Remove Ads

Roadtrip 2016

  • 14
  • 42:49
  • 2,207 mi
  • $864
Take This Trip

Created by Thomas Hussak - October 20th 2015

Rute gennem de amerikanske Rocky Mountains med udgangspunkt i Denver byder på noget af den mest imponerende natur, USA kan byde på. I kommer bl.a. gennem Yellowstone med sine springende gejsere, varme kilder og store bisonokser. Men I kommer også til South Dakota med Mount Rushmore og de fire præsidenthoveder hugget ud i bjergsiden.

8500 Peña Boulevard, Denver, CO, US

Denver International Airport-Den

I lander i Denver International Airport, som ligger cirka 20 kilometer øst for Denver. Men I kan skimte Rocky Mountains bjergere i baggrunden bag Denvers skyline, så allerede ved ankomsten kan I fornemme, hvilken smuk natur som venter jer de kommende uger. Når I har afhentet jeres udlejningsbil, kører I ind til jeres hotel i selve Denver. Jeg har ingen referencer i forhold til, hvor I skal vælge at bo i byen. I vil under alle omstændigheder skulle bruge en udlejningsbil for at komme rundt i Denver. Og da lufthavnen ligger langt uden for byen, vil jeg klart vælge et hotel inde i selve Denver, fremfor et hotel ved lufthavnen.

1
36km 00h 27m
Photo of Residence Inn
4.5

1725 Champa Street, Denver, CO, US

Residence Inn

FastBook
$$

Click to discover a
great deal!

1

Denver er en forholdsvis ny by. Men hvis man vil opleve lidt af den gamle bydel, så søg ned mod Larimar Square, byens ældste kvarter fra slutningen af 1800-tallet. Byens hovedbanegård Union Station er blevet renoveret og udgør sammen med bydelen Lower Downtown et af de mere hippe kvarterer i byen. Selve Union Station byder på cafeer og restauranter i et ret hyggeligt miljø.

2

via N Foothills Hwy W

62km 00h 51m
Photo of Rocky Mountain Park Inn
3.4

101 S Saint Vrain Ave, Estes Park, CO, US

Rocky Mountain Park Inn

FastBook
$

Click to discover a
great deal!

2

Dagens distance: Cirka 120 miles/ 190 kilometer I dag forlader i Denver og kører nordvest ud ad byen ad Highway U.S. 36. I takt med, at I bevæger jer længere og længere væk fra Denver, kravler I også højere og højere op i bjergene. Der er cirka halvanden times kørsel fra Denver op til Rocky Mountains National Park. Rocky Mountains National Park er jeres første møde med det ægte Rocky Mountains med nogle fantastiske panoramaudsigter kombineret med store områder med fyrretræer og nåleskove – indtil I kommer op over trægrænsen, og der ”kun” er udsigt til de golde bjerge med sne på toppen.

Vejen gennem parken, Trail Ridge Road, er en oplevelse i sig selv. Den er USA’s højst beliggende gennemgående landevej, der når op i 3,7 kilometers højde. I kan vælge at køre hele vejen gennem parken (fra øst til vest). Jeg vil dog nok anbefale, at I ”nøjes” med at køre op til Alpine Visitor Center oppe på toppen i bjergpasset Fall River Pass, som ligger utrolig smukt. Herfra skal I så samme vej tilbage/ ned igen, men det er en fantastisk smuk tur.

3

via US Highway 85 & US-85 N

233km 02h 24m

310 W Mount Rushmore Rd, Custer, South Dakota United States

3

Dagens distance: Cirka 380 miles/ 610 kilometer Nu står den første længere dagstur på programmet. Men I kan glæde jer til en smuk køretur op gennem det østlige Wyoming, hvor I kommer ud på prærien og vil opleve græssletter så langt øjet rækker. I skal regne med cirka syv timers kørsel fra Estes Park i Colorado op til Black Hills i South Dakota. Ruten I følger, er først Interstate 25 op forbi hovedstaden i Wyoming, Cheyenne, som i øvrigt er en af USA’s mindst delstats hovedstæder. Nord for Cheyenne forlader I Interstate 25 og forsætter mod nordøst ad hovedvejen U.S. 85, som går gennem det østligste Wyoming på grænsen til Nebraska. Nord for byen Lusk forlader I U.S. 85 og følger U.S. 18 ind i South Dakota.

4

via Spruce Gulch

578km 06h 05m

1601 8th St, Cody, Wyoming United States

4

Dagens distance: Cirka 315 miles/ 505 kilometer I dag går turen tværs over Wyoming. Hvis I dagen inden valgte at køre ind i Wyoming fra South Dakota og har taget en overnatning i nærheden af Devils Tower National Monument, kan I starte dagen med at kigge nærmere på dette helt specielle geologiske fænomen. Devils Tower National Monument er en forhistorisk vulkan, hvor den indre vulkankegle står tilbage og rager næsten 400 meter op over den nærliggende Belle Fourche River. Det er erosion, der har fået det omkringliggende landskab til at erodere væk, mens den størknede lava står tilbage. Devils Tower Monument spillede bl.a. en vigtig birolle i Steven Spielberg filmen, Nærkontakt af 3. grad, hvor hovedpersonen spillet af Richard Dreyfuss følger en opfordring fra en ”indre” stemme til at udforme en gigantisk lerskulptur. Det var netop vulkankeglen på Devils Tower Monument, der er udgangspunkt for skulpturen – og som kommer til at spille hovedrollen i filmen som landingssted for gæsterne fra rummet. Fra Devils Tower Monument skal I regne med cirka seks timers kørsel til byen Cody. Der er ikke voldsomt meget at opleve på denne strækning, bortset fra Wyomings store græssletter, så turen gennem Wyoming handler mest om transport fra A til B. Jeg vil anbefale, at I først følger Interstate 90 vestpå, indtil I rammer Exit 9 nord for byen Sheridan, hvor hovedvejen U.S. 14 forlader Interstate 90 og fortsætter stik vest mod Cody og Yellowstone National Park. Tag en overnatning i westernbyen Cody i Wyoming øst for Yellowstone, inden I fortsætter ind i selve Yellowstone National Park dagen efter.

5
212km 02h 50m
Photo of Holiday Inn
4.0

315 Yellowstone Ave, West Yellowstone, MT, US

Holiday Inn

FastBook
$$

Click to discover a
great deal!

5
6
204km 02h 27m
Photo of Jackson Hole Lodge
5.0

420 W Broadway, Jackson, WY, US

Jackson Hole Lodge

FastBook

Click to discover a
great deal!

6
7

via Randolph

180km 01h 53m
Photo of Sheraton
3.5

150 W 500 S, Salt Lake City, UT, US

Sheraton

FastBook
$$

Click to discover a
great deal!

7
8
376km 04h 49m
Photo of Moab Valley Inn
3.5

711 S Main St, Moab, UT, US

Moab Valley Inn

FastBook
$$

Click to discover a
great deal!

8
9
183km 02h 33m

535 E. Main St., Cortez, CO, US

Best Western

9
10
138km 02h 15m

Us 550, Silverton, CO, US

Million Dollar Highway

10
11
212km 03h 06m
Photo of Doubletree
4.0

743 Horizon Dr, Grand Junction, CO, US

Doubletree

FastBook
$$

Click to discover a
great deal!

11
12
389km 04h 40m
Photo of Hilton Garden Inn
4.5

1400 Welton St, Denver, CO, US

Hilton Garden Inn

FastBook
$$

Click to discover a
great deal!

12
40km 00h 32m

8500 Peña Boulevard, Denver, CO, US

Denver International Airport-Den