Remove Ads

14 DGN ONVERGETELIJK FLORIDA MIAMI RETOUR

  • 13
  • 20:31
  • 1,116 mi
  • $1013
Take This Trip

Created by Travelhome - July 13th 2020

Ontdek het mooie Florida met haar vele bezienswaardigheden in twee weken tijd. Van bruisende steden als Miami en Orlando tot de prachtige Florida Keys. Beleef de Disney magie in Walt Disney World in Orlando, voor zowel volwassenen als voor kinderen een hele beleving! Reis vervolgens door naar de prachtige stranden die overal in Florida te vinden zijn. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan Everglades National Park, het meest beroemde park van Florida!

14 dagen, ca. 1500 km

Startpunt: Miami

1
71mi 01h 21m

Dag 1 & 2: Miami - West Palm Beach

Vandaag kom je aan in Miami. Als je op tijd bent aangekomen, dan kan je er nog voor kiezen om Miami te gaan verkennen. Breng dan zeker een bezoek aan Ocean Drive in South Beach. Hier vindt je de beroemde hotels in de Art Deco stijl. Als je geluk hebt, kun je meteen de zonsondergang mee maken op het strand van South Beach. Wat wil je nog meer voor de eerste avond?

De volgende ochtend kun je de camper gaan ophalen. Na de nodige uitleg over de camper, reis je naar West Palm Beach. De reis zal niet lang in beslag nemen, dus geniet onderweg van het uitzicht. De rest van de middag kun je besteden in West Palm Beach. West Palm Beach is een moderne en historische plaats met veel kleine en intieme straatjes.

Camping:

  • KOA West Palm Beach.

Afstand: 115 km

2
59mi 01h 13m

Okeechobee, Florida, United States

2

Dag 3: West Palm Beach - Okeechobee

Vandaag heb je de hele ochtend om te besteden in West Palm Beach. Trek het centrum in en ontbijt bij een van de hippe koffie bars of relax op een van de heerlijke stranden in West Palm Beach. West Palm Beach heeft ruim 60 kilometer kust, dus er zijn meer dan genoeg plekken om lekker te zonnen en te relaxen.

Een leuk uitstapje in West Palm Beach is het McCarthy's Wildlife Sanctuary, dit is een opvangtehuis voor zieke of gewonde dieren. Bezoekers kunnen hier de dieren bekijken en zelf verzorgen, ook geven de verzorgers leuke uitleg over de dieren en de dagelijkse werkzaamheden.

In de middag rijd je naar Okeechobee, waar je tevens de nacht doorbrengt.

Camping:

  • KOA Okeechobee.

Afstand: 103 km

3
122mi 01h 58m

Titusville, Florida, United States

3

Dag 4: Okeechobee - Titusville

In de ochtend breng je een bezoek aan Lake Okeechobee. Lake Okeechobee is het grootste meer van Florida. Dit meer biedt je een scala van verschillende activiteiten, zoals vissen, varen, fietsen of wandelen. Er zijn veel gidsen die mooie wandelroutes hebben uitgestippeld die je kan volgen rondom Lake Okeechobee. Vis je graag? Dan is deze activiteit zeker een aanrader!

Naast het gigantische meer zou je er ook voor kunnen kiezen om het stadje van Okeechobee te verkennen. Later op de dag brengt een mooie route langs de kust je naar Titusville.

Je kunt er ook voor kiezen om vroeg in de ochtend al te vertrekken naar Titusville. In Titusville ligt namelijk het Kennedy Space Center. Wil je meer weten over NASA, de ruimte of de nieuwe plannen om naar de maan en Mars te reizen? Dan mag een bezoek niet ontbreken. Neem wel de tijd voor een bezoek, want het is een groot complex. Een bezoek duurt minimaal een halve dag, bij voorkeur een hele dag.

Camping:

  • KOA Titusville.

Afstand: 200 km

4
105mi 01h 44m

Dag 5: Titusville - St. Augustine Beach

Vandaag gaat de reis naar St. Augustine Beach. St. Augustine is het oudste stadje van Florida waar je nog veel historische gebouwen vindt, zoals het oude Castillo de San Marcos fort. Een fort uit 1600. Met de nationale parkenpas is de entree gratis. Na het bezoek aan het fort kun je de hoofdstraat verkennen waar je je nog in koloniale tijden waant. Je kunt ook het centrum verkennen met de St. Augustine trolley tour. Parkeer de camper nabij het Visitor Center.

Op een paar kilometer van de stad ligt het Anastasia State Park. Een gebied met meer dan 1600 hectare duinen en stranden, aan de Atlantische oceaan. Een heerlijke plek om uit te waaien na een stadsbezoek of om gewoon te genieten aan het strand. Je kunt hier ook overnachten met je camper. Reserveer dan wel tijdig je plek.

Camping:

  • KOA St. Augustine Beach
  • Anastasia State Beach.

Afstand: 157 km

5
126mi 02h 09m

Dag 6 - 7: St. Augustine - Orlando

Vandaag ga je naar de bruisende stad Orlando. Orlando staat natuurlijk bekend om zijn vele outlet shopping malls en pretparken.

Op dag 7 heb je een vrije dag te besteden in Orlando. In Orlando hoef je jezelf niet te vervelen dankzij de hoeveelheid aan attracties in de omgeving.

Walt Disney World is zeker een aanrader om te bezoeken. Het attractie park is ontzettend groot en heeft verschillende thema parken en waterparken. Er valt veel te zien voor jong en oud. Zo heeft Walt Disney World achtbanen, dierenparken, waterattracties, shows, musea en vele andere leuke attracties.

Bezoek bijvoorbeeld Universal Studio’s in Orlando, een thema park van Universal waar films zoals Harry Potter, Iron Man en Spiderman en nog veel meer tot leven zijn gebracht. Het park heeft veel verschillende achtbanen, maar ook leuke shows van onder andere The Blue Man Group. 's Avonds kan je er heel gezellig eten bij een van de vele restaurants en vervolgens genieten van een film in het movie theater of lekker dansen op live muziek.

Mocht je meer zin hebben in waterpret dan zou je bijvoorbeeld naar Disney's Typhoon Lagoon of Disney's Blizzard Beach kunnen gaan. Dit zijn 2 grote waterparken met talloze leuke waterattracties voor jong en oud. Er is daar ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld surf lessen te nemen.

Camping:

  • KOA Orlando South west

Afstand: 170 km

6
106mi 01h 46m

Dag 8: Orlando - St. Petersburg

Je verlaat de grote stad en reist naar St. Petersburg. Na 2 drukke dagen te hebben doorgebracht in Orlando zijn de stranden van St. Petersburg een ideaal rustoord om een dagje te relaxen.

Dichtbij St. Petersburg ligt het plaatsje Clearwater. De naam zegt het al, het water is hier ontzettend helder. Clearwater Beach staat er om bekend dat het strand erg gestrekt is. Je kunt er vele watersporten beoefenen, zoals stand up paddelen, parasailen of jetskiën. Maak zeker ook een wandeling over de boulevard of bekijk hier de zonsondergang.

Hoewel Clearwater Beach vrij druk kan zijn, zijn er ook eilanden voor de kust van Clearwater, genaamd The Honeymoon Islands. Deze eilanden zijn vaak een stuk rustiger en hebben parelwitte stranden.

Camping:

  • KOA St. Petersburg

Afstand: 175 km

7
125mi 02h 04m
Photo of Ft Myers Beach
4.0

Logo Court, Fort Myers Beach, FL, US

Ft Myers Beach

7

Dag 9: St. Petersburg - Ft. Myers

Vandaag ga je naar Fort Myers en bezoek je onderweg Sanibel - en Captiva Island. Deze prachtige eilanden zullen je ongetwijfeld een rustgevend gevoel geven gezien de mooie stranden en het kristalheldere water. Vergeet niet om een duik te nemen hier! Wil je iets actiefs ondernemen? Ook hier kun je stand up paddelen, parasailen of jetskiën.

Geniet 's avonds lekker van een maaltijd aan het strand en drink een cocktail in een van de gezellige barretjes in de buurt.

Camping:

  • KOA Ft. Myers.

Afstand: 185 km

8
35mi 00h 43m

Naples, Florida, United States

8

Dag 10: Ft. Myers - Naples

Je verlaat Ft. Myers en gaat naar Naples. Naples, door sommigen ook wel het kroonjuweel van Zuid-West Florida genoemd, is een mondaine stad aan de Paradise Coast.

De bouwstijl van de stad is anders dan je tot nu toe gezien hebt. Er is geen hoogbouw en de huizen zijn gebouwd in mediterrane stijl. Dat geeft een prachtig straatbeeld waar de inwoners een sport maken van wie het groenste gazon heeft. Typisch Amerikaans.

De stad ligt aan de Golf van Mexico en het zee water is het vaak wat warmer dan aan de Atlantische kust. Het strand hier is vaak druk bezocht door locals, met name in de weekenden. Als je een rustiger strand wilt, dan kan je een van de andere stranden rondom Naples bezoeken, zoals het Delnor Wiggins State Park.

Vergeet wel niet om de beroemde Naples pier te bezoeken. Deze staat in het centrum van de stad op het strand. Een hele mooie en bijzondere plek om de zonsondergang te bezoeken.

Camping:

  • KOA Naples / Marco Island

Afstand: 70 km

9
170mi 03h 34m
Photo of Fiesta Key RV Resort & Marina
3.1

70001 Overseas Highway, FL, US

Fiesta Key RV Resort & Marina

FastBook

Click to discover a
great deal!

9

Dag 11: Naples - Fiesta Key

Vandaag ga je verder naar Fiesta Key, waar vandaan je het Everglades National Park bezoekt. De Everglades bestaan uit tienduizenden eilandjes en vormen een zeldzaam moeraslandschap met een grote populatie aan vogelsoorten. Ook de bekende alligator is hier te vinden. Via lokale aanbieders kun je een bezoek brengen aan dit park.

Het park is ontzettend groot. Om zoveel mogelijk van het park te zien, zou je vanaf Naples highway 41 kunnen nemen. Deze weg loopt dwars door het park heen. Maak zeker een stop bij het Shark Valley Visitor Center. Hier kan je bijvoorbeeld zelf door het park fietsen of met een trolley tour het park bezoeken en meer leren over het unieke landschap en ecosysteem. Als je geluk hebt, dan zie je hier zelf al alligators.

Voor de echte avonturier zijn er ook speciale tours waarbij door het moeras kan worden gewandeld.

Camping:

  • KOA Fiesta Key.

Afstand: 275 km

10
50mi 01h 04m
Photo of Sugarloaf Key / Key West KOA Holiday
3.9

251 State Road 939 Mm 20, FL, US

Sugarloaf Key / Key West KOA Holiday

KOA Book With KOA

Click to find bookable tours and activities here

10

Dag 12: Fiesta Key - Sugarloaf Key

Vandaag trek je dieper de beroemde 'Florida Keys' in en ga je naar Sugerloaf Key, waar je de nacht doorbrengt. De Florida Keys zijn een archipel van ongeveer 1700 kleine eilandjes. Rondom deze streek zijn er veel activiteiten op het water te ondernemen, zoals vissen of snorkelen. Neem vandaag de tijd om de omgeving te bekijken.

In Sugerloaf Key is het een leuk idee om een kayak te huren met een wildlife gids. Zij kunnen erg leuk vertellen over de vissen en dieren die je rondom het water allemaal tegen komt. Een andere activiteit die je zeker kan overwegen is om te gaan snorkelen. De koraal riffen rondom de Keys zijn uniek en prachtig.

Camping:

  • KOA Sugarloaf Key.

Afstand: 90 km

11
0mi 00h 00m
Photo of Sugarloaf Key / Key West KOA Holiday
3.9

251 State Road 939 Mm 20, FL, US

Sugarloaf Key / Key West KOA Holiday

KOA Book With KOA

Click to find bookable tours and activities here

11

Dag 13: Sugarloaf Key

Je hebt vandaag opnieuw de tijd om de Florida Keys te bekijken. Bezoek vandaag ook vooral Key West. Key West is het meest zuidelijke punt van Florida. Key West ligt ongeveer 140 km van Cuba.

Er is genoeg te doen in Key West, je kunt er bijvoorbeeld het historische stadscentrum bekijken of geniet op Duval Street van alle gezellige barretjes en restaurants.

Key West is populair vanwege de ongedwongen sfeer. Victoriaanse gebouwen zijn er in overvloed, dit geeft ook een beetje de Cubaanse sfeer die er heerst. In de avond komt het stadje helemaal tot leven, mensen genieten van de zonsondergang op de terrasjes of winkelen nog een beetje rond. Uitgaan in Key West kan ook tot in de vroege uurtjes. De zonsondergang bekijk je het op Mallory Square.

Camping:

  • KOA Sugarloaf Key.
143mi 02h 56m

Dag 14: Sugarloaf Key - Miami

Vandaag begin je met de terugreis naar Miami. Het is een langere rit, dus geniet vooral van al het natuurschoon om je heen. Vandaag overnacht je in Miami en morgen lever je de camper in en heb je nog een dag om Miami te bekijken.

Indien je Ocean Drive nog niet bezocht hebt, is dit voor vandaag wellicht een aanrader. Het is toch een typisch beeld van Miami zelf, zo'n leuke vakantiefoto kan je dus niet missen! Als je dit al wel bezocht hebt, dan kan je bijvoorbeeld het Wyndwood Art District bezoeken waar je de beroemde streetart kunt bekijken, de Wyndwood Walls.

Camping:

  • KOA West Palm Beach.

Afstand: 350 km

Dag 15:

Je gaat vandaag terug naar Miami, waar je de camper terugbrengt naar de verhuurder. De rest van de dag heb je te spenderen in het bruisende Miami.

Afstand: 115 km