Remove Ads

23 DGN CAMPERREIS DENVER - SAN FRANCISCO VIA MONUMENT VALLEY

  • 15
  • 50:35
  • 2,169 mi
  • $356
Take This Trip

Created by Travelhome - September 7th 2020

23 dagen, ca. 3300 km

Startpunt: Denver

Dag 1-2: Denver

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Denver. Nadat je aangekomen bent in het hotel kan je even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. Het startpunt voor de stadstour (zodat je het beste van Denver te zien krijgt) is het Capitol. Vanuit het Capitol is het een korte wandeling naar de belangrijkste bezienswaardigheden.

In de Denver Mint worden de Amerikaanse munten geslagen. Er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

Het Molly Brown House is mogelijk minder bekend, maar in dit huis woonde de “unsinkable” Molly Brown. Zij was de vrouw van een succesvolle goudzoeker en een van de weinige overlevenden van de Titanic ramp. Een rondleiding door het huis geeft een goeie indruk van hoe de rijken van Denver in die tijd leefden.

Ook kan je verschillende musea bezoeken zoals het Denver Art Museum, het Denver Museum of Nature & Science, het Denver History Museum en het Denver Children’s Museum.

De 16th Street Mall is een lange winkelstraat waar je winkeltjes kunt bekijken. Wanneer je moe wordt kan je de gratis shuttlebus nemen die op en neer door het winkelcentrum rijdt. Het winkelcentrum is ongeveer een mijl lang en eindigt in het oude gedeelte van Denver: LoDo (Lower Downtown). In LoDo vind je restaurants, cafés en vele (kleine) gezellige winkeltjes.

Campingsuggestie Denver:

  • KOA Denver Strasbourg
1
73mi 01h 40m
Photo of Rocky Mountain National Park
4.9

1000 US Highway 36, Estes Park, CO, US

Rocky Mountain National Park

1

Dag 3: Rocky Mountain National Park

Afstand: 110 km

2
219mi 05h 21m
Photo of Maroon Bells
5.0

Aspen Highlands, Aspen, CO, US

Maroon Bells

2

Dag 4 -5: Aspen via Trail Ridge Road (dag 4) en Independence Pass / Maroon Bells (dag 5)

Afstand: 350 km

3
148mi 02h 59m
Photo of Colorado National Monument
5.0
3

Dag 6: Colorado National Monument

Afstand: 250 km

4
121mi 02h 07m

Dag 7: Moab

Moab, dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige nationale parken Canyonlands en Arches. Maar buiten deze nationale parken, hebben dit gezellige maar toeristische stadje en haar omgeving nog veel meer te bieden. Vooral de actieve natuurliefhebbers kunnen hier met gemak meerdere dagen vullen. Maar ook als je op zoek bent naar een rustigere invulling van je reis, dan biedt Moab voldoende mogelijkheden.

Moab wordt ieder jaar door meer en meer toeristen ontdekt. Was het in eerste instantie nog een slaperig stadje, is de U.S. Highway 191 die dwars door het stadje loopt, inmiddels een druk begaande weg met vele mogelijkheden. De restaurants, winkeltjes, barretjes en nog belangrijker: campings zijn hier in overvloed aanwezig. Het leuke en bijzondere aan Moab is dat veel op loopafstand is. Verblijf op een van de campings aan de doorgaande weg, en je bent op loopafstand van de verschillende winkels en restaurants. Een aangename afwisseling van het autominded Verenigde Staten dat je tot dan toe hebt beleefd tijdens je camperreis.

Twee zeer bijzondere nationale parken, op korte afstand gelegen van Moab: Arches National Park en Canyonlands National Park. Tijdens een bezoek aan Moab mogen deze parken zeker niet ontbreken. Moab is de perfecte uitvalsbasis. Met op respectievelijk 10 kilometer en 50 kilometer afstand, vind je niet snel zulke prachtige natuur nabij zo’n leuk en bruisend stadje. Op nog geen 25 kilometer afstand van Moab vind je de wandeling naar een bijzondere arch: de Corona Arch. De trail naar deze arch start aan de 279, een prachtige route langs de Colorado River. Bij de trailhead is voldoende parkeergelegenheid voor een camper, vanuit waar je de wandeling van ca. 2,5 kilometer enkele reis start. Een leuke wandeling met enkele trappen waarbij je de hulp van kettingen hebt, brengt je bij een van de mooiste arches in de omgeving. Naast het welbekende Arches National Park, lijkt de Corona Arch nog niet bekend bij het grote publiek. Loop ook zeker naar de ‘achterzijde’ van de arch, voor een prachtig uitzicht door de arch op de bijzondere omgeving.

Wanneer je met de camper Moab inrijdt, of door de hoofdstraat van dit bijzondere stadje loopt, ontkom je er niet aan. De jeeps en 4x4’s worden op elke straathoek te huur aangeboden. De omgeving van Moab leent zicht dan ook perfect voor een dagje off-road rijden en de verschillende trails te ontdekken. Wil je graag zelf op pad, huur dan een van de voertuigen die aangeboden worden. Wil je toch graag de omgeving op deze manier verkennen, maar niet zelf rijden? Er zijn ook verschillende tourmogelijkheden, waarbij je bij een gids instapt en je door deze bijzondere omgeving kunt laten rijden. Onze favoriete off-road trails zijn de Gemini Bridges Trail, de Schäfer Trail en de Long Canyon Trail.

De Colorado River biedt vele mogelijkheden om vanuit Moab een avontuurlijke dag op deze rivier te beleven. Er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een rustige rafting trip, of wil je juist graag de wilde rivier op? Of wat dacht je van een dinercruise bij zonsondergang of wil je zelf aan de slag op een SUP (stand up paddleboard)? Het is allemaal mogelijk.

Waarschijnlijk het bekendste plekje in Moab om de volle dag vol nieuwe avonturen af te sluiten: de Moab Brewery. Als enige brouwerij in Moab, bieden ze de mogelijkheden om een hapje te eten of met een drankje in de sportsbar plaats te nemen.

Campingsuggesties Moab/Arches National Park:

  • Canyonlands RV Camground (Moab)
  • The Devil's Garden campground (Arches NP)
  • Slickrock Campground (Moab)
  • KOA Campground Moab

Afstand: 180 km

5
4mi 00h 09m
Photo of Arches National Park
5.0

N Highway 191, Moab, UT, US

Arches National Park

5

Dag 8: Arches National Park

Het symbool van de staat Utah is Delicate Arch, de bekendste boog van Arches National Park. Wandel naar deze boog en je hebt een overweldigend uitzicht over het park. In het park vind je, naast de Delicate Arch, nog veel meer natuurlijke bogen van rood gesteente en bijzondere rotsformaties. Je ziet ze al terwijl je met de camper door het park heen rijdt, maar als je gaat wandelen zie je ze natuurlijk van dichterbij én ontdek je ook de verborgen pareltjes. Wandelen kan zowel op eigen gelegenheid als onder begeleiding van een ervaren Park Ranger (de Fiery Furnace hike is een aanrader, je moet deze vooraf reserveren). Bij het Visitor Center informeren ze je over alle wandelmogelijkheden.

In het park zelf is een prachtige (en ook populaire) camping, die je ruim van tevoren moet boeken. Is deze camping volgeboekt? Niet gevreesd, want in het nabijgelegen Moab zijn erg veel alternatieven! Zo is er bijvoorbeeld een camping op loopafstand van het gezellige centrum, zodat je in de avond ook eens lekker door de winkeltjes kunt struinen en misschien eens uit eten kunt gaan of samen een drankje kunt drinken op een van de terrasjes.

Campingsuggesties Moab/Arches National Park:

  • The Devil's Garden campground (Arches NP)
  • Canyonlands RV Camground (Moab)
  • Slickrock Campground (Moab)
  • KOA Campground Moab

Afstand: 75 km

6
152mi 02h 55m
Photo of Monument Valley
4.5

U.S. 163 Scenic, Oljato-Monument Valley, AZ, US

Monument Valley

6

Dag 9: Monument Valley

Monument Valley is één van de meest gefotografeerde plekken op de wereld. Het landschap bestaat uit enorme rotspartijen van rood zandsteen en achter bijna iedere rots schuilt een prachtig verhaal. Ken je films zoals Forrest Gump en The Lone Ranger? Deze zijn hier opgenomen! Om het beste beeld van dit prachtige gebied te krijgen is een tour door één van de touroperators uit Navajo zeker aan te raden. Zij vertellen je over de totstandkoming, verhalen achter de enorme rotsformaties en het Navajo volk wat hier nog op enkele plekken leeft.

De route naar de Monument Valley is magisch. Je kan hier uren rijden en weinig tot niks tegenkomen met het prachtige landschap op de achtergrond. Het geeft je echt het gevoel alsof je even helemaal alleen op de wereld bent. De Valley Drive zelf is niet te betreden met een camper. Je kunt het beste een tour boeken om zo veel mogelijk over dit bijzondere gebied te leren.

Het Navajo volk gelooft erin dat er aardse mensen zijn en heilige mensen. Men gelooft dat ze er alles aan moeten doen om de harmonie en balans op Moeder Aarde te bewaren. Dit staat in samenhang met de heilige mensen, omdat zij invloed uitoefenen op de aardse mensen (goed of slecht). Deze geloofsovertuiging is echt nog terug te vinden in de Monument Valley zelf. De inwoners van dit gebied leven nog steeds op dezelfde manier als honderden jaren geleden en dit is erg bijzonder om te zien.

Wanneer je met de camper reist is de Goulding’s Monument Valley RV Park zeker een aanrader. Deze campground biedt uitzicht over het prachtige landschap van de Monument Valley. Daarnaast bieden zij vanaf deze campground ook tours aan door de Monument Valley. Je kan op verschillende momenten van de dag meedoen aan zo’n tour, durend van 2,5 tot 8 uur. Mocht je deze tour op een speciaal moment willen doen, kies dan voor de sunset tour. Het fijne aan deze tour in combinatie met de campground is, dat je de camper kan laten staan op de campground.

Net voorbij Monument Valley, richting Moab, kom je langs een geweldig mooi uitzichtpunt. Dit uitzicht is ook gebruikt in de gelijknamige film, Forest Gump. Het mooiste plaatje schiet je als je midden op de weg gaat staan. Dit is mogelijk omdat het een tamelijk rustige weg is (het is natuurlijk wel belangrijk om goed op de weg te letten!). Vanuit Monument Valley is dit uitzichtpunt net voorbij mile marker 13 te vinden. Het is met de camper vanuit Monument Valley ongeveer 15 minuten rijden naar dit uitzichtpunt.

De meest opvallendste rotsformaties zijn de West, East en Merrick Butte. Deze formaties zijn alle drie maar liefst 300 meter hoog. Twee hebben de vorm van een hand, de derde is vernoemd naar de man die zilver in het gebied vond. Het enige wandelpad dat je mag betreden zonder gids gaat rondom de West Butte en is ongeveer 6,2 kilometer lang. Mocht je niet zo actief zijn dan kun je deze drie bekendste buttes ook bekijken vanuit het Lookout Point nabij het Visitor Center.

Campingsuggesties Monument Valley:

  • Goulding's Lodge Campground (Monument Valley)
  • Valle's RV Park (Mexican Hat)
  • Cottonwood RV Park (Bluff)

Afstand: 240 km

7
381mi 10h 42m

UT, US

Lake Powell

7

Dag 10-11: Page/Lake Powell

Dit enorme meer is een paradijs voor de waterliefhebber, je kunt natuurlijk zwemmen maar ook een boot huren, een boottocht maken of een tochtje op de jetski behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast liggen er enkele pareltjes in de omgeving die je niet mag missen. Breng een bezoek aan het indrukwekkende uitzichtpunt van Horseshoe Bend, een korte klim brengt je naar de top en in de buurt van de rand is het uitzicht adembenemend.

Een andere stop is Antelope Canyon, hier kun je alleen komen door een tour te boeken. De smalle canyon staat bekend om de mooie lichtinval midden op de dag en om het mooie reliëf in de stenen waar het water doorheen is gesleten.

Campingsuggesties Page/Lake Powell:

  • Wahweap RV Park & Campground
  • Lone Rock Beach
  • Bullfrog RV Park & Campground
  • Page Lake Powell Campground & RV Park

Afstand: 270 km

8
109mi 05h 47m
Photo of Bryce Canyon National Park
5.0

Highway 63, UT, US

Bryce Canyon National Park

8

Dag 12: Bryce Canyon National Park

In het zuidwesten van Utah ligt het geweldig mooie park Bryce Canyon National Park. Dit park bestaat uit natuurlijk gevormde amfitheaters van rode rotstorens. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. Een magisch gezicht, waarvan je op verschillende manieren van kunt genieten. Het park biedt namelijk voor iedereen mogelijkheden. De minder actieve reizigers bewonderen de uitzichten vanaf verschillende uitkijkpunten. Je kunt hier met je camper naartoe rijden, er is bij de meeste uitkijkpunten voldoende plaats om te parkeren. Wil je je camper liever op de camping laten staan? Dan neem je de gratis shuttlebus, die je van plek naar plek brengt. Ideaal! Ga je graag wandelen? Er zijn gemakkelijke hikes, die bijvoorbeeld maar één tot twee kilometer lang zijn en weinig tot geen hoogteverschil kennen. De wandelingen die in principe iedereen kan maken, óók kinderen. Dit zijn wandelijken zoals de Mossy Cave, Sunset to Sunrise en Rim Trail. Heb je liever wat meer uitdaging? Dan zijn er meer dan voldoende uitdagende hikes. Je kan vaak een heel eind de canyon inlopen. Ook deze wandelingen variëren van afstand, van 1,5 tot 13 kilometer. Een echte aanrader is om de Queen’s/ Navajo Combination loop te lopen. Deze is 4,6 kilometer lang en duurt ongeveer twee tot drie uur. Het is slim om deze met de klok mee te lopen!

Er zijn in Bryce Canyon verschillende bezienswaardigheden die je zou moeten noteren op je to-do lijstje. Er zijn in totaal een vijftiental uitzichtpunten waar je amphitheaters, valleien en hoodoos kunt bekijken. Wij sommen een paar parels voor je op:

  • RAINBOW POINT

Vanuit dit punt kijk je uit over vrijwel het hele park, van het noorden naar het zuiden. Dit is overigens ook één van de hoogstgelegen punten van Bryce Canyon. Dit punt kan je vinden aan het einde van de Rim Road.

  • NATURAL BRIDGE

Dit is een natuurlijke brugformatie welke vanuit een uitzichtpunt te zien is. De boog werd gevormd door regenwatererosie, een proces dat nog steeds plaatsvindt.

  • BRYCE POINT

Dit punt is zeker aan te raden om te bezoeken tijdens zonsopkomst, de toppen van hoodoos worden mooi verlicht door de hoodoos. Het Bryce Point geeft een enorm uitzicht over het Bryce Amphitheater waar je vele hoodoos kunt zien. Het is een van de populairste uitzichtpunten van Bryce Canyon en ligt net na Swamp Canyon.

  • SUNSET EN SUNRISE POINT

Dit punt is geweldig om aan het einde van de middag of ochtend te bezoeken. Deze twee punten liggen beide bij het Amphitheater, dichtbij het visitor centre. Je loopt van het ene naar het andere punt in ongeveer een uur tijd. Mocht je toch van wat meer uitdaging houden kun je op één van deze twee punten een afdaling lopen.

Campingsuggesties Bryce Canyon National Park:

  • Ruby's Inn Campground
  • North Campground
  • Sunset Campground
  • KOA Cannonville

Afstand: 240 km

9
89mi 03h 19m
Photo of Zion National Park
4.9

1 Zion Park Blvd, Springdale, UT, US

Zion National Park

9

Dag 13-14: Zion National Park

Sommige parken maken zo’n diepe indruk dat je alleen voor dát park nog wel eens terug zou willen keren. Zion National Park is zo’n park. De indrukwekkende torenhoge rode rotswanden, de met groen omgeven Virgin River, idyllische watervallen en geweldige vergezichten maken het een hele bijzondere plek.

Je camper kun je parkeren bij het Visitor Center of misschien kampeer je wel in het park en laat je je camper op de camping staan. De gratis shuttlebussen zijn een perfecte manier om het park te verkennen. Ze rijden om de paar minuten van ’s ochtends tot ’s avonds. Je stapt op en af wanneer je wilt om verschillende delen van het park te verkennen.

Door te wandelen beleef je het park pas écht. En wat je niveau ook is, er zijn voor iedereen prachtige wandelingen te maken. In het Visitor Center helpen ze je graag een keuze te maken. Een van de wandelingen die erg populair is, is de Emerald Pools trail. Deze wandeling is opgedeeld in drie stukken. Deels over verharde paden en over rotspaden loop je door groene natuur en langs de kenmerkende rode rotsen steeds hoger naar de Lower, Middel en Upper Pools. Onderweg kom je natuurlijk de waterpoelen tegen, zie je watervalletjes en geniet je van mooie uitzichtpunten. Volg voor een andere bijzondere wandeling eerst de Virgin River over de groene ‘Riverside Walk, tot je uitkomt bij ‘the Narrows’. Hier loop je in een kloof met steile rotswanden door het water. Wat een ervaring! Je kunt waterschoenen en een wandelstok huren vlakbij het Visitor Center aan de kant van Springdale.

Ben je een ervaren wandelaar en schrik je niet terug van een pittige klim? Dan is Observation Point óf de wandeling 'Angels Landing' een absolute aanrader. Deze wandelingen brengen je allebei naar een overweldigend en iconisch uitzichtpunt. Wel zou ik je willen aanraden om, vooral in het hoogseizoen, vroeg te beginnen met deze wandelingen vanwege de hitte en de felle zon later op de dag.

Na een heerlijke dag wandelen terugkeren naar de camper om buiten in je campingstoeltje aan de kant van de rivier je voeten te laten afkoelen in het frisse water van de Virgin River. Omringd door de overweldigende rotspartijen, die in oranje, dieprood en paars kleurden tijdens de ondergaande zon. Dat klinkt goed toch? Op de campings in én net buiten het park aan de kant van Springdale, sta je het allermooist. Hier kom je echt even helemaal tot rust.

Campingsuggesties Zion National Park:

  • Watchman Campground
  • South Campground
  • Zion Canyon Campground

Afstand: 135 km

10
173mi 02h 55m

Dag 15-16: Las Vegas

Viva Las Vegas! Een pretpark voor volwassenen. De stad die vooral bekend is om zijn bijzondere hotels en casino’s. Voor de één een hoogtepunt van de reis, voor de ander een tussenstop, om daarna snel door te rijden. Je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks. Toch is Las Vegas een niet te missen stad, alleen al doordat het zo’n unieke plek is. Je zult een bezoek niet snel vergeten.

BEZIENSWAARDIGHEDEN LAS VEGAS

Je hebt net urenlang door de droge woestijn gereden, en ziet in de verte een stad tevoorschijn komen. Overdag doemen de gebouwen voor je uit het niets, in de nacht twinkelen alle lichtjes je tegemoet. Welcome to fabulous Las Vegas!

  • THE STRIP

Denk je aan Las Vegas, dan denk je aan de Strip. Dé straat in Las Vegas, waaraan alle bijzondere en excentrieke hotels liggen. Deze straat met een lengte van 6,8 kilometer vormt hét toneel voor een bezoek aan Las Vegas. Loop van hotel naar hotel, maak gebruik van de bus die van noord naar zuid rijdt of laat jezelf rondrijden door een Uber, taxi of misschien zelfs een limousine. In Las Vegas is niks te gek en alles mogelijk.

  • BELLAGIO

Misschien wel het bekendste hotel in Las Vegas, is het Bellagio. De fonteinen zijn niet te missen bij een bezoek aan Las Vegas. Op bekende en onbekendere nummers wordt een prachtige show van de fonteinen weergegeven. Probeer een show ook zeker in de avond te kijken, de lichten maken het nog extra bijzonder. Ook van binnen is het Bellagio prachtig. De magnifieke botanical gardens is het bezoek al meer dan waard. Sla het glazen plafond in de lobby dan ook zeker niet over, dit mooie kunstwerk is ook zeer bijzonder.

  • THE VENETIAN

Ben je nou in Las Vegas, of toch in Venetië? Je zou je bijna vergissen als je richting the Venetian loopt! Met de typische kanalen en daarop de gondels mét gondelier. Als je gelukt hebt, zingen ze zelfs nog een stukje wanneer ze langs varen. Of misschien wil je dit hotel wel vanuit een gondola ervaren? Het kan allemaal! Wanneer je doorloopt of vaart naar binnen, heb je dit eigenlijk bijna niet in de gaten, behalve door de airconditioning. Het plafond is binnen zo geschilderd, dat je je alsnog buiten waant.

  • CEASARS PALACE

Blijf in de Italiaanse sferen, en ga door naar het Ceasars Palace, waar je je in oude Romeinse tijden waant. Een bijzonder hotel met een Colosseum die gebruik wordt voor grote concerten. Wil je een unieke show ervaren? Bekijk dan zeker de mogelijkheden voor een avondje uit in het Colosseum van het Ceasars Palace.

  • NEW YORK, NEW YORK

Wil je graag een indruk krijgen van de metropool New York tijdens je verblijf in Las Vegas? Bij het New York, New York hotel waan je je echt in deze grote stad. En daar hoef je Las Vegas niet voor te verlaten! Loop over de ‘Brooklyn Bridge’ met de wolkenkrabbers op de achtergrond, of bekijk het hotel van dichtbij vanuit de achtbaan, die door en om het hotel heen raast.

  • HIGH ROLLER

Het grootste reuzenrad ter wereld staat in Las Vegas; de High Roller. Op de promenade van het Linq hotel, kun je een rondje meedraaien in dit reuzenrad. Wil je in 30 minuten geheel Las Vegas van bovenaf bekijken? Het is mogelijk in de High Roller!

  • WELCOME TO FABULOUS LAS VEGAS SIGN

Wie kent hem niet, het grote ‘Welcome to Fabulous Las Vegas’ bord? Deze staat aan de zuidzijde van de Strip, en mag bijna niet ontbreken in je fotoboek! Wie weet staat er een echte Elvis klaar om samen met je op de foto te gaan.

  • FREMONT STREET

In Fremont Street is Las Vegas gestart; in deze straat in het Downtown gedeelte van, vind je het originele Vegas. Hier is het allemaal begonnen, en nog steeds leuk om te bezoeken. Heb je even genoeg van de hotels aan de Strip? Reis dan af naar Fremont Street. Met een gigantisch beeldscherm boven je hoofd, waar vanaf schemering verschillende shows worden afgespeeld, heb je hier een bijzondere ervaring. Wil je je bezoek aan Fremont Street helemaal af maken? Kijk dan naar de ZipLine, waarbij je over het publiek zweeft!

  • CIRQUE DU SOLEIL SHOWS

Cirque du Soleil heeft een grote naam in Las Vegas: met gemiddeld zes verschillende shows in deze stad kún je er niet omheen. Volgens onze ervaren reisexperts dan ook een bijzonder avondje uit. Bezoek tijdens je verblijf in Las Vegas een van deze bijzondere shows en verbaas je over alle geweldige acts.

  • OUTLET SHOPPING MALLS

Wil je graag met een goedgevulde koffer terug naar huis? Ook dan zit je in Las Vegas goed! Buiten de verschillende shopping malls aan de Strip, zijn er ook twee grote outlet shopping malls. De Las Vegas Premium Outlets North en Las Vegas Premium Outlets South, gelegen aan de noord en zuid zijde van de Strip.

  • HOOVER DAM

Ook net buiten Las Vegas vind je meer dan genoeg bezienswaardigheden, om je camperreis te vervolgen of om dagtrips vanuit Las Vegas te maken. Op ongeveer 60 kilometer afstand van de Strip ligt de bijzondere Hoover Dam. Deze gigantische dam zorgt ervoor dat Las Vegas voldoende elektriciteit en water heeft. Er zijn tours mogelijk door de dam, een bijzondere tour!

  • RED ROCK CANYON NATIONAL CONSERVATION AREA

Op nog geen 30 kilometer afstand van de Strip, vind je een compleet andere wereld in Red Rock Canyon National Conservation Area. Rijd over de 13 mijl lange Scenic Drive, die je over een prachtige route door de rode rotsen brengt. Een walhalla voor rotsklimmers maar ook voor de wandelaars. Een wandeling die volgens onze reisexperts meer dan de moeite waard is, is de Calico Tanks Trail. Een leuke wandeling, en als je aan het einde wat geklauter aandurft, word je beloond met een prachtig uitzicht op Las Vegas.

  • HELIKOPTER TOUR GRAND CANYON

Wellicht heb je tijdens je camperreis door de Verenigde Staten niet de mogelijkheid om de Grand Canyon te bezoeken? Bekijk dan de mogelijkheden om vanuit Las Vegas een helikoptertour over de Grand Canyon te boeken. Vanuit Las Vegas worden gigantisch veel mogelijkheden aangeboden. Wil je alleen een indruk krijgen van deze enorme canyon door er overheen te vliegen? Of wellicht wil je landen in de canyon? Het is allemaal, en op elk moment van de dag mogelijk. Doordat je vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon vliegt, duren deze tours langer dan wanneer je vanuit de Grand Canyon zelf vertrekt.

Campingsuggesties Las Vegas:

  • Oasis RV Resort
  • KOA at Sam's Town
  • Las Vegas RV Resort

Afstand: 275 km

11
168mi 02h 58m

Dag 17: Barstow

Midden in de Mojave Desert, op de weg tussen L.A. en Las Vegas, ligt Barstow. De historische Route 66 loopt dwars door Main Street! Het is een plaats waar veel reizigers overnachten als tussenstop, om een lange afstand te overbruggen. Kom je hier op tijd aan en wil je nog wat leuks doen die dag? Vlakbij Barstow ligt het bekende spookstadje Calico Ghost Town. Vroeger werd hier in de mijnen zilver gewonnen. De mijnwerkers en hun families leefden in Calico. Toen de waarde van zilver minder werd, zijn de mensen die hier woonden vertrokken. Vandaag de dag is het een regionaal park. Alle gebouwen zijn verlaten, maar staan er nog. Wandel door de historische straten en neem een kijkje in het oude schoolgebouw, de bank, de winkels en de huizen. Je kunt je misschien op die manier een beetje voorstellen hoe het leven hier moet zijn geweest. Er is een camping bij Calico Ghost Town Regional Park, een ideale plek om te overnachten als je het spookstadje bezocht hebt!

Campingsuggesties Barstow:

  • Calico Ghost Town Camping & RV Park

Afstand: 225 km

12
268mi 04h 56m

Dag 18: Morro Bay

Ongeveer halverwege de Highway One tussen San Francisco en Los Angeles ligt Morro Bay. Deze baai wordt omgeven door rotsen, maar er ligt ook een grote rots (Morro Rock, hoe kan het ook anders?) net voor de kust in de baai. Morro Rock is onderdeel van Morro Rock State Park. Op en rondom deze rots leven veel vogelsoorten, die je kunt bekijken door een kano te huren. Er zijn verder verschillende mooie stranden in de buurt, waar even lekker op kunt uitwaaien.

Campingsuggestie Morro Bay:

  • Morro Bay State Park Campground

Afstand: 450 km

13
143mi 02h 41m

Dag 19: Monterey

Deze gezellige plaats, net onder San Francisco, heeft een mooie ligging aan de Grote Oceaan. De meest bekende highlight is de 17-Mile Drive. Een spectaculaire route met de mooiste uitzichten over de ruige kust, de Lone Cyrpessen en de immense huizen die hier gebouwd zijn. In Monterey zelf vind je leuke kunstgalerieën en boetieks. Struin over Cannery Row om wat cadeautjes te shoppen voor het thuisfront, bekijk de oude gebouwen in Monterey State Historic Park (eventueel tijdens een tour) en proef de verse vis bij Fisherman's Wharf. Het nabijgelegen Carmel-by-the-Sea is ook een aanrader. Het is een Efteling achtig plaatsje met lieflijke boetieks, kleine koffiezaakjes en prachtige huizen. Het is heerlijk om hier even doorheen te wandelen en koffie te drinken.

Campingsuggesties Monterrey / Carmel-by-the-Sea:

  • Carmel by the River
  • Laguna Seca RV Camphround

Afstand: 220 km

114mi 02h 05m

Dag 20-21-22: San Francisco

Vandaag ga je alweer naar de laatste bestemming van deze bijzondere reis, namelijk de stad San Francisco. San Francisco is onder onze reizigers ontzettend geliefd. Het is deze stad die bijna iedereen kiest als je vraagt naar hun favoriete stad in West-Amerika. Een stad waar wij Europeanen ons het meest zullen thuis voelen, waarschijnlijk omdat het ten opzichte van Las Vegas en Los Angeles het meeste lijkt op een Europese stad. Er is één duidelijk centrum, met grote winkelketens én gezellige kleinere boetiekjes, er zijn fijne restaurants en bars én je kunt er te voet heel veel bekijken.

De meeste mensen die een camperreis maken verblijven maar één of twee nachten in San Francisco. Dat is voldoende om een mooie indruk te krijgen van de stad, maar natuurlijk moet je wel keuzes maken in wat je graag wilt zien. Er worden veel verschillende Hop On Hop Off bustours aangeboden met passen die geldig zijn voor één of twee dagen. Dat is, vinden wij, een prima manier om de highlights in deze mooie stad te bekijken. Ga je liever op eigen houtje dan kun je lopend, met de cable car en ander openbaar vervoer ook goed uit de voeten. Wat moet je volgens onze reisexperts zeker zien?

  • UNION SQUARE EN OMGEVING

Ben je een shopaholic? Dan voel je je rondom Union Square écht als een vis in het water! Rondom Union Square en Market Street vind je de bekende grote winkelketens en een aantal enorme overdekte winkelcentra. Stap bij een van de aangrenzende straten op een van de iconische cable cars en laat je, heuvel op en heuvel af, meevoeren richting Fishermans Warf. Het is maar een klein stukje lopen vanaf Union Square totdat je je in het gedruis van Chinatown begeeft. Je was toch in San Francisco? Daar lijkt het niet op als je hier rondwandelt! Er zijn Chinese winkels, bakkerijen, zelfs de straatlantaarns zijn in Chinese stijl. Wil je eten bestellen in een restaurant dan kan het prima zo zijn dat je een kaart met foto's te zien krijgt en daarop kunt aanwijzen wat je wilt eten, omdat iedereen die er werkt alleen Chinees spreekt.

  • FISHERMAN'S WHARF EN ALCATRAZ

De gezellige wijk Fisherman's Wharf ligt (what's in a name?) aan het water. Er zijn verschillende pieren, maar Pier 39 springt er meteen uit. Laat je meevoeren in de gezellige drukte op deze pier en struin de leuke winkeltjes af, op zoek naar de mooiste souvenirs. Gun je voeten even rust en strijk neer op een van de terrasjes voor een kopje koffie of heerlijke verse vis met San Francisco Sourdough. Pier 39 staat bekend om de kolonie zeeleeuwen die het hun vaste stekkie hebben gemaakt. Ze horen nu voortaan nét zo bij San Francisco als de Golden Gate Bridge! Vanaf de pier bekijk je deze grappige dieren die vaak liggen te luieren op de drijvende houten vlotten.

In het indrukwekkende ferrygebouw vind je nóg meer restaurants en winkels en koop je verse producten, recht van het boerenland, maar ook ambachtelijke broodjes en andere lekkere verse lekkernijen.

Vanaf Pier 33 vertrek je met de boot naar het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz. Zware criminelen zoals maffiabaas Al Capone hebben hier gezeten. Bekijk de cellen van binnen, wandel over de luchtplaats en stap even binnen in de ziekenboeg. De gratis audiotour (die overigens ook in het Nederlands beschikbaar is) leidt je op je eigen tempo rond en zorgt ervoor dat je alle belangrijke plekken zult tegenkomen.

Vanaf Pier 39 loop je in 20 minuutjes naar de meest gefotografeerde straat van deze stad: Lombard Street. Het is de meest bochtige straat van de wereld. Er met je camper overheen rijden zouden wij niet proberen, maar lopend kun je er ook doorheen!

  • GOLDEN GATE BRIDGE

Hét icoon van San Francisco is zonder twijfel de enorme rode Golden Gate Bridge. Rijd eroverheen met je camper (let wel: het is een tolweg), wandel of fiets eroverheen. Je hebt hier een van de beste uitzichten over de skyline en op Alcatraz. Aan de andere kant van de brug vind je het kunstenaarsplaatsje Sausalito. Het is leuk om hier aan het water te lunchen en het uitzicht over de baai te bewonderen.

  • GOLDEN GATE PARK

In het 'Central Park' van San Francisco is vanalles te beleven. Vind even rust tussen de Japanse bloemen en planten, terwijl je langs vijvers en over bruggetjes wandelt door de mooie Japanese Tea Garden. Er is ook een Nederlandse windmolen, een planetarium, een museum én een schitterende enorme bloemenkas.

  • ALAMO SQUARE

Je kent ze van films en series (waarvan de meest bekende natuurlijk Full House!): deze rij met bijzondere Victoriaanse huizen (zogenaamde 'Painted Ladies') aan Steiner Street bij Alamo Square. Wat steken ze prachtig af tegen de wolkenkrabbers van San Francisco op de achtergrond. Een perfect fotomomentje!

Op dag 22 gaat je terugvlucht naar Amsterdam, hier zal je op dag 23 aankomen.

Campingsuggesties San Francisco:

  • San Francisco Marin RV Park
  • KOA Petaluma / San Francisco North
  • Candlestick RV Park
  • San Francisco RV Resort

Afstand: 210 km