Remove Ads

15 DGN ADEMBENEMEND ALBERTA EDMONTON RETOUR

  • 8
  • 14:48
  • 808 mi
  • $848
Take This Trip

Created by Travelhome - July 27th 2020

Deze reis biedt de unieke combinatie tussen natuur en stad. Je start de reis in Edmonton waar je een aantal dagen vertoefd. Na enkele dagen haal je de camper op en kan je avontuur pas echt beginnen! Je reist met de camper richting de volgende bestemming; Drumheller! Hier kun je allerlei cultuur snuiven en genieten van de veelzijdige omgeving. Bezoek het Royal Tyrell Museum of bekijk de bijzondere Hoodoos van dichtbij! De volgende bestemming is Calgary, hier kun je allerlei leuke souvenirs inslaan voor jezelf, je vrienden/familie! Op dag 9 staan de natuurparken op het programma, je bezoekt eerst Banff waar je het prachtige Lake Louise kan aanschouwen. Vervolgens zet je de reis voort richting Jasper National Park waar je de prachtige Icefields Parkway kunt bereizen. Na 14 dagen is de reis helaas alweer aan een einde gekomen en keer je terug richting het startpunt; Edmonton!

15 dagen, ca. 3000 km

Startpunt: Edmonton

Dag 1-3: Edmonton

Vandaag kom je aan in Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta. Je verblijft hier 3 nachten in het centrum om de stad goed te verkennen. Het paradepaardje van de stad is de West Edmonton Mall, dit is hét grootste indoor winkelcentrum van Noord-Amerika. Naast de vele winkels beschikt dit winkelcentrum ook over een indoor ijsbaan, waterpark en attractiepark. Wanneer je een écht winkelliefhebber bent, is een bezoek aan dit winkelcentrum vanzelfsprekend wanneer je in Edmonton bent. Wanneer je geen winkelliefhebber bent, kun je ook je hart ophalen in Edmonton. Wat te denken van een bezoek aan het Alberta Aviation Museum, Royal Alberta Museum, Fort Edmonton Park, de Art Gallery of Alberta, of de City Hall? Je ziet het, keuze genoeg in deze stad.

Op vrijwel elke afbeelding van Edmonton, zie je de North Saskatchewan river terugkeren. Niet geheel onterecht, deze rivier loopt namelijk dwars door de stad heen. Wanneer je opzoek bent naar een unieke ervaring, dan kun je kanoën over deze rivier, een aangename tijd is gegarandeerd! Ikzelf heb een segway tocht gemaakt langs de North Saskatchewan river.

De bijnaam van Edmonton is Festival City. Doordat er het hele jaar door enorm veel festivals georganiseerd worden in de stad, kan het zo maar zijn dat je net in Edmonton bent op het moment van een van die festivals. De lokale bevolking is erg gastvrij, dus voeg je bij de menigte en maak kennis met de locals!

Waar je misschien niet meteen aan denkt bij het horen van de naam Edmonton, is het noorderlicht. Aangezien Edmonton zo noordelijk gelegen is, gedurende een periode van 4 maanden is er een behoorlijke kans om het schitterende noorderlicht te zien in Edmonton!

Wanneer je in Edmonton verblijft mag een bezoek aan Elk Island National Park niet ontbreken. Op slechts een half uurtje rijden van Edmonton tref je dit natuurpark, waar je oog in oog kunt komen te staan met bizons en elanden. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de hectiek van de stad, dan is dit nationale park een perfecte kans! De wandelpaden in het park geven je de kans om écht even helemaal tot rust te komen.

1
182mi 03h 16m

25 Polar Street North, AB, CA

River Grove Campground and Cabins

1

Dag 4: Drumheller

Vandaag is het dan zover: je gaat de camper ophalen! Ga eerst even wat boodschappen halen bij een supermarkt in de buurt. Je verblijft 2 dagen in Drumheller, Het stadje Drumheller ligt in het hart van de Canadese Badlands en wordt omringd door een strook aan ravijnen en door de wind gevormde hoodoo’s. Deze regio was ten tijde van de dinosaurussen een weelderig tropisch paradijs. Tijdens de rit naar het zuiden vanuit Edmonton zie je de omgeving veranderen en maken de grote blauwe luchten en uitgestrekte goudkleurige prairies plaats voor steile, gestreepte rotswanden van zandsteen.

Bekijk in het visitor center de mogelijkheden voor de aankomende dagen. Je hoeft niet lang naar dit bezoekerscentrum te zoeken, aangezien het direct naast ‘s werelds grootste dinosaurus staat. Klim in de enorme T-rex voor een panoramisch uitzicht op de omringende Badlands.

Vanwege de opgravingen in de omgeving is er een museum opgericht waar al deze historische voorwerpen te bezichtigen zijn, namelijk; het Royal Tyrell Museum. Trek een hele dag uit voor dit wereldberoemde museum met interactieve tentoonstellingen over fossielen, en neem een begeleide wandeling om in de Badlands naar dinosaurusbotten te zoeken.

Campingsuggestie Drumheller:

  • River Grove Campground

Afstand: 280 km

2
90mi 01h 42m

Dag 6: Calgary

Je gaat Drumheller verlaten en reist richting Calgary. Het is een unieke stad die je zeker zal verrassen! Het centrum van de stad heeft een frisse en moderne uitstraling en vanaf de beroemde Calgary Tower kun je op een heldere dag de bergtoppen van de Rockies zien. In juli wordt de hele stad omgetoverd in een wildwest festival, de Calgary Stampede. Wat moet je gezien hebben?

  • CALGARY TOWER

Zoals elke grote Noord-Amerikaanse stad heeft ook Calgary een uitkijktoren. Het bijzondere aan deze toren is dat je op heldere dagen een heel bijzonder uitzicht hebt op de toppen van de Rocky Mountains. De toren staat midden in de stad en is toren is 191 meter hoog. Wist je dat op de begane grond het Calgary Tourism Center gevestigd is? De plek om de beste informatie over de stad te weten te komen.

  • GLENBOW MUSEUM

Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van West-Canada, breng dan een bezoek aan het Glenbow Museum. Het museum is het grootste van West-Canada. Je vindt er niet alleen tentoonstellingen over West Canada, maar ook over kunst en cultuur uit de hele wereld. Het museum staat midden in het centrum van de stad, vlakbij de Calgary Tower. Je bereikt het museum het gemakkelijkst per C-train (ook van een camping nabij de stad).

  • STEPHEN AVENUE WALK

Een de leukste straten in het centrum is de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en de beroemde Noord-Amerikaanse bierbrouwerijen. Bij veel van deze brouwerijen kan je zelfs op een terrasje buiten heerlijk genieten van een speciaalbier. De Calgary Tower en het Glenbow museum liggen op korte afstand.

  • HERITAGE PARK HISTORICAL VILLAGE

Wil je meer weten over hoe het dagelijkse leven er vroeger aan toe ging? Een must see is dan het historische dorp bestaande uit ongeveer 100 huizen uit verschillende tijden. Je kunt een rit maken in een echte stoomtram of een tocht op een radarboot. Verder vind je er een heuse Main Street, een fort en een indianen dorp.

Campingsuggestie Calgary:

  • Calgary West Campground

Afstand: 160km

3
61mi 01h 12m

1 Mount Sparrowhawk Crescent, AB, CA

Kananaskis Outfitters

3

Dag 7-8: Kananaskis Country

De weg van Calgary naar Kananaskis Country biedt een prachtig uitzicht op een uitgestrekt landschap met provinciale parken boordevol indrukwekkende ervaringen.

Eenmaal aangekomen kun je Yamnuska Wolfdog Sanctuary bezoeken. Leer meer over wilde wolven door hun gedrag van dichtbij te bestuderen. Je kunt er talloze foto’s maken en er is meer dan genoeg tijd om tijdens de rondleiding vragen te stellen.

Morgen heb je ook nog een gehele dag in Kananaskis Country, geniet van de vrije avond en ga bijvoorbeeld barbecuen bij de camper!

Campingsuggestie:

  • Elkwood Campground

Afstand: 125 km

4
50mi 00h 59m
Photo of Banff National Park
4.9

Improvement District No. 9, AB, CA

Banff National Park

4

Dag 9: Banff National Park

Midden in de indrukwekkende Rockies ligt het allereerste nationale park van Canada, Banff N.P. Het park is een van de hoogtepunten van West-Canada en biedt zoveel meer dan wandelingen en meren, het is een plek waar je echt tot rust kunt komen. Banff is ook een goede uitvalsbasis om de aangrenzende parken te bezoeken zoals Yoho National Park of Kootenay National Park. De wegen in de Rocky Mountains zijn erg goed begaanbaar met de camper en de Icelfields Parkway, die in Banff begint, is een van de mooiste wegen ter wereld.

  • MORAINE LAKE

Het is ideaal om je bezoek aan Lake Louise te combineren met een bezoek aan Moraine Lake. Moraine Lake staat op de Werelderfgoedlijst en als je er bent, zie je meteen waarom. Dit meer overtreft alle meren in de buurt. Het water is zo intens blauw en de bergen omsluiten de vallei op een prachtige wijze. Er zijn hier veel activiteiten te ondernemen, zoals kanoën, wandelen, raften en helicopter tours. Dit meer mag echt niet op je to do lijstje ontbreken. Als je vroeg of laat in het seizoen gaat, kan het zijn dat de weg hierheen is afgesloten door sneeuwval.

  • PEYTO LAKE

Waar je bij de meeste meren nabij het water kunt wandelen, heb je bij Peyto Lake juist een fantastisch uitzicht vanaf het viewpoint. Je kijkt neer op het ijsblauwe meer en de hoog reikende bergen er omheen. Een tweede viewpoint, op iets verdere loopafstand, is vaak wat rustiger en daarom de moeite waard om te bezoeken. Zelfs in het najaar, wanneer er al een laag sneeuw is gevallen is het uitzicht over Peyto Lake een aanzicht om nooit meer te vergeten.

  • BANFF VILLAGE

Gelegen in het gelijknamige nationale park in de Canadese Rockies, ligt het plaatsje Banff. Een waanzinnig populair dorpje wat aan alle reizigers iets te bieden heeft. Het dorp is klein, maar knus en heeft een hele leuke winkelstraat waar zelfs een permanent kerstwinkeltje aanwezig is! Er zijn ook veel barretjes en restaurants te vinden, dus wanneer je een keer uit eten wil tussendoor, is dit de perfecte plek. Als je van drankjes houdt en op zoek bent naar een gezellige plek om je avond door te brengen, dan kun je naar de Banff Brewing Company en de Irish pub. Voor de cultuurliefhebber is Banff ook erg geschikt. Vooral het First Nations Museum is een bezoekje waard en ideaal voor regenachtige dagen. Hier hebben ze een expositie van gebruiksvoorwerpen van de Indianen en word het een en ander uitgelegd over hun leefwijze. Dit museum is goed te combineren met de beroemde Banff Hot Springs. Pak hier even je rustmomentje tijdens je camperreis in Canada en vergeet niet om met de camper langs het Banff Fairmont Springs hotel te rijden. Dit hotel ziet er uit als een imposant kasteel en is een hele attractie op zich.

We raden je aan om minimaal 2 nachten in Banff te verblijven als je de omgeving wil verkennen. Uiteraard is er ontzettend veel te zien en te doen en zou je hier ook makkelijk een week kunnen vertoeven. Je kunt het beste verblijven in Banff Village, dat erg centraal ligt in het park. Goede campings in Banff zijn bijvoorbeeld de Tunnel Mountain Village Campground of Two Jack Lakeside Campround. Deze campings liggen net buiten de stad en Tunnel Mountain Village Campground heeft zelfs een gratis shuttle naar het centrum. Een andere camping in Lake Louise die we kunnen aanbevelen is Lake Louise Campground, op zo’n 10 minuten rijden afstand van het populaire meer. In de zomer kan het erg druk zijn in Banff en daarom adviseren we om vooraf je campings te reserveren.

Campingsuggesties Lake Louise/Banff National Park:

  • Tunnel Mountain Campground
  • Lake Louise Campground

Afstand: 125 km

5
35mi 00h 43m
Photo of Lake Louise
4.0

111 Lake Louise Drive, AB, CA

Lake Louise

5

Dag 10: Lake Louise

Lake Louise is het bekendste gletsjermeer van West-Canada en het is hier in de zomer dan ook echt druk. Maar geen nood, want wie de drukte wil ontsnappen, hoeft alleen maar de trail naast het meer te volgen. Langs dit felblauwe meer kom je allerlei interessante dingen tegen en het uitzicht is vanuit elke hoek weer anders. Als je tussendoor eens een andere activiteit zoekt dan wandelen, kun je bij Lake Louise ook erg mooi kanoën over het meer. Vanaf het water heb je een fantastische view op het Fairmont hotel wat aan het water gelegen is. Je camper parkeren bij Lake Louise is erg gemakkelijk. Er zijn ruime parkeerplaatsen voor campers aanwezig. Het advies is wel om vroeg op de dag te gaan, zodat er nog voldoende plek is.

Campingsuggesties Lake Louise/Banff National Park:

  • Tunnel Mountain Campground
  • Lake Louise Campground

Afstand: 100 km

6
153mi 02h 60m
Photo of Jasper National Park
4.3

607 Connaught Drive, AB, CA

Jasper National Park

6

Dag 11-12: Jasper National Park

Spectaculaire bergtoppen, prachtige heldere meren, gletsjers, razende rivieren: Jasper National Park heeft het allemaal. Jasper is met haar bijna 11.000 km2 het grootste park van de vier parken in het Canadese Rocky Mountains gebied. Het park heeft dan ook oneindig veel te bieden. Wij adviseren je dan ook om minimaal twee nachten in dit park te overnachten. Maar wanneer je nog wat extra tijd hebt om met je camper door het prachtige park te gaan rijden zal je absoluut versteld staan hoe ongekend mooi het gebied is. Staat het spotten van wilde dieren hoog op je bucketlist? Wees gerust: in Jasper National Park leven grote aantallen wilde dieren zoals de elanden, herten en beren. Neem de scenic route door het park in de vroegere ochtend of latere middag, en je camera kan vrijwel zeker overuren maken. Vanaf veilige afstand kun je vanuit je camper vaak de mooiste beelden maken en foto’s schieten. Onze hoogste notering staat op 9 beren op één dag. Misschien ga jij daar wel overheen? Tijdens je camperreis combineer je een bezoek aan Jasper vaak met een bezoek aan het nabijgelegen Banff National Park, de Icefields Parkway en Calgary.

  • JASPER SKY TRAM

Op een kleine 7,5 km rijden vanaf het centrum van het gelijknamige plaatsje Jasper, ligt de Jasper Sky Tram aan de Whistlers Road. Deze kabelbaan brengt je in een kleine 10 minuutjes naar de top van Whistlers Mountain. Ver boven de boomgrens sta je op een panoramisch platform en kijk je mijlenver weg. Een magnifiek uitzicht over het national park laat je zien hoe overweldigend groot het gebied is en bovenal: hoe prachtig de omgeving is. Besneeuwde bergtoppen, kronkelende rivieren, het stadje Jasper, maar vooral de enorme hoeveelheden bomen bieden een geweldig uitzicht.

  • GLACIER DISCOVERY CENTRE

Het Glacier Discovery Centre, op ca. 100 km ten zuiden van Jasper National Park, ligt aan de Highway 93 (Icefilelds Parkway). Vanaf hier kun je diverse activiteiten ondernemen. De meest populaire excursie betreft de Icefield Explorer. Met een speciaal reusachtig amphibivoertuig maak je een gletsjertocht op de Athabasca Glacier. Doordat de voertuigen uitgerust zijn met speciale banden kunnen ze zo de ijsmassa betreden. Eenmaal op de gletjser kun je even uitstappen en een veilige korte wandeling maken. Het geeft je een goede indruk van de dikte van het ijs. Trek wel een warme jas aan, want ook al is het ‘beneden’ heerlijk weer; eenmaal op het ijs kan het behoorlijk afkoelen. Net voorbij het Discovery Centre ligt de entree voor de Glacier Skywalk (tegen betaling). Parkeer de camper op de parkeerplaats en loop vanaf hier naar het beginpunt van het glazen plateau. Voor de echte waaghalzen onder ons, een geweldig uitstapje. Diegene die wat last van hoogtevrees hebben geldt dat ze wellicht beter in de camper kunnen achterblijven!

  • SUNWAPTA FALLS

Na een wandeling van ca. 15 minuten, vanaf de parkeerplaats, bereik je de Sunwapta watervallen. De Sunwapta River duwt met al haar kracht het water door een smalle kloof. Een weer indrukwekkend schauwspel en ondanks dat de wandeling over het ietwat steile pad best pittig is, absoluut een prachtig natuurverschijnsel.

  • ATHABASCA FALLS

Ongeveer 24 km ten noorden liggen de Athabasca Falls. Deze waterval is maar liefste 12 meter hoog en behoort daardoor tot de meest ruige, wilde watervallen van de nationale parken in West-Canada. Via een goed bereikbaar pad kun je op verschillende punten naar de waterval kijken. Steeds krijg je een andere kijk op de watervallen en de kloof.

  • MALIGNE LAKE

Maligne Lake is het grootste gletsjermeer van de Canadese Rocky Mountains. Rijd met je camper via de doodlopende weg, ten oosten van Jasper Village naar dit prachtige plekje. Eén van de meest gefotografeerde plekjes in Jasper National Park is Spirit Island, midden in Maligne Lake. Langs het meer kun je velen wandelingen maken. Er zijn verschillende wandelingen, zowel korte als lange wandelingen starten vanaf de parkeerplaats aan de zuidzijde van het meer. Ook is het mogelijk om een boottocht te maken over het meer. We raden je aan om minimaal 2 nachten in Jasper te verblijven als je de omgeving goed wilt verkennen. Uiteraard is er ontzettend veel te zien en te doen en zou je hier ook gemakkelijk een week kunnen vertoeven. Je kunt het beste verblijven op de Wapiti Campground, die erg centraal ligt in het park. Maar ook een plekje op de Honeymoon Lake Campground is een echte aanrader. In de zomer kan het erg druk zijn in Jasper National Park en daarom adviseren we om vooraf je campings te reserveren.

Campingsuggesties Jasper National Park:

  • Whistlers Campground
  • Wapiti Campground
  • Columbia Icefields Centre RV

Afstand: 200 km

232mi 03h 56m

Dag 13-15: Edmonton

Vandaag kom je weer terug in Edmonton, de hoofdstad van de provincie Alberta. Op dag 14 ga je de camper inleveren om vervolgens je vlucht te nemen naar Amsterdam.

Het paradepaardje van de stad is de West Edmonton Mall, dit is hét grootste indoor winkelcentrum van Noord-Amerika. Naast de vele winkels beschikt dit winkelcentrum ook over een indoor ijsbaan, waterpark en attractiepark. Wanneer je een écht winkelliefhebber bent, is een bezoek aan dit winkelcentrum vanzelfsprekend wanneer je in Edmonton bent. Wanneer je geen winkelliefhebber bent, kun je ook je hart ophalen in Edmonton. Wat te denken van een bezoek aan het Alberta Aviation Museum, Royal Alberta Museum, Fort Edmonton Park, de Art Gallery of Alberta, of de City Hall? Je ziet het, keuze genoeg in deze stad.

Op vrijwel elke afbeelding van Edmonton, zie je de North Saskatchewan river terugkeren. Niet geheel onterecht, deze rivier loopt namelijk dwars door de stad heen. Wanneer je opzoek bent naar een unieke ervaring, dan kun je kanoën over deze rivier, een aangename tijd is gegarandeerd! Ikzelf heb een segway tocht gemaakt langs de North Saskatchewan river.

De bijnaam van Edmonton is Festival City. Doordat er het hele jaar door enorm veel festivals georganiseerd worden in de stad, kan het zo maar zijn dat je net in Edmonton bent op het moment van een van die festivals. De lokale bevolking is erg gastvrij, dus voeg je bij de menigte en maak kennis met de locals!

Waar je misschien niet meteen aan denkt bij het horen van de naam Edmonton, is het noorderlicht. Aangezien Edmonton zo noordelijk gelegen is, gedurende een periode van 4 maanden is er een behoorlijke kans om het schitterende noorderlicht te zien in Edmonton!

Wanneer je in Edmonton verblijft mag een bezoek aan Elk Island National Park niet ontbreken. Op slechts een half uurtje rijden van Edmonton tref je dit natuurpark, waar je oog in oog kunt komen te staan met bizons en elanden. Wanneer je even wilt ontsnappen aan de hectiek van de stad, dan is dit nationale park een perfecte kans! De wandelpaden in het park geven je de kans om écht even helemaal tot rust te komen.

Campingsuggestie Edmonton:

  • Astotin Lake Campground

Afstand: 300 km