Remove Ads

16 DGN CAMPERREIS OOST-CANADA RONDREIS TORONTO

  • 12
  • 26:28
  • 1,432 mi
  • $1503
Take This Trip

Created by Travelhome - July 23rd 2020

Ontdek het oosten van Canada en laat je betoveren door de prachtige natuur. Je passeert de vele hoogtepunten van het oosten van Canada waaronder Ottawa, Motreal, Toronto en de Niagara Falls. Deze reis laat je in een relatief korte tijd erg veel van het land zien, de ideale combinatie van natuur en steden!

16 dagen, ca. 2600 km

Startpunt: Toronto

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Toronto

Op deze eerste dag van de camperreis haal je in de middag de camper op bij het verhuurstation in Toronto, hier krijg je de nodige informatie over de camper. Je kunt ervoor kiezen om nog even Toronto te verkennen of om je reis meteen te vervolgen. Vervolgens rijd je naar Cookstown - Penetanguishene waar je de eerste nacht zult verblijven. Je kan deze nacht overnachten op de camping Lafontaine RV Park.

Campingsuggestie Toronto:

  • Lafontaine RV Park
  • KOA Cookstown
1
88mi 01h 42m
Photo of Penetanguishene Rotary Park
4.5

Main Street, ON, CA

Penetanguishene Rotary Park

1

Dag 1: Camper ophalen Toronto - Penetanguishene

In Penetanguishene kun je mogelijk een bezoek brengen aan het Georgian Bay Islands National Park. Dit park is gelegen in 's werelds grootste zoetwater archipel. Het park bied je spectaculaire landschappen waar je prachtige wandelingen kunt maken. Je kunt er ook voor kiezen om een boottocht te maken en een van deze eilandjes in de archipel te bezoeken.

In het stadje van Penetanguishene kan je ook verschillende bezienswaardigheden bezoeken, zo is er het King's Warf Theatre en de Discovery Harbour, ook heeft het stadje een prachtige kerk, genaamd de Saint Ann's Roman Catholic Church. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon lekker rond te struinen in dit pittoreske dorp.

Campingsuggestie Penetanguishene:

-Bell Falls Park

Afstand: 150 km

2
125mi 02h 29m
Photo of Algonquin Provincial Park
3.5

Highway 60, ON, CA

Algonquin Provincial Park

2

Dag 2: Penetanguishene - Algonquin Provincial Park

Dag 2 reis je van Penetanguishene naar Algonquin Park. Algonquin Park is een van de populairste parken in Ontario. Hier kan je verschillende diersoorten spotten als beren, wolven en elanden. In het park zijn meerdere wandelroutes uitgezet waardoor je kan genieten van de prachtige natuur in het park.

Je kan bij Algonquin Adventure Tours een dagtour reserveren. Er zijn verschillende tours die zij aanbieden en alle staan geheel in het teken van de prachtige natuur van Algonquin National Park. Sommige tours bevatten een segment waarbij je een stukje gaat fietsen, andere tours bevatten een segment waarbij je een stukje gaat kanoën. Onderweg kan je allerlei verschillende diersoorten tegenkomen die aan de waterkant een slokje drinken, zoals elanden, wolven, beren, verschillende vogels en nog veel meer!

's Avonds verblijf je op een camping in het park, kook lekker iets in de camper en geniet vervolgens buiten voor de camper van een kampvuur onder de prachtige sterrenhemel van Canada.

Campingsuggestie Algonquin P.P.:

  • Canisbay Lake Campground
  • Mew Lake Campground

Afstand: 210 km

3
0mi 00h 00m
Photo of Algonquin Provincial Park
3.5

Highway 60, ON, CA

Algonquin Provincial Park

3

Dag 3: Algonquin Provincial Park

Op dag 3 verblijf je nog een dagje in Algonquin Park zodat je wat meer tijd heeft om al het natuurschoon dat het park te bieden heeft te bezichtigen. Indien je gister nog geen dagtour hebt gedaan dan kan je deze vandaag alsnog doen. Ontdek de indrukwekkende heuvels, bergruggen en meren die in het park te vinden zijn. Wat erg populair is in het park is het maken van een kanotochtje, dit is onder andere inbegrepen bij het boeken van een dagtour.

Je kan ook het Algonquin Logging Museum bezoeken in dit gigantische park. Dit openlucht museum heeft veel te bieden op het gebied van de houtindustrie van het jaar 1800 tot nu. Het museum biedt ook een informatieve video en buiten zijn nog hout- en zaagmachines van vroeger te bezichtigen.

Campingsuggestie Algonquin P.P.:

  • Canisbay Lake Campground
  • Mew Lake Campground
4
175mi 03h 30m

Dag 4 - 5: Algonquin Provincial Park - Ottawa

Vandaag vertrek je vanuit Algonquin Park naar de hoofdstad van het land; Ottawa. De hoofdstad ligt op de grens van Ontario en Quebec, tussen het Franstalige en Engelstalige deel van Canada. Van beide culturen kan je hier invloeden terug vinden.

Een aanrader in Ottawa is een bezoek aan het parlementsgebouw. In de zomermaanden wordt een aantal keer per avond een licht en geluidshow afgespeeld in Ottawa. Tevens kent Ottawa vele musea waaronder het Museum of Civilization, dit wordt ook wel gezien als het beste museum van Ottawa. De Notre Dame Basilica is ook prachtig om te bezoeken als je er langs komt.

De stad is erg groot en er is ontzettend veel te doen en te zien, hierom verblijf je op dag 5 ook hier. Deze dag kan je nog besteden in Ottawa om zo alle hoogtepunten van de stad te bezichtigen. Ga bijvoorbeeld naar het Canadian War Museum als je meer te weten wilt komen over de oorlog en welke rol Canada hier in speelde. Je kan ook een boottrip boeken over het Rideau Canal, ben je in het winterseizoen in Canada? Dan kan je wellicht zelfs over die kanaal schaatsen! Een activiteit die door veel toeristen en canadezen wordt ondernomen 's winters.

Campingsuggestie Ottawa:

  • Cantley Campground

Afstand: 280 km

5
124mi 02h 19m

Montréal, Quebec, Canada

5

Dag 6 - 7: Ottawa - Montreal

Je verlaat deze dag de stad Ottawa en je reist richting de hoofstad van de provincie Quebec; Montreal. Net als bij veel steden in de provincie Quebec zijn de Franse inlvoeden volop aanwezig. Een bewijs hiervan is de schitterende Notre Dame Kathedraal, een bezoek is zeker de moeite waard. Vanuit het hoger gelegen Mont Royal park heb je een prachtig uitzicht op de stad. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Ook winkelen kan in Montreal volop. Er is een hele ondergrondse stad waar je veel winkels, maar ook bioscopen en zelfs kantoren tegenkomt. Een unieke ervaring!

Om de stad grotendeels te ontdekken en alle highlights te bezichtigen kan je dag 7 ook nog besteden in Montreal. Ga op deze dag bijvoorbeeld naar het Montreal Museum of the Fine Arts! Dit museum is perfect als je een kunstliefhebber bent maar ook ideaal als het deze dag wat minder prettig weer is om buiten door te brengen, het museum is namelijk groot genoeg om er de hele dag te kunnen vermaken.

Campingsuggestie Montreal:

  • KOA Montral South

Afstand: 200 km

6
160mi 03h 09m

Québec, Quebec, Canada

6

Dag 8: Montreal - Quebec City

Vandaag verlaat je Montreal en ga je naar Quebec City. In deze stad zijn de Franse invloeden duidelijk te zien. De charmante stad staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, als een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. In Quebec City staat de oude stadsmuur nog steeds overeind, dit is erg uitzonderlijk voor Noord-Amerikaanse steden. Je kan de muur van dichtbij bekijken doormiddel van een wandeling over de muur, dit is zeker een aanrader als je in deze stad bent. Tevens is het mogelijk in de stad een wandeling te maken door de gezellige straatjes van Rue du Champlain.

Quebec City heeft 2 verschillende gedeeltes, het oude en het nieuwe gedeelte. In het oude stadsgedeelte heb je haast het idee dat je je waant in het verleden, in dit deel van Quebec City kan je erg leuk winkelen en shoppen naar souvenirs voor jezelf of voor jouw vrienden/familie.

Campingsuggestie Quebec:

  • KOA Quebec City.

Afstand: 260 km

7
174mi 03h 06m

Saint-Jean-sur-Richelieu, Quebec, Canada

7

Dag 9: Quebec City - Montérégie Region

Vervolg vandaag je weg door het oosten en reis vanuit Quebec City door naar Montérégie Region. Montérégie Region is een enorm gebied dat bestaat uit vele heuvels en valleien. Ben je in de periode van 11 tot en met 19 augustus in Montérégie Region dan is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen op het International Balloon Festival. Op het festival ze je meer dan 100 luchtballonnen de lucht in gaan, wat werkelijk prachtig is om te zien.

Een aanrader om te bezoeken in Montérégie Region is Parc Safari, dit is een safaripark waar meer dan 800 dieren leven. In het park kun je wandelingen of een safari maken door het wildpark.

Campingsuggestie:

  • Sainte Madeleine Camping.

Afstand: 215 km

8
205mi 03h 34m

Dag 10: Montérégie Region - Kingston

Vanuit Montérégie Region reis je vandaag naar Kingston, waar je in de loop van de middag zult arriveren. Onderweg kan je genieten van de vrijheid en het prachtige landschap en je komt diverse mooie plekjes tegen. Stop ondertussen voor een lunch of een picknick en/of maak een aantal mooie foto's onderweg!

Eenmaal aangekomen in Kingston kan je besluiten om de stad te ontdekken en/of geniet van de omgeving! In Kingston kan je verschillende activiteiten ondernemen, je kan bijvoorbeeld Fort Henry bezoeken een oud fort dat vroeger gebouwd werd door de Canadezen om zich te weren tegen militaire invasies. Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad en Lake Ontario. Naast het fort heeft Kingston ook nog verschillende musea en historische gebouwen die bezocht kunnen worden. Is het mooi weer? Maak dan een boottrip over Lake Ontario!

Campingsuggestie Kingston:

  • 1000 Island KOA

Afstand: 360 km

9
159mi 02h 50m

Dag 11 - 12: Toronto

Op dag 11 vertrek je vanuit Kingston, waarna je doorrijdt naar de bruisende stad Toronto. Deze stad staat bekend als het New York van Canada. Wanneer je op Dundas Square loopt zal je deze bijnaam direct begrijpen, dit is het bruisende hart van de stad wat erg veel weg heeft van Broadway. Midden in de stad liggen grote winkelcentra, waaronder het Eaton Centre.

Een bezoek aan de CN Tower mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Toronto, bezoek de CN Tower vlak voor zonsondergang zo zie je Toronto (letterlijk) in een heel ander daglicht! Vanuit deze toren heb je op verschillende niveaus een adembenemend uitzicht over de stad. Het oude industriële deel van de stad, het Distillery District, geeft je een goed beeld van het Toronto van vroeger.

Bezoek tijdens je reis bijvoorbeeld Chinatown, Koreatown of Little India en waan je even op een geheel ander continent. En rijd eens over de bekende 1000 Islands Parkway. Toronto is omgeven door water, het is erg leuk om de stad per boot te bezichtigen.

De volgende dag verblijf je nog een dagje in Toronto. Er is zoveel te beleven in deze stad dat je je hier zeker niet hoeft te vervelen.

Campingsuggestie Toronto:

  • Lafontaine RV Park
  • KOA Cookstown

Afstand: 265 km

10
92mi 01h 40m
Photo of Niagara Falls
4.9

ON, CA

Niagara Falls

10

Dag 13: Toronto - Niagara Falls

Deze dag verlaat je Toronto en reis je naar de Niagara Falls. Een bezoek aan de Niagara Falls, een van de bekendste watervallen ter wereld, is zeker niet te missen. Het aanzicht van deze enorme watervallen zal een grote indruk op je maken. Een aanrader is een boottocht de Maid of the Mist. Gehuld in een poncho kom je zo dicht mogelijk bij de watervallen. Als je te voet wilt gaan, dan is de Journey Behind The Falls erg leuk. Je loopt hierbij achter de Niagara Falls door, dus je ziet de watervallen van de andere kant. Het dorpje Niagara on the Lake is een prachtig oud dorpje met huizen en winkeltjes in Victoriaanse stijl en is zeker de moeite waard.

Naast de spectaculaire watervallen van de Niagara Falls kan je rondom het park ook allerlei activiteiten ondernemen. Zo zijn er verschillende nationale parken waar je eindeloos kunt wandelen en kan genieten van de prachtige natuur. Maar er zijn ook dierenparken rondom dit gebied, zo is er een vlindertuin genaamd Niagara Parks Butterfly Conservatory. In de vlindertuin kan je wandelen tussen de los fladderende vlinders, in de vlindertuin zijn gidsen en informatieve stukken te lezen die je meer kunnen vertellen over de vlinders en het belang van hun bijdrage in de natuur.

's Avonds kan je eten bij een van de restaurants die Niagara Falls te bieden heeft. Deze nacht kan je verblijven op de camping Campark Resorts.

Campingsuggestie Niagara Falls:

  • KOA Niagara Falls

Afstand: 130 km

125mi 02h 09m

5140 5th Line, ON, CA

Nicolston Dam

Dag 14 - 16: Niagara Falls - Nicolston Dam & aankomst in Nederland

Vandaag is de laatste reisdag aangebroken. Je vertrekt vanuit Niagara Falls naar Nicolston Dam waar je de laatste nacht zal verblijven op de Nicolston Dam Campground. Op dit park kan je nagenieten van de prachtige reis en je laatste indrukken herbeleven aan de hand van foto- en videomateriaal. Op dit park kan van alles doen, je kan gaan vissen, wandelen, fietsen, zwemmen. Het park biedt genoeg voorzieningen waarmee je de aankomende 2 dagen kan vermaken.

De volgende dag lever je de camper in en zit je camperreis door het oosten van Canada er al weer op. Een hele ervaring rijker vertrek je vervolgens naar Nederland. Daar kom je door het tijdsverschil op dag 16 weer aan.

Campingsuggestie:

  • Nicolston Dam Campground

Afstand: 200 km

Banner Photo Credit: Shutterstock