 's avonds je eigen keukentje in, rust lekker uit en geniet van het uitzicht vanaf de kampeerplek.

Campingsuggestie:

  • Kikomun Provincial Park (in het park)

Afstand: 200 km

11
157mi 02h 52m
Photo of Nancy Greene Provincial Park
3.5

3 Crowsnest Hwy, BC, CA

Nancy Greene Provincial Park

11

Dag 15: Nancy Greene Provincial Park

Vandaag rijd je verder naar Nancy Greene Provincial Park. Onderweg kan je stoppen bij diverse stadjes, bijvoorbeeld in Castlegar. Ga lekker lunchen of drink een kop koffie in het centrum voordat je een van de wandelroutes bewandeld. Wandel bijvoorbeeld langs de Columbia River of kies voor de iets kortere (maar wel pittige) route Brilliant Overlook. Er zijn genoeg routes om tussen te kiezen!

Nancy Greene Provincial Park heeft diverse kampeerplekken en je kan gaan staan waar je wilt. Je kan hier niet reserveren en er geldt een 'wie het eerst komt wie het eerst maalt' principe. Je kan hier een mooie makkelijke wandelroute volgen rond het Nancy Greene meer. Natuurlijk kan ook een duik in het meer nemen en heerlijk ontspannen op een strandje.

Campingsuggestie:

  • Nancy Greene Provincial Park (in het park)

Afstand: 320 km

12
120mi 02h 16m
Photo of Haynes Point Provincial Park
4.5

8701 Main St., AB, CA

Haynes Point Provincial Park

12

Dag 16: Haynes Point Provincial Park

Vandaag verlaat je Nancy Greene Provincial Park en rijd je richting Haynes Point Provincial Park. Onderweg geniet je van de mooie omgeving en kan je ergens stoppen om te picknicken. Je komt vandaag al na een redelijk korte rit aan op jouw bestemming. Sinds 2015 heeft dit park een nieuwe naam "Sẁiẁs Provincial Park". Het is een heerlijk, redelijk rustig, park en de kampeerplekken aan het meer en de privacy maken dit een populaire plek en reserveren is daarom zeker aan te raden.

Als de camper staat kan je een mooie wandeling gaan maken of ga fijn zwemmen in het meer. 's Avonds kan je iets gaan eten bij een van de restaurants in Osoyoos of kook zelf in jouw camper en geniet van het mooie uitzicht over het meer.

Campingsuggestie:

  • Haynes Point Provincial Park (in het park)

Afstand: 195 km

13
186mi 03h 53m

Dag 17: Sasquatch Provincial Park

Vandaag rijd je door het prachtige Canadeese landschap verder naar Sasquatch Provincial Park bij Harrison Hot Springs. Zin in een kop koffie? Stop dan in een van de stadjes waar je langs komt, bijvoorbeeld in Princeton. Wanneer je verder gaat rijden kom je door Manning Provincial Park, een mooi gebied met 3 prachtige meren om te stoppen en de benen te strekken.

Wanneer je bij Sasquatch Provincial Park arriveert kies je een van de mooie kampeerplekken uit op bijvoorbeeld Hicks Lake Campground. Wil je een wandeling maken? Kies voor de Hicks Lake Loop, een wandeling van ongeveer 2 uur die je langs het Hicks Lake brengt. Ongeveer op de helft kom je een afgelegen strandje tegen waar je lekker kan gaan picknicken en even kan gaan zwemmen. De wandeling brengt je op het eind terug naar Hicks Lake Campground.

Je kan er ook voor kiezen om naar Harrison Hot Springs te rijden (ongeveer 15 minuten). Dit is een vakantiestadje gelegen aan Harrison Lake en heeft mooie zandstranden. In de omgeving zijn hete bronnen te vinden, waarnaar het stadje vernoemd is.

Campingsuggestie:

  • Sasquatch Provincial Park (in het park)

Afstand: 300 km

89mi 02h 17m

Dag 18: Vancouver

Vancouver is een ware metropool; te midden van de prachtige natuur in West-Canada is het de perfecte start- of eindplaats voor je camperreis. Door het gematigde klimaat is de temperatuur er vaak zeer aangenaam en nodigt de stad alle reizigers uit om op verkenning te gaan. Een stadsbezoek van ca. twee tot drie dagen is absoluut aan te raden. De stad is relatief jong en kent dus geen eeuwenoude voorgeschiedenis. De skyline is erg indrukwekkend, maar zeker ook de haven en de cruiseterminal bij de Canada Place zijn prachtig om te bewonderen. Vanaf het water of vanuit de lucht geniet je het beste van dit schitterende uitzicht.

In 2010 organiseerde Vancouver, samen met de noordelijk gelegen stad Whistler, de Olympische Winterspelen. Er zijn nog veel herkenningspunten terug te vinden. Wanneer je graag een sportwedstrijd wenst bij te wonen: het footballteam van Vancouver, de BC Lions, speelt in het BC Place Stadium. Het ijshockeyteam, de Vancouver Canucks, speelt in de Rogers Arena. Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen tijdens een bezoek aan Vancouver?

  • CANADA PLACE / FLY OVER CANADA

Een centrale plek om je bezoek aan Vancouver te starten is het Canada Place gebouw, aan de haven van de Burrard Inlet. Het gebouw diende in 1986 als het Canadese paviljoen van de Expo ’86. Hier kun je tegenwoordig ook een prachtige voorstelling bekijken: de Fly Over Canada. In deze spectaculaire 4D film lijkt het alsof je over Canada vliegt. Een belevenis die je altijd bij zal blijven. (Verschillende medewerkers van Travelhome hebben de show inmiddels al enkele malen opnieuw bekeken!) Vanaf het Canada Place gebouw vertrekken de cruiseschepen naar o.a. Alaska. Een geweldige ervaring om de enorme schepen de haven te zien binnen varen, of verlaten. Bij zonsondergang kun je op het Jack Poole Plaza plein genieten van de lichtinval op de gebouwen. Wat dacht je van een hapje eten met dit prachtige uitzicht? Probeer de Miljonairs Cut eens bij het Cactus Cafe Coal Harbour.

  • GASTOWN

Op slechts vijf minuten van Canada Place vind je de stadswijk Gastown. Een levendig stadsdeel waar je veel winkels, restaurants en hotels terug zult vinden. Op de hoek van Cambie Street en Water Street staat de bekende Steam Clock, die ieder uur stoom spuit.

  • CHINATOWN

Direct na het Gastown gedeelte ligt Chinatown. Na de steden San Francisco en New York betreft dit de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. In het midden van de wijk ligt de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Te midden van de drukte van Chinatown biedt het een oase van rust met mooie waterpartijen en velen planten en bloemen.

  • GRANVILLE ISLAND

Ten tijden van de Expo in 1986 werd dit voormalige industriegebied nieuw leven in geblazen en tegenwoordig wordt het door velen ook wel ‘het Hart van Vancouver’ genoemd. Met de watertaxi, de aquabus, bereik je het hippe eiland. Er is veel te bezichtigen en te beleven. Zo is er een van de grootste markten ter wereld te vinden, maar ook de ateliers of de brouwerij zijn zeker een ware trekpleister. Het eiland is vooral in het weekend erg druk. Heb je de mogelijkheid, breng dan op een doordeweekse dag een bezoek aan het populaire eiland. Tijdens de zachte zomeravonden kun je hier heerlijk nagenieten van je dag, onder het genot van een heerlijke cocktail of een vers gebrouwen biertje. Een leuke manier om de omgeving rondom het eiland te verkennen is het huren van een kano. Er zijn diverse bedrijven te vinden, waar je een kano kunt huren om zo rond False Creek te peddelen.

  • STANLEY PARK

Een van de grootste stadsparken ter wereld is in Vancouver te vinden: Stanley Park. Met haar ruim 405 hectare is een bezoek een absolute must, tijdens je verblijf in Vancouver. Het park ligt op wandelafstand vanaf het centrum. De wandeling via de Seawall biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar laat ook zien hoe een echte wereldstad toch heel intiem kan zijn. Het pad kent een lengte van 8,8 kilometer en naast wandelaars, vind je er tevens veel fietsers en skaters. Een grote toeristische trekpleister in het park is Brockton Point, het meest oostelijke punt van het park. Er staan verschillende hoge totempalen, versierd met authentieke Indiaanse symbolen.

  • GROUSE MOUNTAIN

Ten noorden van Vancouver ligt de bijna 1200 meter hoge Grouse Mountain. Met de kabelbaan kun je naar het uitkijkpunt gaan, vanwaar je op heldere dagen een geweldig mooi uitzicht hebt over de stad. In de verte kun je de top van vulkaan Mount Baker zien stralen, alsmede de Amerikaanse staat Washington en Vancouver Island.

  • CAPILANO SUSPENSION BRIDGE

Aan de rand van het Capilano River Regional Park ligt de Capilano Suspension Bridge. Een druk bezochte attractie. De 137 meter lange hangbrug trekt jaarlijks velen bezoekers. De brug hangt over de kloof en canyon over de Capilano River. Heb je eenmaal de stap gewaagd om de imposante brug te bewandelen, tref je aan de andere kant van de canyon nog vele andere leuke (kortere) hangbruggen.

Campingsuggesties Vancouver:

  • Burnaby Cariboo RV Park (BCRV)
  • Capilano River RV Park
  • Dogwood Campground and RV Park

Afstand: 170 km

Dag 19-20: Vancouver - Amsterdam

Je laatste dag is aangebroken, vandaag breng je de camper terug naar de verhuurder en maak je je klaar voor de terugreis. Je vliegt vanaf Vancouver terug naar Nederland. Hopelijk heb je een onvergetelijke reis gehad en vele mooie foto's en herinneringen kunnen maken van het prachtige oosten én westen van Canada.