Remove Ads

25 DGN WEST-CANADA EN AMERIKA VANCOUVER - CALGARY

  • 16
  • 48:46
  • 2,278 mi
  • $2392
Take This Trip

Created by Travelhome - July 20th 2020

Deze reis start met een stadsbezoek aan de wereldstad Vancouver. Twee dagen heb je de tijd om het toeristische Gastown te bezoeken, de totempalen in Stanley Park te bewonderen en lekker te winkelen in Robson Street. In Vancouver haal je jouw camper op en reis je zuidwaarts naar het eerste nationale park op jouw route; Olympic N.P.. Verder langs de Oregon kust naar de hippe stad Portland. In Portland kun je eindeloos struinen door de vele gezellige straatjes met leuke barretjes en restaurantjes. Via de prachtige watervallen in Colombia River Gorge, Madras en John Day Fossil Beds N.M. kom je aan bij Craters of the Moon N.P.. Het lijkt alsof je op de maan bent geland, zo ziet het landschap er hier uit.

Dan is het tijd om de Rocky Mountains in Amerika en Canada te gaan ontdekken. De hoogste bergketens in Grand Teton N.P. kun je niet missen. Door naar de spuitende geisers en borrelende modderpoelen in Yellowstone N.P.. Net nadat je de grens naar Canada oversteekt ligt het volgende prachtige nationale park Waterton Lakes. Als laatste breng je in deze route een bezoek aan Banff N.P. voordat je de camper weer inlevert in Calgary. Je neemt afscheid van wat intussen jouw huisje op wielen is geworden.

25 dagen, ca. 3650 km

Startpunt: Vancouver

Dag 1 - 2: Vancouver

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Vancouver. Nadat je aangekomen bent in je hotel kun even lekker ontspannen en bijkomen van de vlucht. De volgende dag heb je de tijd om Vancouver te verkennen.

Vancouver is een ware metropool; te midden van de prachtige natuur in West-Canada is het de perfecte start- of eindplaats voor je camperreis. Door het gematigde klimaat is de temperatuur er vaak zeer aangenaam en nodigt de stad alle reizigers uit om op verkenning te gaan. Een stadsbezoek van ca. twee tot drie dagen is absoluut aan te raden. De stad is relatief jong en kent dus geen eeuwenoude voorgeschiedenis. De skyline is erg indrukwekkend, maar zeker ook de haven en de cruiseterminal bij de Canada Place zijn prachtig om te bewonderen. Vanaf het water of vanuit de lucht geniet je het beste van dit schitterende uitzicht.

In 2010 organiseerde Vancouver, samen met de noordelijk gelegen stad Whistler, de Olympische Winterspelen. Er zijn nog veel herkenningspunten terug te vinden. Wanneer je graag een sportwedstrijd wenst bij te wonen: het footballteam van Vancouver, de BC Lions, speelt in het BC Place Stadium. Het ijshockeyteam, de Vancouver Canucks, speelt in de Rogers Arena. Welke bezienswaardigheden mag je zeker niet missen tijdens een bezoek aan Vancouver?

  • CANADA PLACE / FLY OVER CANADA

Een centrale plek om je bezoek aan Vancouver te starten is het Canada Place gebouw, aan de haven van de Burrard Inlet. Het gebouw diende in 1986 als het Canadese paviljoen van de Expo ’86. Hier kun je tegenwoordig ook een prachtige voorstelling bekijken: de Fly Over Canada. In deze spectaculaire 4D film lijkt het alsof je over Canada vliegt. Een belevenis die je altijd bij zal blijven. (Verschillende medewerkers van Travelhome hebben de show inmiddels al enkele malen opnieuw bekeken!) Vanaf het Canada Place gebouw vertrekken de cruiseschepen naar o.a. Alaska. Een geweldige ervaring om de enorme schepen de haven te zien binnen varen, of verlaten. Bij zonsondergang kun je op het Jack Poole Plaza plein genieten van de lichtinval op de gebouwen. Wat dacht je van een hapje eten met dit prachtige uitzicht? Probeer de Miljonairs Cut eens bij het Cactus Cafe Coal Harbour.

  • GASTOWN

Op slechts vijf minuten van Canada Place vind je de stadswijk Gastown. Een levendig stadsdeel waar je veel winkels, restaurants en hotels terug zult vinden. Op de hoek van Cambie Street en Water Street staat de bekende Steam Clock, die ieder uur stoom spuit.

  • CHINATOWN

Direct na het Gastown gedeelte ligt Chinatown. Na de steden San Francisco en New York betreft dit de grootste Chinese wijk van Noord-Amerika. In het midden van de wijk ligt de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Te midden van de drukte van Chinatown biedt het een oase van rust met mooie waterpartijen en velen planten en bloemen.

  • GRANVILLE ISLAND

Ten tijden van de Expo in 1986 werd dit voormalige industriegebied nieuw leven in geblazen en tegenwoordig wordt het door velen ook wel ‘het Hart van Vancouver’ genoemd. Met de watertaxi, de aquabus, bereik je het hippe eiland. Er is veel te bezichtigen en te beleven. Zo is er een van de grootste markten ter wereld te vinden, maar ook de ateliers of de brouwerij zijn zeker een ware trekpleister. Het eiland is vooral in het weekend erg druk. Heb je de mogelijkheid, breng dan op een doordeweekse dag een bezoek aan het populaire eiland. Tijdens de zachte zomeravonden kun je hier heerlijk nagenieten van je dag, onder het genot van een heerlijke cocktail of een vers gebrouwen biertje. Een leuke manier om de omgeving rondom het eiland te verkennen is het huren van een kano. Er zijn diverse bedrijven te vinden, waar je een kano kunt huren om zo rond False Creek te peddelen.

  • STANLEY PARK

Een van de grootste stadsparken ter wereld is in Vancouver te vinden: Stanley Park. Met haar ruim 405 hectare is een bezoek een absolute must, tijdens je verblijf in Vancouver. Het park ligt op wandelafstand vanaf het centrum. De wandeling via de Seawall biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar laat ook zien hoe een echte wereldstad toch heel intiem kan zijn. Het pad kent een lengte van 8,8 kilometer en naast wandelaars, vind je er tevens veel fietsers en skaters. Een grote toeristische trekpleister in het park is Brockton Point, het meest oostelijke punt van het park. Er staan verschillende hoge totempalen, versierd met authentieke Indiaanse symbolen.

  • GROUSE MOUNTAIN

Ten noorden van Vancouver ligt de bijna 1200 meter hoge Grouse Mountain. Met de kabelbaan kun je naar het uitkijkpunt gaan, vanwaar je op heldere dagen een geweldig mooi uitzicht hebt over de stad. In de verte kun je de top van vulkaan Mount Baker zien stralen, alsmede de Amerikaanse staat Washington en Vancouver Island.

  • CAPILANO SUSPENSION BRIDGE

Aan de rand van het Capilano River Regional Park ligt de Capilano Suspension Bridge. Een druk bezochte attractie. De 137 meter lange hangbrug trekt jaarlijks velen bezoekers. De brug hangt over de kloof en canyon over de Capilano River. Heb je eenmaal de stap gewaagd om de imposante brug te bewandelen, tref je aan de andere kant van de canyon nog vele andere leuke (kortere) hangbruggen.

1
70mi 03h 41m

Dag 3 - 4: Victoria

Vandaag haal je jouw camper op bij de verhuurder. Waan je in Engelse sferen in de hoofdstad Victoria waar een van de belangrijke attracties de Butchart Gardens zijn. Je vindt er prachtige verschillende tuinen: Sunken Garden, Rose Garden, Italian Garden en Japanese Garden. In de zomer is er iedere zaterdagavond een mooie vuurwerkshow. Geniet van de stad en zijn vele bezienswaardigheden, maak een van de mooie wandelingen, rij een van de scenic drives en neem een kijkje bij het luxe Queen Victoria Hotel en/of Fairmont Empress Hotel.

Enkele andere bezienswaardigheden van Victoria zijn de Inner Harbour. Dit is het hart van de stad Victoria. Je treft er winkeltjes, restaurants en een promenade. Het Empress hotel, het Parliament Building en het Royal British Columbia museum. Bezoek de waterkant ook eens in de avonduren, de lichtjes en de vele straatartiesten zorgen voor een geweldige sfeer. Ook het Royal British Columbia museum is de moeite waard. Absoluut één van de beste musea in Canada. Het hoofdonderwerp is de culturele en sociale geschiedenis van British Columbia. Er worden ieder uur rondleidingen gegeven en hiervoor kun je een tijdskaartje halen bij de kassa. Het Victoria Old Town doet erg Engels aan. In dit oudere gedeelte van Victoria vind je de mooiste straatjes en oude panden. Vooral Wharf Street, Government Street, Douglas Street en Bastion Square springen er qua bezienswaardigheid flink uit.

Maar ook Whale watching is één van de meest ondernomen tours vanuit de hoofdstad van British Columbia. Vanaf de Inner Harbour vertrekken dagelijks verschillende whale watching tours. De vaartocht duurt ongeveer een uur, zodat u ver genoeg uit de kust verwijderd bent. Dan spot je vaak de eerste walvissen en/of orka’s. De totale whale watching tocht duurt ca. drie uur. De beste seizoenen zijn mei/juni en september/oktober. Vanwege de gunstige ligging ben je snel op open zee vanuit de haven en is de kans erg groot dat je oog in oog komt te staan met deze zeereuzen. Maar ook andere zeedieren laten zich vaak zien tijdens deze tours, zoals bruinvissen, zeeotters en dolfijnen! Ongeveer 21 km ten noorden van Victoria tref je de Butchart Gardens. Hier vind je prachtige rozentuinen, Japanse tuinen, Italiaanse tuinen, watervallen en beelden. Er zijn tevens diverse restaurantjes. Je kunt verschillende zaadjes kopen. Let wel: enkel verpakte zaadjes mogen meegenomen worden naar Nederland.

Campingsuggesties Victoria:

  • Salish Seaside RV Haven
  • Fort Victoria RV Park
  • Weir's Beach RV Resort

Afstand: 120 km

2
114mi 03h 46m

Hwy 101, WA, US

KALALOCH

FastBook

Click to discover a
great deal!

2

Dag 5: Olympic National Park

Mysterieuze stranden met flarden van mist en een dichtbegroeid oeroud regenwoud, dát is Olympic National Park. Het park is enorm uitgestrekt en er zijn verschillende delen die je kunt bezoeken, die ook weer redelijk ver uit elkaar liggen. Trek zeker 2 dagen uit om het park te bezoeken want er is zoveel te zien! De meest populaire gedeeltes zijn de stranden en het Hoh Rainforest. Hier kun je met een camper gemakkelijk komen.

Vanuit Seattle kun je via Port Angeles en Forks naar het park rijden. Op naar het strand. Rialto Beach is een bezoekje meer dan waard. Hier liggen veel boomstammen op het strand en door de dichte mist is het een bijzondere en mysterieuze plek. Zo zijn er nog veel meer schitterende stranden hier, waar je veelal prima met een camper kunt komen. Aan het eind van de middag check je in op de Kalaloch Campground. Met een beetje geluk heb je hier een plekje met uitzicht op de zee. Je kunt vanaf de camping naar beneden lopen voor een strandwandeling.

Het regenwoud is de voornaamste reden waarom dit park op je bucketlist moet staan. Het Hoh Rainforest is het bekendste gedeelte. Je kunt de camping hier niet reserveren, dus na de overnachting bij het strand kun je het beste vroeg vertrekken naar de Hoh Rainforest Campground.

De ‘Hall of the Mosses’ trail is hier absoluut een aanrader. De wandeling is vrij makkelijk en je krijgt een goede indruk van het oeroude regenwoud.

Campingsuggesties Olympic N.P.:

  • Kalaloch Campground
  • Hoh Rainforest Campground

Afstand: 185 km

3
173mi 03h 30m

Dag 6: Cannon Beach:

De ruige kust van Oregon kent ontelbaar veel provinciale parken, schitterende stranden, gezellige vissersplaatsjes en prachtige uitzichtpunten onderweg. Het is absoluut een must-see en een van de belangrijkste redenen om af te reizen naar deze prachtige, ruige, groene staat. In het havenstadje Astoria zie je bijvoorbeeld mooie Victoriaanse huizen en geniet je van verse fish & chips met uitzicht op het water. Ook het idyllische Cannon Beach met Haystack Rock en het mooie Ecola State Beach mag niet in je reisschema ontbreken.

Vannacht slaap je in Cannon Beach. Een idyllisch en uiterst charmant kustdorpje. Vanaf deze plek heb je, bij goed weer en opgetrokken mist, een prachtig uitzicht over de grillige Oregon Coast met bijzondere steenformaties en vele uitzichtpunten waarvandaan je de meest mooie plaatjes schiet. Zeesterren sieren vele van deze rotsen en aan de kust zul je veel herten het malse duingras zien grazen. Maak een wandeling langs de vele uitzichtpunten of begraaf je voeten in het fijne strandzand. Hier is het genieten geblazen!

Campingsuggestie Cannon Beach:

  • RV Resort at Cannon Beach

Afstand: 280 km

4
82mi 01h 39m

Dag 7 - 8: Portland

Keep Portland weird! Dé slogan van de stad Portland, waarmee je een duidelijke eerste indruk kunt krijgen van deze flamboyante stad. Deze bijzondere maar vooral bijzonder excentrieke stad heeft een plekje gestolen in het hart van onze ervaren reisexperts die deze geweldige stad hebben mogen bezoeken.
Denk je aan Portland, dan denk je aan rozen, food trucks, donuts uit een roze doos en boeken. Heel veel boeken. De Wie is de Mol?-kijkers onder ons zullen deze stad direct herkennen, na het seizoen waarbij de kandidaten door de straten van deze geweldige stad reden, is Portland op het lijstje van velen met een aantal plaatsen gestegen. En dat is niet voor niks. Deze te gekke stad biedt voor ieder wat wils, en is een bezoekje dan ook meer dan waard.

Door het gigantische aantal foodtrucks welke er in de stad te vinden is, kun je er eigenlijk niet omheen. In Portland zijn er gigantisch veel te vinden, en dit aantal groeit met de dag. Met zoveel mogelijkheden zit er altijd wel iets voor je bij.

Ben je in het weekend in Portland? Neem dan zeker een kijkje bij de Saturday Market. Ondanks dat de naam doet geloven dat deze alleen op zaterdag geopend is, kun je deze markt ook op zondag bezoeken. Gelegen aan het water in downtown Portland, een geweldige locatie en een leuke markt om rond te struinen.

Een bezoekje aan het Washington Park in Portland kun je bijna niet overslaan. Dit gigantische park ligt op korte afstand van Downtown Portland, en biedt veel verschillende mogelijkheden. Wat dacht je van de Oregon Zoo of de Japanese Garden? Volgens ons is de International Rose Test Garden een echte must om te bezoeken. De naam zegt het al: in deze prachtige grote tuin worden vele verschillende rozen getest. Niet voor niks heeft Portland de bijnaam ‘City of Roses’. Als je hier rondloopt, snap je direct waarom.

Dé boekenwinkel van de wereld vind je in Portland. Kun je het je voorstellen, een boekenwinkel waar een plattegrond echt nodig is om de weg te vinden? Powell’s City of Books in Portland is de grootste boekenwinkel in de wereld. Met naar schatting 1,5 miljoen boeken, is het niet zo gek dat het wat lastig navigeren is. Neem zelf een kijkje, en probeer net dat éne boek te vinden als souvenirtje.

Portland is een ontzettend fietsvriendelijke stad. Met kilometers aan fietspaden en routes, kom je op de fiets door het centrum en langs alle bezienswaardigheden van de stad. Je kunt zelf fietsen huren en de stad op eigen houtje ontdekken, of met een gids een fietstour maken langs de mooiste plekjes van Portland. Wil je een fietstocht graag combineren met een bezoekje aan de vele brouwerijen van de stad? Kies dan voor een bier tour. Wil je juist op de fiets graag de stad uit? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een fietstour langs de Columbia River Gorge te doen!

Ben je met lege koffers naar Portland gereisd, en wil je deze gevuld weer mee terug nemen? Dat moet in Portland zeker gaan lukken! Het leukste: in de staat Oregon betaal je geen tax. Zo wordt het shoppen in Portland nóg leuker.

Campingsuggesties nabij Portland:

  • Fairview RV Park
  • Sandy Riverfront RV Park

Afstand: 130 km

5
61mi 01h 06m

Dag 9: Columbia River Gorge

Dit nog vrij onbekende gebied staat vooral bekend om de vele watervallen. De bekendste waterval is Multnomah Falls, een indrukwekkende 186 meter hoge waterval. Je kunt hier mooi wandelen, maar je kunt de watervallen ook prima vanaf het uitkijkplatform bekijken. Een andere mooie waterval is de Ponytail Falls. Over een redelijk steil wandelpad loop je door een bosrijk gebied naar deze waterval. Bijzonder bij deze waterval is dat je er achter door kunt lopen. In het Ainsworth State Park is een camping, waar je midden in de bossen met je camper heerlijk kunt kamperen.

Campingsuggestie Columbia River Gorge:

  • Bridge RV Park & Campground (White Salmon)

Afstand: 110 km

6
103mi 01h 60m

Madras, Oregon, United States

6

Dag 10: Madras

Vandaag breng je een bezoek aan het Mount Hood National Forest. De piek van de hoge berg is het hoogste punt van de staat Oregon. Van oudsher is het een vulkaan. Het Mount Hood National Forest strekt zich uit van aan de Columbia River Gorge over een groot bosrijk tot aan het Olallie Scenic Area.

Voor de overnachting rijd je richting Madras. Hier bevinden zich verschillende campings waar je de nacht kunt doorbrengen.

Campingsuggestie Madras:

  • Mountain View RV Park
  • Jefferson County Fairgrounds RV Park

Afstand: 170 km

7
109mi 02h 15m

32651 Highway 19, Kimberly, OR, US

John Day Fossil Beds National Monument

7

Dag 11: John Day Fossil Beds National Monument

Je reist met jouw camper naar John Day Fossils National Monument. Hier kun je een kijkje nemen bij de eeuwenoude fossielen die Noordwest-Amerika te bieden heeft. Het nationaal monument kent drie verschilende gebieden: Clarno, Painted Hills en Sheep Rock. De drie gebieden hebben allemaaal weer andere bezienswaardigheden en er zijn ook verschillende wandelroutes. Het meest bekende gebied van de drie is Painted Hills met haar gele, rode, groene en gouden kleuren. Hier kun je kiezen uit een van de volgende wandeltrails: Painted Cove Trail, Painted Hills Overlook Trail of Carrol Rim Trail.

Na deze zeer interessante dag overnacht je in de buurt van John Day Fossil National Monument.

Campingsuggestie John Day Fossil Beds:

  • KOA Boise/Meridian

Afstand: 235 km

8
395mi 07h 18m

Dag 12: Craters of the Moon National Monument

Rond het middaguur vertrekt je richting de Craters of the Moon National Monument. Een lavalandschap is erg bijzonder en dat kan je van dichtbij ervaren bij dit monument. Je kan er met je camper een trail rijden en verschillende viewpoints bezoeken in dit vreemde zwarte landschap.

De camping van vandaag ligt in Pocatello in het zuiden van de staat Idaho, op zo’n 150 km afstand van het Craters of the Moon National Monument.

Campingsuggesties omgeving Craters of the Moon National Monument:

  • KOA Pocatello
  • Arco / Craters of the Moon KOA

Afstand: 530 km

9
198mi 04h 04m
Photo of Grand Teton National Park
5.0
9

Dag 13 - 14: Grand Teton National Park

De komende twee dagen bezoek je Grand Teton N.P. Dit nationale park ligt ten zuiden van Yellowstone National Park. Het gebied heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met vele wandelroutes, het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Bekende meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake met vele mogelijkheden voor wandelingen. Een geweldige manier om te genieten van het meer en het uitzicht is door op Jenny Lake een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper te bekijken. Een goed startpunt voor een bezoek aan het park is Jackson Hole. In deze plaats zijn vele activiteiten zoals raften, paardrijden en je kunt een tocht op de gondel maken voor een prachtig uitzicht.

Campingsuggesties Grand Teton N.P.:

  • Colter Bay Campground
  • Gros Ventre Campground

Afstand: 340 km

10
122mi 03h 04m
Photo of Yellowstone National Park
4.7

30 Yellowstone Ave, West Yellowstone, MT, US

Yellowstone National Park

10

Dag 15 - 17: Yellowstone National Park

Voor de meeste reizigers is de komende bestemming toch wel een van de hoogtepunten van de reis. Yellowstone N.P. waar je de komende 3 dagen zult verblijven. Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en is in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana, waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkaanlandschap en zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. Je vindt hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful, die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier een hoogte van 90 meter bereiken.

Attracties die Yellowstone onder andere biedt, zijn:

  • Mammoth area, hier is de populairste attractie de terraces bij Mammoth Hot Springs, de bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente.
  • Norris area, de Norris Geyser Basin is de heetste en oudste geiser van het park en de temperatuur op een paar honderd meter onder de grond loopt op tot 237 graden.
  • Madison Area, een kleiner thermaal gebied met geisers en rivieren.
  • Petrified Tree, deze versteende boom is te zien in het Tower-Roosevelt gebied.
  • Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd.
  • Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde geisers zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park.
  • Mammoth Hot Spings, waar je travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat je via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen.

Campingsuggesties Yellowstone N.P.:

  • Madison Campground
  • Canyon Campground
  • Mammoth Campground

Afstand: 150 km

11
228mi 04h 22m

Dag 18: Great Falls

Je bent aangekomen in de 'Great Plains' van Montana. In Great Falls zal het je opvallen hoeveel dammen en energiecenntrales er zijn. Deze stad heet niet voor niets 'Electric City'. Great Falls is onderdeel van de Lewis and Clark Trail. Breng een bezoekje aan het Lewis & Clark National Historic Trail Interpretive Center om meer te leren over hoe deze beroemde ontdekkingsreizigers het westen van Amerika in kaart hebben gebracht. Vlakkbij Great Falls vind je de gelijknamige waterval. Leuk om ook hier even een kijkje te nemen.

Campingsuggestie Great Falls:

  • Great Falls KOA Holiday

Afstand: 375 km

12
198mi 03h 54m
Photo of Waterton Lakes National Park
3.9

Alberta 5, AB, CA

Waterton Lakes National Park

12

Dag 19: Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes bestaat uit twee delen die door een smal kanaal met elkaar verbonden zijn. Deze delen heten Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes. Op de Waterton Lakes kun je verschillende watersporten beoefenen zoals waterskiën, kanoën en vissen. Naast Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes zijn er nog vele bezienswaardigheden in het nationale park. Een daarvan is Red Rock Canyon. Je kunt een wandeling maken rondom deze kloof met rode en groene rotsen maar je kunt er ook in zwemmen. Een andere must see in Waterton Lakes is Cameron Lake. De weg van Waterton Village naar Cameron Lake is al prachtig met adembenemende uitzichten. Daarnaast kom je langs het monument Oil City welke de eerste oliebron van West-Canada kenmerkt. Ga heerlijk picknicken aan de oever van Cameron Lake of verken het meer door een wandeling rondom te maken. Op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Waterton Village liggen de Cameron Falls. Deze waterval stroomt langs een van de oudste rotsen van de Canada en is de moeite om te bezoeken. Wanneer je richting Waterton Village rijdt, zie je aan de linkerkant The Prince of Wales Hotel. Dit hotel is een bekend kenmerk van het nationaal park en heeft een sprookjesachtige uitstraling. Waterton Lakes is ideaal voor de fanatieke wandelaars onder ons. In dit park zijn verschillende prachtige wandelingen te maken. Een makkelijke, korte wandeling kun je maken rondom Red Rock Canyon. Hier doe je ongeveer 20 minuten over en loop je langs de gehele canyon. Wil je nog verder wandelen? Dan kun je aan het einde van de canyon de bossen in wandelen richting Blakiston Falls. Hier heb je een fraai uitzicht over Blakiston Creek en Blakiston Falls. Ben je een ervaren wandelaar en wil je een lange wandeling maken? Kies dan voor de Crypt Lake Trail. Deze 17 kilometerlange wandeling is uitdagend maar ook belonend en doe je ongeveer 6 tot 8 uur over. De trail begint met een korte boottocht naar Crypt Landing waarna je onderweg langs watervallen en door een tunnel maar ook langs een steile klif wandelt. Uiteindelijk kom je uit bij Crypt Lake, een uitdagende wandeling maar het eindpunt is zeer zeker de moeite waard.

Campingsuggestie Waterton Lakes National Park.:

  • Townsite Campground

Afstand: 325 km

13
166mi 03h 20m

57 Van Horne Street S, BC, CA

Canadian Museum of Rail Travel

13

Dag 20: Cranbrook

Je hebt nog de hele ochtend om Waterton Lakes te ontdekken. Maak nog een mooie wandeling door het park of geniet van het uitzicht over Upper Waterton Lake of Middle Waterton Lake.

In de middag is het weer tijd om met de camper een stukje te gaan rijden richting Cranbrook. Hier overnacht je de nacht om morgen op tijd weer te vertrekken richting Banff National Park.

Campingsuggestie Cranbrook:

  • Willow Creek Campground

Afstand: 325 km

14
173mi 03h 21m
Photo of Banff National Park
4.9

Improvement District No. 9, AB, CA

Banff National Park

14

Dag 21 - 22: Banff National Park

Midden in de indrukwekkende Rockies ligt het allereerste nationale park van Canada, Banff N.P. Het park is een van de hoogtepunten van West-Canada en biedt zoveel meer dan wandelingen en meren, het is een plek waar je echt tot rust kunt komen. Banff is ook een goede uitvalsbasis om de aangrenzende parken te bezoeken zoals Yoho National Park of Kootenay National Park. De wegen in de Rocky Mountains zijn erg goed begaanbaar met de camper en de Icelfields Parkway, die in Banff begint, is een van de mooiste wegen ter wereld.

  • LAKE LOUISE

Lake Louise is het bekendste gletsjermeer van West-Canada en het is hier in de zomer dan ook echt druk. Maar geen nood, want wie de drukte wil ontsnappen, hoeft alleen maar de trail naast het meer te volgen. Langs dit felblauwe meer kom je allerlei interessante dingen tegen en het uitzicht is vanuit elke hoek weer anders. Als je tussendoor eens een andere activiteit zoekt dan wandelen, kun je bij Lake Louise ook erg mooi kanoën over het meer. Vanaf het water heb je een fantastische view op het Fairmont hotel wat aan het water gelegen is. Je camper parkeren bij Lake Louise is erg gemakkelijk. Er zijn ruime parkeerplaatsen voor campers aanwezig. Het advies is wel om vroeg op de dag te gaan, zodat er nog voldoende plek is.

  • MORAINE LAKE

Het is ideaal om je bezoek aan Lake Louise te combineren met een bezoek aan Moraine Lake. Moraine Lake staat op de Werelderfgoedlijst en als je er bent, zie je meteen waarom. Dit meer overtreft alle meren in de buurt. Het water is zo intens blauw en de bergen omsluiten de vallei op een prachtige wijze. Er zijn hier veel activiteiten te ondernemen, zoals kanoën, wandelen, raften en helicopter tours. Dit meer mag echt niet op je to do lijstje ontbreken. Als je vroeg of laat in het seizoen gaat, kan het zijn dat de weg hierheen is afgesloten door sneeuwval.

  • PEYTO LAKE

Waar je bij de meeste meren nabij het water kunt wandelen, heb je bij Peyto Lake juist een fantastisch uitzicht vanaf het viewpoint. Je kijkt neer op het ijsblauwe meer en de hoog reikende bergen er omheen. Een tweede viewpoint, op iets verdere loopafstand, is vaak wat rustiger en daarom de moeite waard om te bezoeken. Zelfs in het najaar, wanneer er al een laag sneeuw is gevallen is het uitzicht over Peyto Lake een aanzicht om nooit meer te vergeten.

  • BANFF VILLAGE

Gelegen in het gelijknamige nationale park in de Canadese Rockies, ligt het plaatsje Banff. Een waanzinnig populair dorpje wat aan alle reizigers iets te bieden heeft. Het dorp is klein, maar knus en heeft een hele leuke winkelstraat waar zelfs een permanent kerstwinkeltje aanwezig is! Er zijn ook veel barretjes en restaurants te vinden, dus wanneer je een keer uit eten wil tussendoor, is dit de perfecte plek. Als je van drankjes houdt en op zoek bent naar een gezellige plek om je avond door te brengen, dan kun je naar de Banff Brewing Company en de Irish pub. Voor de cultuurliefhebber is Banff ook erg geschikt. Vooral het First Nations Museum is een bezoekje waard en ideaal voor regenachtige dagen. Hier hebben ze een expositie van gebruiksvoorwerpen van de Indianen en word het een en ander uitgelegd over hun leefwijze. Dit museum is goed te combineren met de beroemde Banff Hot Springs. Pak hier even je rustmomentje tijdens je camperreis in Canada en vergeet niet om met de camper langs het Banff Fairmont Springs hotel te rijden. Dit hotel ziet er uit als een imposant kasteel en is een hele attractie op zich.

We raden je aan om minimaal 2 nachten in Banff te verblijven als je de omgeving wil verkennen. Uiteraard is er ontzettend veel te zien en te doen en zou je hier ook makkelijk een week kunnen vertoeven. Je kunt het beste verblijven in Banff Village, dat erg centraal ligt in het park. Goede campings in Banff zijn bijvoorbeeld de Tunnel Mountain Village Campground of Two Jack Lakeside Campround. Deze campings liggen net buiten de stad en Tunnel Mountain Village Campground heeft zelfs een gratis shuttle naar het centrum. Een andere camping in Lake Louise die we kunnen aanbevelen is Lake Louise Campground, op zo’n 10 minuten rijden afstand van het populaire meer. In de zomer kan het erg druk zijn in Banff en daarom adviseren we om vooraf je campings te reserveren.

Campingsuggesties Lake Louise/Banff National Park:

  • Tunnel Mountain Campground
  • Lake Louise Campground

Afstand: 280 km

77mi 01h 25m

Dag 23: Calgary

Het laatste stukje rijden met de camper is aangebroken. Je kunt er vandaag voor kiezen om de ochtend nog te genieten in Banff of om al op tijd naar Calgary te vertrekken om de stad te ontdekken.

Het is een unieke stad die je zeker zal verrassen! Het centrum van de stad heeft een frisse en moderne uitstraling en vanaf de beroemde Calgary Tower kun je op een heldere dag de bergtoppen van de Rockies zien. In juli wordt de hele stad omgetoverd in een wildwest festival, de Calgary Stampede. Wat moet je gezien hebben?

  • CALGARY TOWER

Zoals elke grote Noord-Amerikaanse stad heeft ook Calgary een uitkijktoren. Het bijzondere aan deze toren is dat je op heldere dagen een heel bijzonder uitzicht hebt op de toppen van de Rocky Mountains. De toren staat midden in de stad en is toren is 191 meter hoog. Wist je dat op de begane grond het Calgary Tourism Center gevestigd is? De plek om de beste informatie over de stad te weten te komen.

  • GLENBOW MUSEUM

Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van West-Canada, breng dan een bezoek aan het Glenbow Museum. Het museum is het grootste van West-Canada. Je vindt er niet alleen tentoonstellingen over West Canada, maar ook over kunst en cultuur uit de hele wereld. Het museum staat midden in het centrum van de stad, vlakbij de Calgary Tower. Je bereikt het museum het gemakkelijkst per C-train (ook van een camping nabij de stad).

  • STEPHEN AVENUE WALK

Een de leukste straten in het centrum is de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en de beroemde Noord-Amerikaanse bierbrouwerijen. Bij veel van deze brouwerijen kan je zelfs op een terrasje buiten heerlijk genieten van een speciaalbier. De Calgary Tower en het Glenbow museum liggen op korte afstand.

  • HERITAGE PARK HISTORICAL VILLAGE

Wil je meer weten over hoe het dagelijkse leven er vroeger aan toe ging? Een must see is dan het historische dorp bestaande uit ongeveer 100 huizen uit verschillende tijden. Je kunt een rit maken in een echte stoomtram of een tocht op een radarboot. Verder vind je er een heuse Main Street, een fort en een indianen dorp.

Campingsuggestie Calgary:

  • Calgary West Campground

Afstand: 150 km

Dag 24 - 25: Camper inleveren Calgary en retourvlucht

In de ochtend lever je jouw camper in bij de verhuurder in Calgary. Het zal na de afgelopen 22 dagen wel even gek zijn om jouw huisje op wielen achter te laten.

In de middag of avond vlieg je terug naar Nederland waar je door het tijdsverschil de volgende dag op dag 25 arriveert.

Afstand: 130 km

Banner Photo Credit: Shutterstock