Remove Ads

29 DGN WILD & PUUR ALASKA & THE YUKON ANCHORAGE RETOUR

  • 17
  • 52:39
  • 2,558 mi
  • $2320
Take This Trip

Created by Travelhome - July 10th 2020

29 dagen, ca. 4950 km

Startpunt: Anchorage

Dag 1: Vliegreis Amsterdam - Anchorage

Je komt na een lange reisdag aan in Anchorage. Anchorage is een grote stad, bekend vanwege haar industrie en Amerikaans defensiecentrum. In en om de stad worden veel (natuurgerelateerde) trips georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Geniet van de bergen, gletsjers en nationale parken met de meest fantastische diersoorten. Neem met de camper een kijkje bij de culturele en historische tradities van de 'Alaska Native people'.

1
0mi 00h 00m

Dag 2: Camper ophalen

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder. Je gebruikt de eerste dag om je camper in te richten en de eerste boodschappen te doen. Verblijf op een camping in de buurt om de volgende dag aan de grote camperreis te beginnen.

Campingsuggestie Anchorage:

  • Creekwood Inn RV Park
  • Black Spruce Campground

Afstand: 50 km

2
81mi 01h 43m
Photo of Portage Glacier
4.5

Glacier Rd., Anchorage, AK, US

Portage Glacier

2

Dag 3: Buluga Point naar Portage Glacier

Vandaag rijd je naar portage Glacier. Dit plaatsje is een van Alaska’s populairste bezienswaardigheden en een echte must see tijdens je camperreis. Maak een prachtige wandeling of ga met een boottocht richting de gletsjer. Er zijn veel wilde dieren te spotten in Portage Glacier, kijk goed om je heen en misschien spot je hier wel je eerste beer.

Campingsuggestie Portage Glacier:

  • Williwaw Campground

Afstand: 110 km

3
180mi 03h 26m

Homer, Alaska, United States

3

Dag 4 - 6: Homer via Seward Highway en Sterling Highway (via Kenai)

Vandaag rijd je via Kenai naar het plaatsje Homer. Je hebt hier 3 dagen de tijd om deze geweldige omgeving te verkennen. Homer biedt veel natuurschoon en om deze reden verblijf je in deze stad 2 dagen. Homer is perfect voor de natuurliefhebber, je kunt hier namelijk veel wilde dieren tegen komen, zoals elanden, beren en veel meer! Deze charmante stad aan zee heeft uitzicht op Kachemak Bay en de Kenai Mountains. Je kunt hier veel avontuurlijke activiteiten ondernemen, zo kun je gletsjersskiën of een kajaktochten maken met een gids! In het Kachemak State Park zijn ook erg veel recreatieve mogelijkheden, het park heeft kilometerslange wandelpaden waarbij je langs prachtige plekjes komt.

De binnenstad van Homer is erg gezellig en biedt talloze restaurants en leuke barretjes. Je kunt in het centrum verschillende kunstgallerijen, musea en/of winkels bezoeken. Huur een dag een kayak en ga kayakken richting Yukon Island of ga mee met een kayak tour richting Kodiak Island. Het is vanuit Homer ook mogelijk om met een tour mee te gaan naar katmai. Het Katmai National Park in Alaska bestaat al sinds 1918 en wordt vandaag de dag nog altijd veel bezocht vanwege haar vulkanen, ruige kustlijn, bossen en ongerepte natuur. Tevens is in het park ontzettend veel wildlife te vinden, waaronder de bijzondere bruine beer. De beren komen maar wat graag naar de rivieren, die bomvol zitten met vis. Wat vissen betreft, kun je heel wat leren van deze experts! Je kunt het park te voet verkennen; er zijn namelijk tal van mooie wandelwegen.

Campingsuggestie Homer:

  • Heritage RV Park

Afstand: 390 km

4
168mi 03h 17m

Seward, Alaska, United States

4

Dag 7 - 8: Seward

Je rijdt vandaag richting Seward, een bekende vissersplaats. De haven van Seward wordt nog steeds erg veel gebruikt. Je verblijft hier wederom 2 dagen. Je kunt hier het Alaska Sealife Center bezoeken, dit aquarium is erg interactief en hierdoor leuk als je reist met kinderen. Ook heeft Seward een aantal historische musea, zoals het Seward Museum. Het centrum van Seward heeft een historische 'feeling' wat zorgt voor een gezellige sfeer, ook biedt het centrum veel leuke winkels waar je leuke souvenirs kan kopen.

In de omgeving kun je ook leuk wandelen, zo kun je bijvoorbeeld Resurrection Bay bezoeken, je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht op de bergen en als je geluk hebt kom je wilde dieren tegen, zoals walvissen en otters! Je kunt wederom Kenai Fjords National Park bezoeken, het park is vanuit Seward gemakkelijk te bereiken met jouw camper. Je kunt hier nogmaals genieten van de natuur en speciale wandelingen.

Je kunt ook met een boot langs de kust van Kenai afvaren zodat je de gletsjers vanaf de zee kan bezichtigen en misschien kom je nog wel wilde dieren tegen, zoals otters, zeehonden, zeeleeuwen, orca's, walvissen, bultruggen en nog veel meer! Met een boottocht kun je langs de Holgate glestjer varen, het is erg spectaculair om deze gletsjers van dichtbij te bekijken, op zee hoor je de ijsschotsen kraken en door al de beweging zie je stukken ijs vallen vanaf de gletsjer. Op de boten zijn gidsen aanwezig die jou van alles kunnen vertellen over dit natuurverschijnsel en de wilde dieren die je tegen kunt komen.

Eenmaal terug aan wal kun je 's avonds in Seward genieten in een van de heerlijke visrestaurants en vervolgens na borrelen in een van de gezellige cafés.

Campingsuggestie Seward:

  • Seward KOA Journey
  • Harbourside Campground

Afstand: 335 km

5
88mi 01h 48m

Whittier, Alaska, United States

5

Dag 9 - 10: Whittir / ferry naar Valdez

Je reist vanuit Seward naar Whittier waar je met de ferry naar Valdez doorreist. Het is mogelijk om vanuit Seward naar Valdez te rijden maar de afstand is erg ver en met de ferry scheelt het een hoop tijd! Om deze reden vertrek je vanuit Whittier met de ferry naar Valdez, de ferry route richting Valdez is prachtig, je komt langs de gletsjers van Prince William Sound, vanuit hier kun je prachtige foto's nemen van deze gletsjers. Eenmaal in Valdez kun je genieten van de natuur van Chugach National Forest, dit park staat bekend om zijn mineraal beekjes en rivieren.

Chugach National Forest heeft erg veel te bieden, er zijn ontzettend veel wilde dieren die je tegen kunt komen onderweg, dus vergeet niet jouw fotocamera mee te nemen! Er is ook een mogelijkheid om een gids te huren voor onderweg, zij hebben vaak veel kennis van het gebied en kunnen zo een mooie route met je lopen, ook kunnen zij je veel vertellen over de dieren en de natuur; leuk én leerzaam! Bezoek Prince William Sound, deze baai is vernoemd naar prins William. De grootste haven van Prince William Sound ligt in Valdez.

Campingsuggesties Valdez:

  • Valdez KOA Journey
  • Eagles Rest RV Park

Afstand: 130 km

6
379mi 07h 12m

Tok, Alaska, United States

6

Dag 11: Tok via Glennallen

Vandaag rijd je vanuit Valdez via Glennallen richting Tok, de route is lang dus neem de tijd. Onderweg kom je van allerlei mooi natuurschoon tegen, stop onderweg dan ook voor een lunch of een aantal mooie foto's bij een van de watervallen, vergezichten of valleien.

Eenmaal in Tok aangekomen kun je lekker gaan eten bij een van de diners. 's Avonds kun je lekker uitrusten van de lange rit bij een kampvuur voor jouw camper.

Campingsuggestie Tok:

  • Tok RV Village Campground & Cabins

Afstand: 425 km

Dag 12 - 13: Kluane National Park (via grenspost Canada, nabij Beaver Creek)

Op een schitterende plek, op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway, ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje licht vlakbij het indrukwekkende Kluane National Park, tegen een decor van immens hoge besneeuwde bergtoppen. Een uitzicht waar je stil van wordt. Het bezoekerscentrum van Kluane National Park is een prima plek om je bezoek aan deze omgeving te beginnen. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes in het nationale park. Het Kluane National Park kent veel verschillende landschappen. Je vindt er gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, blauwe meren, toendra. Ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vind je er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven. In het nationale park vind je verschillende campings. Een goede uitvalsbasis om een deel van het park wandelend te verkennen. Een mooie wandeling is de Kings Throne hike, die start bij het mooie Kathleen Lake. Parkeer hier je camper en geniet eerst even van de mooie weerspiegeling van de omliggende bergen in het meer. Wandel daarna naar boven en bewonder onderweg het uitzicht over de weidse omgeving en het meer. Je kunt echter niet alles te voet bereiken (én het park is ook enorm groot). Een absolute aanrader (bij helder weer) is dan ook het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. De vluchten vertrekken via het kleine vliegveld in Haines Junction. Er zijn verschillende tours te boeken, ze duren minimaal een uur. Je vliegt over een gebied waar bijna niemand ooit komt. Je ziet er hoge bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers, ijsvelden en zelfs een gletsjermeer. Het is een onvergetelijke ervaring en het is het geld dubbel en dwars waard. Voordat je het dorpje weer verlaat is het de moeite waard om even te stoppen bij The Village Bakery. Dit is een gezellige bakkerij, waar ze allerlei lekkernijen maken van gebakjes tot wraps en broodjes. Ook voor een goede kop koffie zit je hier goed. Je kunt er bij goed weer lekker op het terras zitten, maar binnen zijn ook wat zitplaatsen.

Campingsuggesties Kluane National Park:

  • Kathleen Lake Campground
  • Pine Lake Campground
  • Kluane RV Kampground

Afstand: 390 km

7
443mi 09h 25m

Haines, Alaska, United States

7

Dag 14 - 15: Haines via Alaska Highway en Haines Junction

Op een schitterende plek, op de kruising van de Alaska Highway en Haines Highway, ligt het kleine dorpje Haines Junction. Het dorpje licht vlakbij het indrukwekkende Kluane National Park, tegen een decor van immens hoge besneeuwde bergtoppen. Een uitzicht waar je stil van wordt. Het bezoekerscentrum van Kluane National Park is een prima plek om je bezoek aan deze omgeving te beginnen. Hier vind je videopresentaties, tentoonstellingen en informatie over de verschillende wandelroutes in het nationale park. Het Kluane National Park kent veel verschillende landschappen. Je vindt er gletsjers, valleien met prachtige bloemen, hoge bergen, blauwe meren, toendra. Ook in dieren is er een grote diversiteit, zo vind je er onder andere lynxen, coyotes, grizzlyberen, zwarte beren, elanden en wolven. In het nationale park vind je verschillende campings. Een goede uitvalsbasis om een deel van het park wandelend te verkennen. Een mooie wandeling is de Kings Throne hike, die start bij het mooie Kathleen Lake. Parkeer hier je camper en geniet eerst even van de mooie weerspiegeling van de omliggende bergen in het meer. Wandel daarna naar boven en bewonder onderweg het uitzicht over de weidse omgeving en het meer. Je kunt echter niet alles te voet bereiken (én het park is ook enorm groot). Een absolute aanrader (bij helder weer) is dan ook het maken van een vlucht met een klein vliegtuigje over de gletsjers. De vluchten vertrekken via het kleine vliegveld in Haines Junction. Er zijn verschillende tours te boeken, ze duren minimaal een uur. Je vliegt over een gebied waar bijna niemand ooit komt. Je ziet er hoge bergen met eeuwige sneeuw, gletsjers, ijsvelden en zelfs een gletsjermeer. Het is een onvergetelijke ervaring en het is het geld dubbel en dwars waard. Voordat je het dorpje weer verlaat is het de moeite waard om even te stoppen bij The Village Bakery. Dit is een gezellige bakkerij, waar ze allerlei lekkernijen maken van gebakjes tot wraps en broodjes. Ook voor een goede kop koffie zit je hier goed. Je kunt er bij goed weer lekker op het terras zitten, maar binnen zijn ook wat zitplaatsen.

Campingsuggesties Kluane National Park:

  • Kathleen Lake Campground
  • Pine Lake Campground
  • Kluane RV Kampground

Afstand: 385 km

8
19mi 01h 06m

Dag 16 - 17: Skagway via ferry vanuit Haines

Vanuit Haines vertrek je met de Ferry richting Skagway. Deze idyllische stad is populair bij toeristen omdat er veel cruiseschepen aankomen in de haven van Skagway. Skagway heeft een rijke historie omdat de stad een grote rol heeft gespeeld in de 'Gold Rush'. Het gehele stadje is uitgeroepen tot Klondike Gold Rush Historic Park. In Skagway kun je de White Pass & Yukon Route Railway bezoeken, een museum met betrekking tot het goudkoorts tijdperk.

In Skagway kan je verschillende sightseeing tours reserveren, er zijn verschillende routes die je kunt volgen met een gids, alle routes bieden iets verschillend, zo is er de Packer Expidition waarbij je een wandeling maakt om vervolgens te gaan kajakken op het Serene Lake. Of maak een Float Tour, een route waarbij je met een luxe opblaasboot te water gaat.

Campingsuggestie Skagway:

  • Pullen Creek RV Park

Afstand: 100 km

9
65mi 01h 35m
Photo of Carcross Desert
4.5

South Klondike Highway, YT, CA

Carcross Desert

9

Dag 18: Carcross (Yukon) via Fraser

Carcross is een piepklein maar erg gezellig dorpje ten zuiden van Whitehorse. Parkeer de camper op het grote parkeerterrein en neem even een kijkje. Je zult er geen spijt van krijgen! Voor een goede kop koffie met wat lekkers ga je naar het hippe koffietentje Caribou Crossing Coffee. Struin daarna langs de kleine winkeltjes die je op dit kleurrijke pleintje vindt en bewonder de totempalen. Wandel vervolgens in een paar minuten naar de fotogenieke rode brug. Vanaf het kleine strandje links ervan maak je prachtige foto’s. Een klein stukje verder vind je een prachtig uitgestrekt blauw bergmeer. Neem even plaats op de houten vlonder om de omgeving op je in te laten werken. Het is hier ontzettend mooi! Je zou het niet verwachten in de Yukon, maar net buiten Carcross ligt een soort kleine woestijn. Veel mensen noemen het de kleinste woestijn ter wereld, maar feitelijk zijn het een serie zandduinen die zijn overgebleven van wat ooit een gletsjermeer was. Natuurlijk moet je daar even stoppen om foto’s te maken. Je kunt het niet missen, want het ligt recht aan de weg (aan de linkerkant) als je vanuit Whitehorse richting Carcross rijdt.

Campingsuggestie Carcross:

  • Carcross Tagish First Nation’s Carcross Campground

Afstand: 140 km

10
43mi 00h 54m

Whitehorse, Yukon Territory, Canada

10

Dag 19: Whitehorse via Emerald Lake (Klondike Highway)

Whitehorse, de hoofdstad van de Yukon. Ook al is dit de hoofdstad, het voelt meer aan als een dorp. Enkele straten, wat winkels (Horwood’s Mall is leuk!), verrassend hippe restaurants en het Victor Center. De stad en het omgeving zijn echter het verkennen waard voor je in je camper op pad gaat. Whitehorse is gelegen aan de Yukon rivier en wordt omringd door bergen. Net buiten het centrum vind je prachtige natuur. Zo is Miles Canyon absoluut een aanrader! Je kunt er wandelen, fietsen en zelfs een kanotocht maken. De S.S. Klondike is een opvallende hekwielboot, die permanent in Whitehorse ligt. De boot herinnert aan de tijd waarin Whitehorse een grote transporthub voor de regio was. De boot vervoerde goud en gereedschap van en naar de mijnen. Je kunt op de boot kijken met een ‘self-guided’ tour, tegen een kleine vergoeding.
In het MacBride museum leer je over de geschiedenis van de Yukon, over de First Nations en de wilde dieren die je in de Yukon tegen kunt komen. Verder kun je in de stad heerlijk uit eten en een tour boeken door de lokale bierbrouwerij. Uiteraard doe je hier ook je boodschappen bij de lokale Walmart want hier heb je veruit de grootste voorraad van de Yukon.

Campingsuggesties Whitehorse:

  • Wolf Creek Campground
  • Caribou RV Campground
  • Robert Service Campground

Afstand: 75 km

11
331mi 07h 06m
Photo of Dawson City Museum
4.5

5th Avenue and Church Street, YT, CA

Dawson City Museum

11

Dag 20 - 21: Dawson City via Carmacks, Pelly Crossing en Moose Creek

Midden in de uitgestrekte natuur van de Yukon vind je het bijzondere Dawson City. Dit is een stadje met kleurrijke historische huizen en winkels, barretjes, hotels en gezellige restaurants. Wandelend door de (onverharde) straten waan je je terug in de tijd van de goudkoorts. Een heerlijk plekje om een paar dagen te vertoeven. Ook is het de uitvalsbasis voor een trip over de beroemde Dempster Highway. In en om Dawson City is voldoende te beleven om je enkele dagen te vermaken. Dit is het hart van de goldrush, de plek waar het allemaal begonnen is. Tijdens een stadstour onder leiding van een van de historisch geklede gidsen (vertrek vanuit het Visitor Center in het centrum) worden er bijzondere verhalen verteld over iconische figuren die hier vroeger leefden en over de gebruiken van vroeger. Het is écht een aanrader om op een leuke manier meer te leren over de geschiedenis. Ook de dredges en Bonanza Creek (waar het eerste goud werd gevonden) mag je niet overslaan. En nog steeds wordt er in Dawson City goud gewonnen (misschien ken je de televisieserie Yukon Gold wel!) en kun je zelf ook op zoek met een goudpannetje in de rivier. Je kunt gewoon met je camper naar de dredges rijden. De weg is het laatste stuk onverhard, maar inmiddels ben je dat in de Yukon waarschijnlijk wel gewend! Er is voldoende plek om je camper te parkeren. Voor je aan je avond begint is het leuk met je camper naar de Midnight Dome te rijden om de zonsondergang te bewonderen. Vanaf dit hoge uitkijkpunt heb je een betoverend uitzicht op de stad en de natuur eromheen. In het stadje zelf is er vervolgens voldoende vertier en je kunt op veel plekken een lekker hapje eten. Een leuke afwisseling met het koken in of bij de camper, wat je tot nu toe waarschijnlijk alleen maar gedaan hebt. Klondike Kate's heeft naast lekker eten ook een overheerlijke cheesecake die je moet proberen. Ook bij het restaurant van Aurora Inn kun je erg goed eten. Op zoek naar wat vertier in de avond? Het allereerste casino van Noord-Amerika, Diamond Tooth Gerties, is ontzettend leuk om te bezoeken. Voor een heerlijke humoristische cancan show met zang en dans én een lekkere cocktail moet je hier zijn. Niet alleen toeristen, maar ook locals komen hier de gezelligheid opzoeken. Een must als je in Dawson City bent is het drinken van de Sour Toe Cocktail. Houd je vast: in een glas sterke drank (meestal Yukon Jack, maar je kunt zelf eventueel iets anders kiezen) wordt een geamputeerde teen gedaan en jij drinkt heldhaftig alsnog je drankje op, onder toeziend oog van de 'kapitein'. Met de zin 'drink it fast, drink it slow, but the lips must touch the toe' zeggen we denk ik genoeg. Wie durft? Daarnaast zijn er nog voldoende restaurants en bars voor een hapje en een drankje om je weer even helemaal uit de natuur te halen en de( voor Yukon begrippen) 'drukte' in te gaan. Vergeet wanneer je hier bent ook niet wat boodschappen te doen, Dawson City heeft een prima supermarkt om je voorraden weer aan te vullen.

Campingsuggestie Dawson City:

  • Yukon River Campground

Afstand: 460 km

12
188mi 05h 28m

Tok, Alaska, United States

12

Dag 22: Tok via Chicken (via Top of The World Hwy)

Vandaag rijd je richting Tok. Onderweg kom je van allerlei mooi natuurschoon tegen, stop onderweg dan ook voor een lunch of een aantal mooie foto's bij een van de watervallen, vergezichten of valleien.

Eenmaal in Tok aangekomen kan je lekker gaan eten bij een van de diners. 's Avonds rust je lekker uit van de lange rit bij een kampvuur voor jouw camper.

Campingsuggestie Tok:

  • Tok RV Village Campground & Cabins

Afstand: 310 km

13
204mi 03h 24m

Dag 23: Fairbanks

Vandaag ga je de stad Fairbanks bezoeken. Fairbanks is een grote stad in Alaska, met een belangrijke functie voor het land. De stad herbergt de oudste school van Alaska: the University of Alaska Fairbanks. Bezoek deze Universiteit, evenals het bijhorende museum. De belangrijkste activiteiten en trips in en rondom Fairbanks verwijzen je naar de prachtige natuur van Alaska. Maak bijvoorbeeld leuk trips en cruises per boot. Of ga met jouw huurcamper naar een van de nationale parken in het binnenland. Altijd al een echt rendier willen zien? Rijd dan met jouw huurcamper naar Running Reindeer Ranch, er kan hier heel mooi gewandeld worden en er loopt zo een rendier met je mee, deze dieren zijn de toeristen gewend en zijn erg nieuwsgierig, een unieke ervaring.

Het is ook erg leuk om de oude El Dorado Gold Mine te bezoeken. Fairbanks is van oudsher bekend geworden vanwege de goudvondst. Rond 1900 was het de stad een erg populaire trekpleisters voor mensen die hoopte miljonair te worden door de vondst van goud. De Gold Dredge is een plek waar je veel te weten kan komen over deze tijd en de geschiedenis van het goudmijnen, er kan ook nog steeds naar goud worden gezeefd.

Indien je gek bent op dieren, ga dan ook naar het Large Animal Research Station tijdens jouw camperreis in Alaska. Hier zijn veel lokale dieren te bekijken, zoals de muskus ossen, rendieren en kariboes. In dit park worden deze dieren bestudeerd voor de Universiteit van Alaska. Er zijn vaak ook gidsen die de tour leiden en veel weten te vertellen over deze bijzondere dieren.

Campingsuggestie Fairbanks:

  • Riverview RV Park

Afstand: 325 km

14
124mi 02h 09m
Photo of Denali National Park and Preserve
4.5

Mile 237, George Parks Hwy, Anchorage, AK, US

Denali National Park and Preserve

14

Dag 24 - 25: Denali National Park

Je rijdt vandaag richting Denali National Park. Dit park is een van de populairste nationale parken van heel Alaska. Er is hier ontzettend veel te zien dus om deze reden verblijf je hier 2 dagen.

Het Denali National Park and Preserve heeft ontzettend veel te bieden, je kunt hier wandelen en genieten van al de wilde dieren, uitgestrekte valleien, kabbelende beekjes en veel meer! Als je geluk hebt kun je met goed zicht misschien wel de top van Mount McKinsley zien, de hoogste berg van heel Alaska! Je kan gaan fietsen, wandelen, vissen, kanoën en nog veel meer!

De meeste tours in dit gebied gaan per shuttle bus, je mag/kan namelijk maar tot 24 km het park in, met deze shuttle bussen kun je toch veel zien van het gebied, de tours zijn vaak wat langer en tijdens de rit geven de chauffeurs een interessante uitleg over de dieren en gebied! De tweede dag kan wederom gaan wandelen en genieten van de natuur maar in het park zijn ook vele andere activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kan je Husky Homestead bezoeken, een plek waar huskies worden groot gebracht tot sledehonden. Het is erg leuk om de lokale bewoners van Husky Homestead de honden te zien trainen. Je kan zelf knuffelen met een van de puppies, leren over de sledehonden of luisteren naar de verhalen van de bewoners over hun ervaringen tijdens het wedstrijd-sleeën.

Ook biedt Denali verschillende ATV, 4WD en off-road tours. Je kan bijvoorbeeld bij Black Diamond ATV Tours een tour boeken, hier rijd je per quad over de prachtige landschappen van Denali National Park. De tour is geheel verzorgd met quads, eten en gids. Erg leuk om te doen als je avontuurlijk bent!

Campingsuggestie Denali N.P.:

  • Riley Creek Campground

Afstand: 220 km

240mi 04h 09m

Dag 26 - 27: Anchorage via Telkeetna en Willow

Je reist naar Anchorage, de stad waar je camperreis startte. Vandaag heb je de tijd om Anchorage te verkennen. Anchorage is een van de grote steden van Alaska met de meeste bewoners. De kustplaats ligt midden in de Chugach Mountains, hier kan je de prachtige poolijskappen bekijken. In Anchorage kan je veel ondernemen, zo kan je bijvoorbeeld in de winter hier skiën of een tocht maken met een hondenslee. In de zomer kan het in Anchorage nog weleens warmer worden dan je denkt, in de zomer is de gemiddelde temperatuur namelijk 18 graden, iets wat vrij uitzonderlijk is in geheel Alaska. Deze temperatuur is ideaal voor sightseeing aangezien de bergen zo vaker beter zichtbaar zullen zijn, hierdoor kan je de mooiste foto's maken! Ook is het deelnemen aan activiteiten veel aangenamer met deze temperatuur, ga bijvoorbeeld fietsen of hiken.

Combineer je bezoek aan Anchorage met een bezoek aan de Matanuska Glacier, deze prachtige gletsjer is erg bijzonder om te bekijken, je kan rondom deze gletsjer lopen en prachtige foto's maken, trek wel stevige schoenen aan want het kan hier glad en modderig zijn!

In het centrum van Anchorage kan je ook veel ondernemen, zo biedt Anchorage verschillende musea zoals het Anchorage Museum at Rasmuson Center. In het Anchorage Museum at Rasmuson Center kan je veel leren over de geschiedenis van zowel Alaska als Anchorage, ook zijn de exposities vaak ook leuk voor kinderen.

Campingsuggestie Anchorage:

  • Creekwood Inn RV Park
  • Black Spruce Campground

Afstand: 390 km

Op dag 27 lever je de camper weer in bij de verhuurder. De rest van de dag kan je gebruiken om Anchorage verder te verkennen. Je verblijft aankomende nacht in een hotel om de volgende dag terug te vliegen naar Amsterdam

Afstand: 50 km

Dag 28 - 29: Vlucht naar Amsterdam

Vandaag is het alweer tijd om terug naar Nederland te gaan met een camera vol herinneringen.