Remove Ads

20 DGN CANADESE ROCKIES + YELLOWSTONE NP DENVER RETOUR

  • 14
  • 40:11
  • 2,041 mi
  • $2143
Take This Trip

Created by Travelhome - July 20th 2020

Reis langs witbesneeuwde bergtoppen, geniet van het uitzicht vanaf de 'Going to the Sun Road' en geniet van het dierenleven en de spectaculaire natuur in Yellowstone National Park en Grand Teton National Park.

Tijdens deze reis ontdek je Kootenay, Glacier, Spokane, Yellowstone National Park en Grand Teton National Park; je gaat van de ene verbazing in de andere vallen. De natuur is hier werkelijk verbluffend mooi.

18 dagen, ca. 3500 km

Startpunt: Calgary

Dag 1-2: Calgary

Vandaag vlieg je naar Calgary. Afhankelijk van hoe laat je er aankomt kun je ervoor kiezen om de stad in te duiken. Op dag 2 haal je de camper op en overnacht je nabij het centrum van Calgary. Het is een unieke stad die je zeker zal verrassen! Het centrum van de stad heeft een frisse en moderne uitstraling en vanaf de beroemde Calgary Tower kun je op een heldere dag de bergtoppen van de Rockies zien. In juli wordt de hele stad omgetoverd in een wildwest festival, de Calgary Stampede. Wat moet je gezien hebben?

  • CALGARY TOWER

Zoals elke grote Noord-Amerikaanse stad heeft ook Calgary een uitkijktoren. Het bijzondere aan deze toren is dat je op heldere dagen een heel bijzonder uitzicht hebt op de toppen van de Rocky Mountains. De toren staat midden in de stad en is toren is 191 meter hoog. Wist je dat op de begane grond het Calgary Tourism Center gevestigd is? De plek om de beste informatie over de stad te weten te komen.

  • GLENBOW MUSEUM

Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van West-Canada, breng dan een bezoek aan het Glenbow Museum. Het museum is het grootste van West-Canada. Je vindt er niet alleen tentoonstellingen over West Canada, maar ook over kunst en cultuur uit de hele wereld. Het museum staat midden in het centrum van de stad, vlakbij de Calgary Tower. Je bereikt het museum het gemakkelijkst per C-train (ook van een camping nabij de stad).

  • STEPHEN AVENUE WALK

Een de leukste straten in het centrum is de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en de beroemde Noord-Amerikaanse bierbrouwerijen. Bij veel van deze brouwerijen kan je zelfs op een terrasje buiten heerlijk genieten van een speciaalbier. De Calgary Tower en het Glenbow museum liggen op korte afstand.

  • HERITAGE PARK HISTORICAL VILLAGE

Wil je meer weten over hoe het dagelijkse leven er vroeger aan toe ging? Een must see is dan het historische dorp bestaande uit ongeveer 100 huizen uit verschillende tijden. Je kunt een rit maken in een echte stoomtram of een tocht op een radarboot. Verder vind je er een heuse Main Street, een fort en een indianen dorp.

Campingsuggestie Calgary:

  • Calgary West Campground

Afstand: 75 km

1
134mi 02h 25m
Photo of Kootenay National Park
4.4

Main Street East, BC, CA

Kootenay National Park

1

Dag 3-4: Kootenay National Park

Kootenay National Park is een klein nationaal park gelegen in de Rocky Mountains en vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het park stroomt. Het park is in 1984, samen met nog een paar andere parken, uitgeroepen als werelderfgoed door UNESCO.

Het park wordt doorkruist door de Kootenay Parkway. Deze weg volgt de Vermillion River en de Kootenay River. Langs de weg kun je op verschillende plekken stoppen om wandelingen te maken. Alle attracties, zoals het Olive Meer, de okerkleurige bronnen langs de Paint Pots Trail en de Marble Canyon, zijn vanaf de weg goed te bereiken. Het park is zeer divers, zo rijd je het ene moment door een nauwe canyon en het andere moment breng je een bezoek aan warmwaterbronnen. Het park is het gehele jaar geopend, maar wordt het drukst bezocht van juni t/m september. Bij het bezoekerscentrum kun je meer informatie verzamelen over de diverse wandelingen die je kunt maken in het park.

Campingsuggestie Kootenay National Park:

  • Redstreak Campground

Afstand: 325 km

2
173mi 03h 23m
Photo of Mount Revelstoke National Park
4.6

P.O. Box 350, BC, CA

Mount Revelstoke National Park

2

Dag 5: Mount Revelstoke National Park

Bewandel de prachtige Mount Revelstoke berg totdat je de top bereikt, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het plaatsje Revelstoke en de felblauwe Columbia River die door dit plaatsje stroomt. Neem wel insectenspray mee, in de zomer zitten hier nog weleens wat 'bugs'. In de winter is Mount Revelstoke National Park ook zeer toeristisch vanwege de wintersport, er zijn hier prachtige pistes van blauw tot zwart voor ieder niveau skiër.

Campingsuggestie Revelstoke:

  • KOA Revelstoke

Afstand: 310 km

3
132mi 02h 40m

Dag 6: Kelowna

Aan het oosten van het Okanagan meer vind je de plaats Kelowna. Kelowna staat bekend als de warmste stad van Canada en de stad met de meeste zonuren per jaar. Je kunt een bezoek brengen aan één van de velen wijnbouwbedrijven zoals bijvoorbeeld de Award Winning 'Sparkling Wine' van de Sumac Ridge Farm. De bekende Mission Hill Winery en Summerhill Pyramid Winery zijn zeker ook een bezoek waard.

Campingsuggesties Kelowna:

  • Todd's RV & Camping
  • Summerland Beach RV Park
  • Okanagan Lake south campground

Afstand: 220 km

4
77mi 01h 46m
Photo of Osoyoos Lake
4.5

BC, CA

Osoyoos Lake

4

Dag 7: Osoyoos

In het zuidelijke gedeelte van Okanagan Valley ligt het dorpje Osoyoos. In de zomer komen er veel toeristen vanwege de fijne sfeer en het mooie gebied. Het Okanagan meer is het warmste meer van heel Canada en hier wordt in de zomer dan ook vol op van gebruik gemaakt. Het meer biedt vele stranden, parken en picknick mogelijkheden zoals Hyro Beach, Lions Centennial Park, Kinsman Park, Legion Beach en Haynes Point Provincial Park. Huur een kano en ga het meer op, of ga lekker zwemmen op een warme dag! Reis je met kinderen? Dan is het Okanagan meer ook een bijzonder leuke plek om te bezoeken, kinderen kunnen hier heerlijk spelen.

Naast wateractiviteiten en wandelen kun je in Osoyoos ook genieten van één van de vele wijnproeverijen. Bezoek bijvoorbeeld La Stella Winery, een sfeervolle plek met uitstekende wijn. De villa van La Stella geeft je het gevoel alsof je in het binnenland van Spanje bent. Vraag een tour aan en wandel door de wijngaarden en proef de overheerlijke wijn in combinatie met hapjes zoals kazen, fruit, brood en noten! Een absolute aanrader voor iedere wijnliefhebber.

Wil je meer weten over de Indiaanse cultuur? Bezoek dan het NK'Mip Desert Cultural Centre. Hier leer je meer over de geschiedenis en leefstijl van de Indianen. Je vindt hier tipi's, voorwerpen en andere Indiaanse spullen. Je kunt het museum eigenhandig bezoeken of je kunt een tour reserveren met gids.

Campingsuggestie Osoyoos:

  • Nk'mip campground & rv park

Afstand: 150 km

5
189mi 03h 57m

Dag 8: Spokane

Vandaag reis je naar Spokane. Deze stad ligt in het hart van het binnenland van het noordwesten van de Verenigde Staten. Er valt genoeg te beleven in het centrum van deze uitgesproken stad. Naast een scala aan kunst, muziek en culturele activiteiten, vind je er ook talloze leuke boetiekjes en goede restaurants. Maar ook aan buitenactiviteiten is er geen gebrek in deze omgeving! De Spokane Rivier loopt dwars door de stad en herbergt een aantal spectaculaire watervallen! Bovendien kun je in hartje Spokane een bezoek brengen aan het mooie Riverfront Park. In deze stad is het mogelijk om een fiets te huren en de stad op z'n Hollands te ontdekken! Spokane is een stad die het allemaal heeft!

Campingsuggesties Spokane:

  • North Spokane RV Campground
  • Riverside State Park

Afstand: 320 km

6
399mi 06h 23m

Dag 9: Bozeman

In Bozeman kan je het Museum of the Rockies bezoeken. Dit museum heeft vele archeologische vondsten te bieden, zoals skeletten en andere opgravingen van dinosaurussen. Erg interessant en leuk voor kinderen. Het museum biedt informatieve borden waarop staat beschreven hoe de dinosaurussen leefden, waar de skeletten zijn gevonden en meer.

Campingsuggestie Bozeman:

  • KOA Bozeman

Afstand: 680 km

7
85mi 01h 38m
Photo of Yellowstone National Park
4.7

30 Yellowstone Ave, West Yellowstone, MT, US

Yellowstone National Park

7

Dag 10: Yellowstone National Park

Voor de meeste reizigers is de komende bestemming toch wel een van de hoogtepunten van de reis. Yellowstone N.P. waar je de komende 3 dagen zult verblijven. Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en is in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana, waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkaanlandschap en zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. Je vindt hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful, die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier een hoogte van 90 meter bereiken.

Attracties die Yellowstone onder andere biedt, zijn:

  • Mammoth area, hier is de populairste attractie de terraces bij Mammoth Hot Springs, de bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente.
  • Norris area, de Norris Geyser Basin is de heetste en oudste geiser van het park en de temperatuur op een paar honderd meter onder de grond loopt op tot 237 graden.
  • Madison Area, een kleiner thermaal gebied met geisers en rivieren.
  • Petrified Tree, deze versteende boom is te zien in het Tower-Roosevelt gebied.
  • Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd.
  • Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde geisers zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park.
  • Mammoth Hot Spings, waar je travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat je via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen.

Campingsuggesties Yellowstone N.P.:

  • Madison Campground
  • Canyon Campground
  • Mammoth Campground

Afstand: 140 km

8
129mi 03h 33m
Photo of Signal Mountain
3.8
8

Dag 11: Grand Teton National Park

Dit nationale park ligt ten zuiden van Yellowstone National Park. Het gebied heeft prachtige bergtoppen en enkele mooie meren met vele wandelroutes, het park telt ruim 300 kilometer aan wandelpaden. Bekende meren zijn Jackson Lake en Jenny Lake met vele mogelijkheden voor wandelingen. Een geweldige manier om te genieten van het meer en het uitzicht is door op Jenny Lake een boot te huren en een tocht over het heldere water te maken.

Er zijn in het park verschillende scenic drives, een goede manier om de verschillende kanten van het park per camper te bekijken. Een goed startpunt voor een bezoek aan het park is Jackson Hole. In deze plaats zijn vele activiteiten zoals raften, paardrijden en je kunt een tocht op de gondel maken voor een prachtig uitzicht.

Campingsuggesties Grand Teton N.P.:

  • Colter Bay Campground
  • Gros Ventre Campground

Afstand: 150 km

9
121mi 03h 08m
Photo of Yellowstone National Park
4.7

30 Yellowstone Ave, West Yellowstone, MT, US

Yellowstone National Park

9

Dag 12-13: Yellowstone Fishing Bridge

Voor de meeste reizigers is de komende bestemming toch wel een van de hoogtepunten van de reis. Yellowstone N.P. waar je de komende 3 dagen zult verblijven. Yellowstone National Park is het oudste nationale park van de Verenigde Staten en is in 1872 opgericht. Het park heeft een enorme oppervlakte en strekt zich uit over de staten Wyoming, Idaho en Montana, waarbij iedere regio zijn eigen kenmerken heeft.

Yellowstone staat bekend om het prachtige vulkaanlandschap en zijn vele wilde dieren zoals grizzlyberen, wolven, elanden en bizons. Je vindt hier de beroemdste geiser ter wereld, de Old Faithful, die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst met een hoogte van 30 - 55 meter kokend water. Tevens vind je in het park 's werelds hoogste actieve geiser, de Steamboat Geyser, het water kan hier een hoogte van 90 meter bereiken.

Attracties die Yellowstone onder andere biedt, zijn:

  • Mammoth area, hier is de populairste attractie de terraces bij Mammoth Hot Springs, de bacteriën in het water zorgen voor verschillende kleuren op het witte gesteente.
  • Norris area, de Norris Geyser Basin is de heetste en oudste geiser van het park en de temperatuur op een paar honderd meter onder de grond loopt op tot 237 graden.
  • Madison Area, een kleiner thermaal gebied met geisers en rivieren.
  • Petrified Tree, deze versteende boom is te zien in het Tower-Roosevelt gebied.
  • Canyon area, ook wel de Grand Canyon van Yellowstone genoemd.
  • Upper Falls en Lower Falls. Van deze twee beroemde geisers zijn de Upper Falls hoger gelegen maar wel korter dan de Lower Falls. De Lower Falls zijn met ongeveer 100 meter de hoogste watervallen van het park.
  • Mammoth Hot Spings, waar je travertijnterrassen en warmwaterbronnen terug kunt vinden. Een uniek fenomeen dat je via een speciaal aangelegd vlonderpad van dichtbij kunt bezichtigen.

Campingsuggesties Yellowstone N.P.:

  • Madison Campground
  • Canyon Campground
  • Mammoth Campground

Afstand: 250 km

10
228mi 04h 17m

Dag 14: Great Falls

Je bent aangekomen in de 'Great Plains' van Montana. In Great Falls zal het je opvallen hoeveel dammen en energiecenntrales er zijn. Deze stad heet niet voor niets 'Electric City'. Great Falls is onderdeel van de Lewis and Clark Trail. Breng een bezoekje aan het Lewis & Clark National Historic Trail Interpretive Center om meer te leren over hoe deze beroemde ontdekkingsreizigers het westen van Amerika in kaart hebben gebracht. Vlakkbij Great Falls vind je de gelijknamige waterval. Leuk om ook hier even een kijkje te nemen.

Campingsuggestie Great Falls:

  • Great Falls KOA Holiday

Afstand: 425 km

Photo of Glacier National Park
4.6

64 Grinnell Drive, West Glacier, MT, US

Glacier National Park

Dag 15 - 16: Glacier National Park

Na een flink aantal kilometers rijden kom je vandaag aan bij de ingang van Glacier National Park. Dit prachtige park tegen de grens met Canada biedt voor ieder wat wils, maar staat uiteraard voornamelijk bekend om de vele gletsjers die er te vinden zijn. Ondanks dat ze helaas ook hier aan het smelten zijn, zijn er nog ongeveer 50 in het park te vinden. De grootste, Grinnell Glacier, is dan ook zeker de prachtige boottocht en wandeling naar de gletsjer waard om een glimp op te vangen van zo’n bijzonder natuurverschijnsel!

Ook als je geen blik kunt werpen op een van de gletsjers (wat gelukkig vrijwel onmogelijk is!) blijft Glacier National Park een must-see. Met wildlife zoals beren en berggeiten, bergen, meren en de fantastische Going to the Sun Road die al het prachtigs met elkaar verbind, kun je je hier geen moment vervelen. Niet voor niks staat dit prachtige park voor velen hoog op de bucketlijst!

Hét hoogtepunt van een bezoek aan Glacier National Park, is de rit over de Going to the Sun road. Deze prachtige route is maar een klein gedeelte van het jaar geopend door de hevige sneeuwval in deze omgeving, maar gedurende deze korte periode mag deze rit niet ontbreken bij een bezoek aan Glacier National Park. Deze route gaat van het oostelijke Saint Mary Lake naar het westelijke Lake McDonald waarbij je onderweg langs het hoogst gelegen punt op ca. 2000 meter komt. Onderweg kom je langs verschillende prachtige uitzichtpunten en wandelingen. Wanneer je met de camper deze route wenst te rijden, houdt er dan rekening mee dat dit mogelijk is met een voertuig van maximaal 21ft. Langer is niet toegestaan op deze route. Als alternatieve mogelijkheid kun je denken aan het huren van een auto, het gebruiken van de gratis shuttle bussen welke het park aanbiedt of het meegaan met een betaalde tour.

Campingsuggesties Glacier N.P.:

  • Many Glacier Campground
  • St. Mary East Glacier KOA

Afstand: 375 km

11
198mi 03h 53m
Photo of Waterton Lakes National Park
3.9

Alberta 5, AB, CA

Waterton Lakes National Park

11

Dag 17: Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes bestaat uit twee delen die door een smal kanaal met elkaar verbonden zijn. Deze delen heten Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes. Op de Waterton Lakes kun je verschillende watersporten beoefenen zoals waterskiën, kanoën en vissen. Naast Lower Waterton Lakes en Upper Waterton Lakes zijn er nog vele bezienswaardigheden in het nationale park. Een daarvan is Red Rock Canyon. Je kunt een wandeling maken rondom deze kloof met rode en groene rotsen maar je kunt er ook in zwemmen. Een andere must see in Waterton Lakes is Cameron Lake. De weg van Waterton Village naar Cameron Lake is al prachtig met adembenemende uitzichten. Daarnaast kom je langs het monument Oil City welke de eerste oliebron van West-Canada kenmerkt. Ga heerlijk picknicken aan de oever van Cameron Lake of verken het meer door een wandeling rondom te maken. Op ongeveer vijf minuten lopen vanaf Waterton Village liggen de Cameron Falls. Deze waterval stroomt langs een van de oudste rotsen van de Canada en is de moeite om te bezoeken. Wanneer je richting Waterton Village rijdt, zie je aan de linkerkant The Prince of Wales Hotel. Dit hotel is een bekend kenmerk van het nationaal park en heeft een sprookjesachtige uitstraling. Waterton Lakes is ideaal voor de fanatieke wandelaars onder ons. In dit park zijn verschillende prachtige wandelingen te maken. Een makkelijke, korte wandeling kun je maken rondom Red Rock Canyon. Hier doe je ongeveer 20 minuten over en loop je langs de gehele canyon. Wil je nog verder wandelen? Dan kun je aan het einde van de canyon de bossen in wandelen richting Blakiston Falls. Hier heb je een fraai uitzicht over Blakiston Creek en Blakiston Falls. Ben je een ervaren wandelaar en wil je een lange wandeling maken? Kies dan voor de Crypt Lake Trail. Deze 17 kilometerlange wandeling is uitdagend maar ook belonend en doe je ongeveer 6 tot 8 uur over. De trail begint met een korte boottocht naar Crypt Landing waarna je onderweg langs watervallen en door een tunnel maar ook langs een steile klif wandelt. Uiteindelijk kom je uit bij Crypt Lake, een uitdagende wandeling maar het eindpunt is zeer zeker de moeite waard.

Campingsuggestie Waterton Lakes National Park.:

  • Townsite Campground

Afstand: 100 km

168mi 03h 08m

Dag 18: Calgary

Het is een unieke stad die je zeker zal verrassen! Het centrum van de stad heeft een frisse en moderne uitstraling en vanaf de beroemde Calgary Tower kun je op een heldere dag de bergtoppen van de Rockies zien. In juli wordt de hele stad omgetoverd in een wildwest festival, de Calgary Stampede. Wat moet je gezien hebben?

  • CALGARY TOWER

Zoals elke grote Noord-Amerikaanse stad heeft ook Calgary een uitkijktoren. Het bijzondere aan deze toren is dat je op heldere dagen een heel bijzonder uitzicht hebt op de toppen van de Rocky Mountains. De toren staat midden in de stad en is toren is 191 meter hoog. Wist je dat op de begane grond het Calgary Tourism Center gevestigd is? De plek om de beste informatie over de stad te weten te komen.

  • GLENBOW MUSEUM

Als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van West-Canada, breng dan een bezoek aan het Glenbow Museum. Het museum is het grootste van West-Canada. Je vindt er niet alleen tentoonstellingen over West Canada, maar ook over kunst en cultuur uit de hele wereld. Het museum staat midden in het centrum van de stad, vlakbij de Calgary Tower. Je bereikt het museum het gemakkelijkst per C-train (ook van een camping nabij de stad).

  • STEPHEN AVENUE WALK

Een de leukste straten in het centrum is de Stephen Avenue Walk. Deze autovrije straat is gevuld met winkels, restaurants, galerieën en de beroemde Noord-Amerikaanse bierbrouwerijen. Bij veel van deze brouwerijen kan je zelfs op een terrasje buiten heerlijk genieten van een speciaalbier. De Calgary Tower en het Glenbow museum liggen op korte afstand.

  • HERITAGE PARK HISTORICAL VILLAGE

Wil je meer weten over hoe het dagelijkse leven er vroeger aan toe ging? Een must see is dan het historische dorp bestaande uit ongeveer 100 huizen uit verschillende tijden. Je kunt een rit maken in een echte stoomtram of een tocht op een radarboot. Verder vind je er een heuse Main Street, een fort en een indianen dorp.

Campingsuggestie Calgary:

  • Calgary West Campground

Afstand: 300 km

Dag 19 - 20: Vliegreis Calgary - Amsterdam

Op dag 19 lever je de camper en vertrek je naar de luchthaven voor je terugvlucht. De vakantie zit erop en het is tijd om terug naar Nederland te gaan met een koffer vol mooie en nieuwe herinneringen.

Door het tijdsverschil komt je op dag 20 aan in Amsterdam.

Banner Photo Credit: Shutterstock