Remove Ads

EASTERN WONDER CAMPER TOUR

  • 13
  • 39:40
  • 2,036 mi
  • $2138
Take This Trip

Created by Travelhome - July 20th 2020

Deze route neemt je mee naar het spectaculaire natuurschoon van Oost-Canada en laat je tevens kennismaken met de bruisende steden en de rijke cultuur. Maak tijdens deze reis heerlijke kanotochten in Algonquin Provincial Park, bezoek de indrukwekkende parlementsgebouwen in de hoofdstad Ottowa en bekijk de Niagara Falls van dichtbij tijdens de Maid of the Mist boottocht. Tijdens deze reis zul je zeker genieten van de diversiteit die Oost Canada te bieden heeft.

21 dagen, ca. 3720 km

Startpunt: Toronto

Dag 1 - 2: Toronto

Toronto staat bekend als het New York van Canada. Je zult deze bijnaam direct begrijpen wanneer je op Dundas Square loopt, het bruisende hart van de stad. Grote winkelcentra, zoals het Eaton Centre, liggen midden in de stad. Een bezoek aan de opvallende CN Tower mag tijdens de reis niet ontbreken. Je kunt hier op verschillende niveaus genieten van prachtige uitzichten over de stad. Het oude, industriële deel van de stad, het Distillery District, geeft je een goed beeld van het Toronto van vroeger. Toronto is ontzettend multicultureel, veel verschillende bevolkingsgroepen hebben zich in de stad gevestigd. Bezoek bijvoorbeeld Chinatown, Koreatown of Little India en waan je even op een geheel ander continent. Omdat de stad omgeven is door water, is het enorm leuk om de stad per boot te bezichtigen. Neem de ferry naar Toronto Islands en geniet van het geweldige uitzicht over de skyline.

1
88mi 01h 35m
Photo of Niagara Falls
4.9

ON, CA

Niagara Falls

1

Dag 3: Niagara Falls

Vandaag haal je de camper op en rijd je richting de Niagara Falls. De Niagara Falls zijn waarschijnlijk de bekendste watervallen ter wereld. Het aanzicht van deze enorme watervallen zal een grote indruk op je maken. Een boottocht met de Maid of the Mist is een absolute aanrader. Gehuld in een blauwe regenjas kom je zo dicht mogelijk bij de watervallen. Ga je liever te voet? Dan is de Journey Behind The Falls erg leuk. Je loopt hier achter de Niagara Falls door, dus zie je de watervallen van de andere kant.

Het dorpje Niagara on the Lake is een prachtig oud dorpje met huizen en winkeltjes gebouwd in Victoriaanse stijl. In dit gebied vind je veel wijngaarden waar je een rondleiding kunt krijgen en de heerlijke Canadese wijnen kunt proeven.

Campingsuggesties Niagara Falls:

  • KOA Niagara Falls North / Lewiston
  • Niagara Falls Campground & Lodging
  • Riverside Park Campground

Afstand: 130 km

2
236mi 04h 41m
Photo of Bruce Peninsula National Park
4.5

407 Cyprus Lake Rd, ON, CA

Bruce Peninsula National Park

2

Dag 4: Bruce Peninsula

Bruce Peninsula is een schiereiland ten noorden van Toronto. Het schiereiland heeft een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Tobermory is echt een natuuroord met 2 nationale parken: Fathom Five National Marine Park en het Bruce Peninsula National park. Lion's Head is een vredig havendorpje en zeker een bezoekje waard. Wanneer je locals vraagt om deze plaats te beschrijven, krijg je het antwoord dat ze dit niet kunnen omschrijven met woorden. Er hangt een bepaalde sfeer die zeker zal bevallen!

Campingsuggestie:

  • Cyprus Lake Campground

Afstand: 380 km

160 Main Street, ON, CA

Manitoulin Island Chocolate Works

Dag 5 - 6: Manitoulin Island

Op het groene Manitoulin Island vind je meer dan honderd meren. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel aanbod is op gebied van watersport. Je kunt hier boottochten maken, vissen en duiken. Bezoek in ieder geval het Assiginack Museum, Little Current-Howland Museum of het Missiagi Lighthouse Museum.

Campingsuggestie:

  • Gordon's Park

Afstand: 100 km

3
308mi 06h 14m
Photo of Killarney Provincial Park
4.5

960 Highway #637, ON, CA

Killarney Provincial Park

3

Dag 7 - 8: Killarney Provincial Park

Dit park staat bekend om de uitstekende kampeermogelijkheden. Een groep kunstenaars vond dit gebied zó mooi dat ze de regering van Ontario hebben overgehaald om er een provinciaal park van te maken. Witte rotsen en naaldbomen worden afgewisseld door sprankelende saffierblauwe meren. Je komt hier helemaal tot rust tijdens de mooie wandel- en kanotochten die in dit gebied mogelijk zijn.

Campingsuggestie:

  • Killarney Provincial Park (in het park)

Afstand: 280 km

4
194mi 03h 52m
Photo of Algonquin Provincial Park
3.5

Highway 60, ON, CA

Algonquin Provincial Park

4

Dag 9 - 10: Algonquin Provincial Park

Het beroemde Algonquin Provincial Park is een enorm bosrijk gebied met vele meren en rivieren. Je vindt hier een veelvoud aan flora en fauna, waaronder zwarte beren, wolven, bevers en herten. Via de Dorset Lookout Tower Trail kom je bij de Dorset toren. Vanaf hier heb je een verbluffend uitzicht over dit schitterende park.

Campingsuggestie:

  • Algonquin - Brent Campground

Afstand: 260 km

5
175mi 03h 30m

Dag 11: Ottawa

Ottawa, de hoofdstad van Canada, ligt op de grens van Ontario en Quebec, tussen Franstalig en Engelstalig Canada. Invloeden van beide culturen zijn in deze stad dan ook terug te vinden. In de zomer wordt op de parlementsgebouwen meerdere malen per avond een licht en geluidshow afgespeeld. Een van de beste musea van de stad is het Museum of Civilization. Het museum telt vier verdiepingen en leert je meer over de eerste bewoners van Canada, de Vikings en bekende Canadezen uit de geschiedenis.

Campingsuggestie:

  • Rideau Heights Campground

Afstand: 345 km

6
124mi 02h 19m

Montréal, Quebec, Canada

6

Dag 12 - 13: Montreal

Montreal is de hoofdstad van de Franstalige provincie Quebec. Net als bij veel steden in deze provincie zijn de Franse invloeden volop aanwezig. Een bewijs hiervan is de schitterende Notre Dame kathedraal. Dit zal beslist een hoogtepunt zijn tijdens je bezoek aan deze stad. Vanuit het hoger gelegen Mont Royal park heb je een prachtig uitzicht op de stad. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Winkelen kan in Montreal volop. Er is een hele ondergrondse stad waar je veel winkels, maar ook bioscopen en zelfs kantoren tegenkomt. Een unieke ervaring!

Campingsuggestie:

  • KOA Montreal West

Afstand: 200 km

7
164mi 03h 09m

Québec, Quebec, Canada

7

Dag 14: Quebec City

In Quebec City zijn de Franse invloeden duidelijk te zien. De charmante stad staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO, als een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. De oude stadsmuur staat nog steeds overeind, wat uitzonderlijk is voor Noord-Amerikaanse steden. Wil je dit bouwwerk van dichtbij bekijken? Dat kan door een vier kilometer lange wandeling over de muur! Maak zeker ook een wandeling rondom Rue du Champlain en loop door de gezellige nauwe straatjes.

Campingsuggesties Quebec City:

  • KOA Quebec City
  • Camping Juneau
  • Camping de la Joie

Afstand: 250 km

8
89mi 01h 50m
Photo of Manoir Charlevoix
4.0

1030 Chemin du Golf, QC, CA

Manoir Charlevoix

FastBook

Click to discover a
great deal!

8

Dag 15 - 16: Charlevoix

De Charlevoix streek heeft een magnifieke ligging tussen de bergen en de St. Lawrence rivier. In Tadoussac kun je met een boot walvissen spotten. Een ervaring om nooit te vergeten!

Campingsuggestie Charlevoix:

  • Camping Le Genevrier

Afstand: 150 km

9
193mi 04h 13m
Photo of La Mauricie National Park
2.8

702 5th Street P.O. Box 160 Main Station, QC, CA

La Mauricie National Park

9

Dag 17 - 18: La Mauricie National Park

La Mauricie National Park is een park welke met name bekend is door de vele meren. Deze meren zijn ongeveer 10.000 jaar geleden ontstaan toen de gletsjers uit de ijstijd zijn gesmolten. Door het park loopt een parkweg van 63 kilometer. Deze parkweg brengt je naar alle hoogtepunten van dit park. Het park is ideaal om te wandelen, fietsen en mountainbiken, zwemmen en om te kajakken.

Campingsuggestie:

  • Rivière-a-la-Pêche Campground
  • Mistagance Campground

Afstand: 275 km

10
367mi 06h 32m
Photo of Presqu'ile Provincial Park
4.0

328 Presqu'ile Parkway, Brighton, NY, US

Presqu'ile Provincial Park

10

Dag 19: Brighton (Presqu'ile Provincial Park)

In de buurt van Brighton vind je een schiereiland: Presqu’ile Park. Dit schiereiland is een provincial park met een grote diversiteit aan flora en fauna. In dit park vind je zandstranden en kliffen, maar ook wouden met loofbomen. Vooral in het voorjaar en het najaar is dit de perfecte plek voor vogelspotters. Vele vogelsoorten rusten hier uit tijdens hun trektocht van of naar het zuiden. Aan het eind van het park vind je een vuurtoren, dit is de op één na oudste vuurtoren van Ontario.

Campingsuggestie Presqu'ile Provincial Park:

  • High Bluff Campground
  • Pines Campground

Afstand: 550 km

93mi 01h 45m

Dag 21 - 22: Toronto - Amsterdam

Na een reis van ruim 3700 kilometer kom je dan weer terug in Toronto. Hier lever je de camper weer in en vanuit het vliegveld van Toronto vlieg je weer terug naar Amsterdam.

Afstand: 200 km