Remove Ads

23 DGN CAMPERREIS CALGARY EN ROCKIES CALGARY RETOUR

  • 14
  • 42:13
  • 2,219 mi
  • $2330
Take This Trip

Created by Travelhome - July 23rd 2020

Start je camperreis in Calgary waar je na aankomst een eerste nacht in een hotel verblijft. Volgende dag is de campertijd aangebroken en tijd om je huisje op wielen op te gaan halen. Rijd met de camper richting de Rocky Mountains in Canada beginnend met Banff N.P., gevolgd door het fotogenieke Lake Louise. Via de Icefields Parkway waar je met wat geluk nog wat beren naast de weg weet te spotten richting Jasper N.P..

Daarna vervolg je je weg richting de Rocky Mountains in Amerika met als eerste nationale park Glacier N.P.. Daarna rijd je verder naar het prachtige maanlandschap Craters of the Moon voordat je het immens berglandschap van Grand Teton gaat bewonderen. Na de vele adembenemende bergtekens is het tijd voor wat anders; de spuitende geisers en borrelende modderpoelen van Yellowstone N.P. staan op je te wachten. Langzaamaan is het dan tijd om te beginnen aan je terugreis richting Calgary met onderweg nog twee dagen in Waterton Lakes N.P.. Je levert de camper in Calgary weer in waar je na het inleveren direct terugvliegt naar Nederland.

23 dagen, ca. 3800 km

Startpunt: Calgary

Dag 1: Calgary

Vandaag vlieg je naar Calgary. Afhankelijk van hoe laat je er aankomt kun je ervoor kiezen om de stad in te duiken. Het is een unieke stad die je zeker zal verrassen! Het centrum van de stad heeft een frisse en moderne uitstraling en vanaf de beroemde Calgary Tower kun je op een heldere dag de bergtoppen van de Rockies zien. In juli wordt de hele stad omgetoverd in een wildwest festival, de Calgary Stampede. Wat moet je gezien hebben?

  • CALGARY TOWER

Zoals elke grote Noord-Amerikaanse stad heeft ook Calgary een uitkijktoren. Het bijzondere aan deze toren is dat je op heldere dagen een heel bijzonder uitzicht hebt op de toppen van de Rocky Mountains. De toren staat midden in de stad en is toren is 191 meter hoog. Wist je dat op de begane grond het Calgary Tourism Center gevestigd is? De plek om de beste informatie over de stad te weten te komen.

  • GLENBOW MUSEUM

Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van West-Canada, breng dan een bezoek aan het Glenbow Museum. Het museum is het grootste van West-Canada. Je vindt er niet alleen tentoonstellingen over West Canada, maar ook over kunst en cultuur uit de hele wereld. Het museum staat midden in het centrum van de stad, vlakbij de Calgary Tower. Je bereikt het museum het gemakkelijkst per C-train (ook van een camping nabij de stad).

  • STEPHEN AVENUE WALK

Een de leukste straten in het centrum is de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en de beroemde Noord-Amerikaanse bierbrouwerijen. Bij veel van deze brouwerijen kan je zelfs op een terrasje buiten heerlijk genieten van een speciaalbier. De Calgary Tower en het Glenbow museum liggen op korte afstand.

  • HERITAGE PARK HISTORICAL VILLAGE

Wil je meer weten over hoe het dagelijkse leven er vroeger aan toe ging? Een must see is dan het historische dorp bestaande uit ongeveer 100 huizen uit verschillende tijden. Je kunt een rit maken in een echte stoomtram of een tocht op een radarboot. Verder vind je er een heuse Main Street, een fort en een indianen dorp.

1
79mi 01h 27m
Photo of Banff National Park
4.9

Improvement District No. 9, AB, CA

Banff National Park

1

Dag 2: Banff National Park

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder. Je rijdt niet heel ver vandaag, de rit naar Banff National Park is circa 150 kilometer.

Midden in de indrukwekkende Rockies ligt het allereerste nationale park van Canada, Banff N.P. Het park is een van de hoogtepunten van West-Canada en biedt zoveel meer dan wandelingen en meren, het is een plek waar je echt tot rust kunt komen. Banff is ook een goede uitvalsbasis om de aangrenzende parken te bezoeken zoals Yoho National Park of Kootenay National Park. De wegen in de Rocky Mountains zijn erg goed begaanbaar met de camper en de Icelfields Parkway, die in Banff begint, is een van de mooiste wegen ter wereld.

  • MORAINE LAKE

Het is ideaal om je bezoek aan Lake Louise te combineren met een bezoek aan Moraine Lake. Moraine Lake staat op de Werelderfgoedlijst en als je er bent, zie je meteen waarom. Dit meer overtreft alle meren in de buurt. Het water is zo intens blauw en de bergen omsluiten de vallei op een prachtige wijze. Er zijn hier veel activiteiten te ondernemen, zoals kanoën, wandelen, raften en helicopter tours. Dit meer mag echt niet op je to do lijstje ontbreken. Als je vroeg of laat in het seizoen gaat, kan het zijn dat de weg hierheen is afgesloten door sneeuwval.

  • PEYTO LAKE

Waar je bij de meeste meren nabij het water kunt wandelen, heb je bij Peyto Lake juist een fantastisch uitzicht vanaf het viewpoint. Je kijkt neer op het ijsblauwe meer en de hoog reikende bergen er omheen. Een tweede viewpoint, op iets verdere loopafstand, is vaak wat rustiger en daarom de moeite waard om te bezoeken. Zelfs in het najaar, wanneer er al een laag sneeuw is gevallen is het uitzicht over Peyto Lake een aanzicht om nooit meer te vergeten.

  • BANFF VILLAGE

Gelegen in het gelijknamige nationale park in de Canadese Rockies, ligt het plaatsje Banff. Een waanzinnig populair dorpje wat aan alle reizigers iets te bieden heeft. Het dorp is klein, maar knus en heeft een hele leuke winkelstraat waar zelfs een permanent kerstwinkeltje aanwezig is! Er zijn ook veel barretjes en restaurants te vinden, dus wanneer je een keer uit eten wil tussendoor, is dit de perfecte plek. Als je van drankjes houdt en op zoek bent naar een gezellige plek om je avond door te brengen, dan kun je naar de Banff Brewing Company en de Irish pub. Voor de cultuurliefhebber is Banff ook erg geschikt. Vooral het First Nations Museum is een bezoekje waard en ideaal voor regenachtige dagen. Hier hebben ze een expositie van gebruiksvoorwerpen van de Indianen en word het een en ander uitgelegd over hun leefwijze. Dit museum is goed te combineren met de beroemde Banff Hot Springs. Pak hier even je rustmomentje tijdens je camperreis in Canada en vergeet niet om met de camper langs het Banff Fairmont Springs hotel te rijden. Dit hotel ziet er uit als een imposant kasteel en is een hele attractie op zich.

We raden je aan om minimaal 2 nachten in Banff te verblijven als je de omgeving wil verkennen. Uiteraard is er ontzettend veel te zien en te doen en zou je hier ook makkelijk een week kunnen vertoeven. Je kunt het beste verblijven in Banff Village, dat erg centraal ligt in het park. Goede campings in Banff zijn bijvoorbeeld de Tunnel Mountain Village Campground of Two Jack Lakeside Campround. Deze campings liggen net buiten de stad en Tunnel Mountain Village Campground heeft zelfs een gratis shuttle naar het centrum. Een andere camping in Lake Louise die we kunnen aanbevelen is Lake Louise Campground, op zo’n 10 minuten rijden afstand van het populaire meer. In de zomer kan het erg druk zijn in Banff en daarom adviseren we om vooraf je campings te reserveren.

Campingsuggesties Lake Louise/Banff National Park:

  • Tunnel Mountain Campground
  • Lake Louise Campground

Afstand: 150 km

2
35mi 00h 43m
Photo of Lake Louise
4.0

111 Lake Louise Drive, AB, CA

Lake Louise

2

Dag 3: Lake Louise

Lake Louise is het bekendste gletsjermeer van West-Canada en het is hier in de zomer dan ook echt druk. Maar geen nood, want wie de drukte wil ontsnappen, hoeft alleen maar de trail naast het meer te volgen. Langs dit felblauwe meer kom je allerlei interessante dingen tegen en het uitzicht is vanuit elke hoek weer anders. Als je tussendoor eens een andere activiteit zoekt dan wandelen, kun je bij Lake Louise ook erg mooi kanoën over het meer. Vanaf het water heb je een fantastische view op het Fairmont hotel wat aan het water gelegen is. Je camper parkeren bij Lake Louise is erg gemakkelijk. Er zijn ruime parkeerplaatsen voor campers aanwezig. Het advies is wel om vroeg op de dag te gaan, zodat er nog voldoende plek is.

Campingsuggesties Lake Louise:

  • Lake Lousie Campground

Afstand: 60 km

3
153mi 02h 60m
Photo of Jasper National Park
4.3

607 Connaught Drive, AB, CA

Jasper National Park

3

Dag 4 - 5: Jasper National Park

Spectaculaire bergtoppen, prachtige heldere meren, gletsjers, razende rivieren: Jasper National Park heeft het allemaal. Jasper is met haar bijna 11.000 km2 het grootste park van de vier parken in het Canadese Rocky Mountains gebied. Het park heeft dan ook oneindig veel te bieden. Wij adviseren je dan ook om minimaal twee nachten in dit park te overnachten. Maar wanneer je nog wat extra tijd hebt om met je camper door het prachtige park te gaan rijden zal je absoluut versteld staan hoe ongekend mooi het gebied is. Staat het spotten van wilde dieren hoog op je bucketlist? Wees gerust: in Jasper National Park leven grote aantallen wilde dieren zoals de elanden, herten en beren. Neem de scenic route door het park in de vroegere ochtend of latere middag, en je camera kan vrijwel zeker overuren maken. Vanaf veilige afstand kun je vanuit je camper vaak de mooiste beelden maken en foto’s schieten. Onze hoogste notering staat op 9 beren op één dag. Misschien ga jij daar wel overheen? Tijdens je camperreis combineer je een bezoek aan Jasper vaak met een bezoek aan het nabijgelegen Banff National Park, de Icefields Parkway en Calgary.

  • JASPER SKY TRAM

Op een kleine 7,5 km rijden vanaf het centrum van het gelijknamige plaatsje Jasper, ligt de Jasper Sky Tram aan de Whistlers Road. Deze kabelbaan brengt je in een kleine 10 minuutjes naar de top van Whistlers Mountain. Ver boven de boomgrens sta je op een panoramisch platform en kijk je mijlenver weg. Een magnifiek uitzicht over het national park laat je zien hoe overweldigend groot het gebied is en bovenal: hoe prachtig de omgeving is. Besneeuwde bergtoppen, kronkelende rivieren, het stadje Jasper, maar vooral de enorme hoeveelheden bomen bieden een geweldig uitzicht.

  • GLACIER DISCOVERY CENTRE

Het Glacier Discovery Centre, op ca. 100 km ten zuiden van Jasper National Park, ligt aan de Highway 93 (Icefilelds Parkway). Vanaf hier kun je diverse activiteiten ondernemen. De meest populaire excursie betreft de Icefield Explorer. Met een speciaal reusachtig amphibivoertuig maak je een gletsjertocht op de Athabasca Glacier. Doordat de voertuigen uitgerust zijn met speciale banden kunnen ze zo de ijsmassa betreden. Eenmaal op de gletjser kun je even uitstappen en een veilige korte wandeling maken. Het geeft je een goede indruk van de dikte van het ijs. Trek wel een warme jas aan, want ook al is het ‘beneden’ heerlijk weer; eenmaal op het ijs kan het behoorlijk afkoelen. Net voorbij het Discovery Centre ligt de entree voor de Glacier Skywalk (tegen betaling). Parkeer de camper op de parkeerplaats en loop vanaf hier naar het beginpunt van het glazen plateau. Voor de echte waaghalzen onder ons, een geweldig uitstapje. Diegene die wat last van hoogtevrees hebben geldt dat ze wellicht beter in de camper kunnen achterblijven!

  • SUNWAPTA FALLS

Na een wandeling van ca. 15 minuten, vanaf de parkeerplaats, bereik je de Sunwapta watervallen. De Sunwapta River duwt met al haar kracht het water door een smalle kloof. Een weer indrukwekkend schauwspel en ondanks dat de wandeling over het ietwat steile pad best pittig is, absoluut een prachtig natuurverschijnsel.

  • ATHABASCA FALLS

Ongeveer 24 km ten noorden liggen de Athabasca Falls. Deze waterval is maar liefste 12 meter hoog en behoort daardoor tot de meest ruige, wilde watervallen van de nationale parken in West-Canada. Via een goed bereikbaar pad kun je op verschillende punten naar de waterval kijken. Steeds krijg je een andere kijk op de watervallen en de kloof.

  • MALIGNE LAKE

Maligne Lake is het grootste gletsjermeer van de Canadese Rocky Mountains. Rijd met je camper via de doodlopende weg, ten oosten van Jasper Village naar dit prachtige plekje. Eén van de meest gefotografeerde plekjes in Jasper National Park is Spirit Island, midden in Maligne Lake. Langs het meer kun je velen wandelingen maken. Er zijn verschillende wandelingen, zowel korte als lange wandelingen starten vanaf de parkeerplaats aan de zuidzijde van het meer. Ook is het mogelijk om een boottocht te maken over het meer. We raden je aan om minimaal 2 nachten in Jasper te verblijven als je de omgeving goed wilt verkennen. Uiteraard is er ontzettend veel te zien en te doen en zou je hier ook gemakkelijk een week kunnen vertoeven. Je kunt het beste verblijven op de Wapiti Campground, die erg centraal ligt in het park. Maar ook een plekje op de Honeymoon Lake Campground is een echte aanrader. In de zomer kan het erg druk zijn in Jasper National Park en daarom adviseren we om vooraf je campings te reserveren.

Campingsuggesties Jasper National Park:

  • Whistlers Campground
  • Wapiti Campground
  • Columbia Icefields Centre RV

Afstand: 230 km

4
135mi 02h 43m
Photo of Lake Abraham
3.0

AB, CA

Lake Abraham

4

Dag 6: Abraham Lake

Vandaag rijd je van Jasper NP naar het Abraham Lake waar je ook zult overnachten. Dit is geen toeristisch meer, waardoor je in alle rust het meer kunt bezoeken. Abraham Lake is makkelijk te bereiken via de Icefields Parkway (Highway 93) en Highway 11. Door de vele planten die in het water leven en ontlasting van de wilde dieren zit er veel methaangas in het meer. Wanneer het meer bevroren is, zie je de prachtige gasbellen bevroren onder het oppervlak liggen.

Campingsuggestie omgeving Saskatchewan:

  • David Thompson Resort

Afstand: 200 km

5
158mi 03h 02m

5420 Highway 93, BC, CA

Radium Hot Springs

5

Dag 7: Radium Hot Springs

In het dorpje vind je de gelijknamige Radium Hot Springs, het grootste warme mineraalbad van Canada. Het mineraalwater is geurloos en afkomstig van hete bronnen uit de bergen. Het water heeft een temperatuur tussen 37 en 42 graden. Vanuit de baden heb je een prachtig uitzicht over de bergen.

Campingsuggestie Radium Hot Springs (Banff):

  • Tunnel Mountain Campground / Trailer Court
  • Two Jack Lakeside Campground

Afstand: 250 km

6
239mi 04h 31m
Photo of Glacier National Park
4.6

64 Grinnell Drive, West Glacier, MT, US

Glacier National Park

6
7
309mi 05h 11m

Dillon, Montana, United States

7

Dag 10: Dillon

Een lange reisdag staat op de planning van vandaag. Vanaf Glacier National Park is het een mooie route om via Flathead Lake te rijden. Stop onderweg in Lakeside en Polson om even de benen te strekken en een wandeling langs het meer te maken of voor wat leuke foto's.

Als lunchstop is Missoula een ideale plaats. Dit is een wat grotere plek waar je eventueel nog wat boodschappen kunt inslaan bij de supermarkt.

Campingsuggestie Dillon:

  • KOA Dillon

Afstand: 480 km

8
188mi 03h 30m

Dag 11: Craters of the Moon National Park

Rond het middaguur vertrekt je richting de Craters of the Moon National Monument. Een lavalandschap is erg bijzonder en dat kan je van dichtbij ervaren bij dit monument. Je kan er met je camper een trail rijden en verschillende viewpoints bezoeken in dit vreemde zwarte landschap.

De camping van vandaag ligt in Pocatello in het zuiden van de staat Idaho, op zo’n 150 km afstand van het Craters of the Moon National Monument.

Campingsuggesties omgeving Craters of the Moon N.M.:

  • KOA Pocatello
  • Arco / Craters of the Moon KOA

Afstand: 275 km

9
198mi 03h 51m
Photo of Grand Teton National Park
5.0
9

Dag 12-14: Grand Teton National Park

De komende twee dagen bezoek je Grand Teton N.P. Dit nationale park ligt ten zuiden van Yellowstone National Park. Het gebied heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met vele wandelroutes, het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Bekende meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake met vele mogelijkheden voor wandelingen. Een geweldige manier om te genieten van het meer en het uitzicht is door op Jenny Lake een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper te bekijken. Een goed startpunt voor een bezoek aan het park is Jackson Hole. In deze plaats zijn vele activiteiten zoals raften, paardrijden en je kunt een tocht op de gondel maken voor een prachtig uitzicht.

Campingsuggesties Grand Teton N.P.:

  • Colter Bay Campground
  • Gros Ventre Campground

Afstand: 300 km

10
122mi 03h 04m
Photo of Yellowstone National Park
4.7

30 Yellowstone Ave, West Yellowstone, MT, US

Yellowstone National Park

10

Dag 15 - 17: Yellowstone National Park

Voor de meeste reizigers is de komende bestemming toch wel een van de hoogtepunten van de reis. Yellowstone N.P. waar je de komende 3 dagen zult verblijven. Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en is in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana, waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkaanlandschap en zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. Je vindt hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful, die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier een hoogte van 90 meter bereiken.

Attracties die Yellowstone onder andere biedt, zijn:

  • Mammoth area, hier is de populairste attractie de terraces bij Mammoth Hot Springs, de bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente.
  • Norris area, de Norris Geyser Basin is de heetste en oudste geiser van het park en de temperatuur op een paar honderd meter onder de grond loopt op tot 237 graden.
  • Madison Area, een kleiner thermaal gebied met geisers en rivieren.
  • Petrified Tree, deze versteende boom is te zien in het Tower-Roosevelt gebied.
  • Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd.
  • Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde geisers zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park.
  • Mammoth Hot Spings, waar je travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat je via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen.

Campingsuggesties Yellowstone N.P.:

  • Madison Campground
  • Canyon Campground
  • Mammoth Campground

Afstand: 50 km

11
228mi 04h 22m

Dag 18: Great Falls

Je bent aangekomen in de 'Great Plains' van Montana. In Great Falls zal het je opvallen hoeveel dammen en energiecenntrales er zijn. Deze stad heet niet voor niets 'Electric City'. Great Falls is onderdeel van de Lewis and Clark Trail. Breng een bezoekje aan het Lewis & Clark National Historic Trail Interpretive Center om meer te leren over hoe deze beroemde ontdekkingsreizigers het westen van Amerika in kaart hebben gebracht. Vlakkbij Great Falls vind je de gelijknamige waterval. Leuk om ook hier even een kijkje te nemen.

Campingsuggestie Great Falls:

  • Great Falls KOA Holiday

Afstand: 375 km

12
201mi 03h 39m
Photo of Waterton Lakes National Park
3.9

Alberta 5, AB, CA

Waterton Lakes National Park

12

Dag 19 - 20: Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes bestaat uit twee delen die door een smal kanaal met elkaar verbonden zijn. Deze delen heten Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes. Op de Waterton Lakes kun je verschillende watersporten beoefenen zoals waterskiën, kanoën en vissen. Naast Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes zijn er nog vele bezienswaardigheden in het nationale park. Een daarvan is Red Rock Canyon. Je kunt een wandeling maken rondom deze kloof met rode en groene rotsen maar je kunt er ook in zwemmen. Een andere must see in Waterton Lakes is Cameron Lake. De weg van Waterton Village naar Cameron Lake is al prachtig met adembenemende uitzichten. Daarnaast kom je langs het monument Oil City welke de eerste oliebron van West-Canada kenmerkt. Ga heerlijk picknicken aan de oever van Cameron Lake of verken het meer door een wandeling rondom te maken. Op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Waterton Village liggen de Cameron Falls. Deze waterval stroomt langs een van de oudste rotsen van de Canada en is de moeite om te bezoeken. Wanneer je richting Waterton Village rijdt, zie je aan de linkerkant The Prince of Wales Hotel. Dit hotel is een bekend kenmerk van het nationaal park en heeft een sprookjesachtige uitstraling. Waterton Lakes is ideaal voor de fanatieke wandelaars onder ons. In dit park zijn verschillende prachtige wandelingen te maken. Een makkelijke, korte wandeling kun je maken rondom Red Rock Canyon. Hier doe je ongeveer 20 minuten over en loop je langs de gehele canyon. Wil je nog verder wandelen? Dan kun je aan het einde van de canyon de bossen in wandelen richting Blakiston Falls. Hier heb je een fraai uitzicht over Blakiston Creek en Blakiston Falls. Ben je een ervaren wandelaar en wil je een lange wandeling maken? Kies dan voor de Crypt Lake Trail. Deze 17 kilometerlange wandeling is uitdagend maar ook belonend en doe je ongeveer 6 tot 8 uur over. De trail begint met een korte boottocht naar Crypt Landing waarna je onderweg langs watervallen en door een tunnel maar ook langs een steile klif wandelt. Uiteindelijk kom je uit bij Crypt Lake, een uitdagende wandeling maar het eindpunt is zeer zeker de moeite waard.

Campingsuggestie Waterton Lakes National Park.:

  • Townsite Campground

Afstand: 325 km

168mi 03h 08m

Dag 21: Calgary

Het is een unieke stad die je zeker zal verrassen! Het centrum van de stad heeft een frisse en moderne uitstraling en vanaf de beroemde Calgary Tower kun je op een heldere dag de bergtoppen van de Rockies zien. In juli wordt de hele stad omgetoverd in een wildwest festival, de Calgary Stampede. Wat moet je gezien hebben?

  • CALGARY TOWER

Zoals elke grote Noord-Amerikaanse stad heeft ook Calgary een uitkijktoren. Het bijzondere aan deze toren is dat je op heldere dagen een heel bijzonder uitzicht hebt op de toppen van de Rocky Mountains. De toren staat midden in de stad en is toren is 191 meter hoog. Wist je dat op de begane grond het Calgary Tourism Center gevestigd is? De plek om de beste informatie over de stad te weten te komen.

  • GLENBOW MUSEUM

Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van West-Canada, breng dan een bezoek aan het Glenbow Museum. Het museum is het grootste van West-Canada. Je vindt er niet alleen tentoonstellingen over West Canada, maar ook over kunst en cultuur uit de hele wereld. Het museum staat midden in het centrum van de stad, vlakbij de Calgary Tower. Je bereikt het museum het gemakkelijkst per C-train (ook van een camping nabij de stad).

  • STEPHEN AVENUE WALK

Een de leukste straten in het centrum is de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en de beroemde Noord-Amerikaanse bierbrouwerijen. Bij veel van deze brouwerijen kan je zelfs op een terrasje buiten heerlijk genieten van een speciaalbier. De Calgary Tower en het Glenbow museum liggen op korte afstand.

  • HERITAGE PARK HISTORICAL VILLAGE

Wil je meer weten over hoe het dagelijkse leven er vroeger aan toe ging? Een must see is dan het historische dorp bestaande uit ongeveer 100 huizen uit verschillende tijden. Je kunt een rit maken in een echte stoomtram of een tocht op een radarboot. Verder vind je er een heuse Main Street, een fort en een indianen dorp.

Campingsuggestie Calgary:

  • Calgary West Campground

Afstand: 275 km

Dag 22 - 23: Camper inleveren Calgary en retourvlucht

In de ochtend lever je de camper in bij de verhuurder in Calgary. Het zal na de afgelopen 21 dagen wel even gek zijn om het huisje op wielen achter te laten.

In de middag of avond vlieg je terug naar Nederland waar je door het tijdsverschil de volgende dag op dag 23 arriveert.