Remove Ads

CHICAGO, TORONTO & NEW YORK

  • 6
  • 19:26
  • 1,032 mi
  • $936
Take This Trip

Created by Travelhome - June 18th 2020

Een reis langs de hoogtepunten van Toronto, New York & Chicago is absoluut een aanrader. In deze relatief korte reis kun je veel beleven van de bekende aspecten van zowel Oost-Amerika als Canada. In alle 3 de steden is ontzettend veel te zien en te doen, ga lekker shoppen of bezoek een museum, de mogelijkheden zijn eindeloos. Naast deze fantastische steden komen ook de spectaculaire Niagara Falls aan bod. Het gebied rondom de Niagara Falls is ook erg mooi, hier kan naast de Niagara Falls nog worden genoten van mooie wandelingen, fietstochten, vistours en meer. Geniet van deze prachtige stedenreis, met een vleugje natuurschoon.

15 dagen, ca. 2000 km

Startpunt: Chicago

Dag 1 - 3: Chicago

Na aankomst van de vlucht in Chicago verblijf je 1 nacht in een hotel om vervolgens op dag 2 de camper op te halen bij het verhuurstation. Vervolgens rijd je naar Elgin waar je 2 dagen verblijft. Elgin ligt vlakbij Chicago en vanuit hier kun je de trein naar Chicago nemen. De camper kun je gewoon bij het trein station van Elgin, genaamd Big Timber Road Station, laten staan. Chicago is een grote bruisende stad met een goede economie, vele winkels, musea, sport en architectuur.

Begin het bezoek aan Chicago met een bezoek aan het John Hancock Observatory, een gebouw voltooid in 1969. Of loop over de openlucht Skywalk op 330 meter hoogte! Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Bezoek het bekende monument The Cloud Gate, een bekend gezicht van Chicago. Het monument bevindt zich in het midden van het AT&T Plaza in het Millenium Park. Eenmaal in het Millenium Park kun je ook veel bezichtigen. Ga bijvoorbeeld naar het Harris Theater voor een muziek voorstelling of loop over de excentrieke BP Pedestrian Bridge.

Naast gebouwen en parken biedt Chicago ook veel andere leuke dingen. Chicago heeft erg veel interessante musea, zoals het Art Institute of Chicago, het Museum of Science and Industry of het Oriental Institute Museum. Chicago heeft voor ieder wat wils!

1
280mi 04h 48m

Dag 4: Detroit

Vandaag verlaat je Chicago en ga je naar de volgende grote stad; Detroit. Wij raden je aan om op tijd te vertekken zodat je nog wat tijd over hebt om de stad te verkennen. Detroit staat bekend vanwege de auto-industrie; Ford, General Motors en Chrysler hebben hier namelijk hun thuisbasis. Ben je een autoliefhebber? Dan is Detroit echt je stad! Bekijk bijvoorbeeld het Ford Piquette Avenue Plant een historisch museum in het teken van de auto's van Ford.

Daarnaast heeft de stad nog vele leuke bezienswaardigheden die je bij voldoende tijd kunt bekijken. Ga bijvoorbeeld naar de verschillende musea die Detroit te bieden heeft. Ga lekker uiteten in een van de restaurants of barretjes en geniet vervolgens 's avonds van de mooie skyline van Detroit.

Campingsuggestie Detroit:

  • Monroe Co. / Toledo North KOA Holiday

Afstand: 455 km

2
242mi 04h 16m

Dag 5 - 6: Toronto

Vandaag ga je naar het prachtige buurland Canada, waar het mooie Toronto op jou ligt te wachten. Wij raden je opnieuw aan om op tijd te vertrekken. Toronto wordt ook wel het New York van Canada genoemd. Deze bijnaam wordt vooral duidelijk in het bruisende stadshart op Dundas Square wat erg veel weg heeft van Times Square in New York City. Grote shopping malls zoals het Eaton Centre liggen midden in de stad. Een bezoek aan de CN tower is een must, dit was lange tijd de hoogste, vrijstaande toren ter wereld.

Start de dag in een van de shopping malls voor het kopen van een aantal leuke souvenirs. Ga vervolgens langs een van de mooie parken die Toronto te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld het Toronto Island Park. Dit park bevindt zich op een eilandje in Lake Ontario en is te bereiken per ferry. Eenmaal op het park kun je van alles doen, zoals fietsen, kanoën of varen met een bootje. Ook is er een kinderboerderij en een mini pretpark.

Heb je meer zin in een dagje cultuur? Wandel dan door de gangen van The Art Gallery of Ontario. Of bekijk het Royal Ontario Museum, een zeer gevarieerd museum van verschillende collecties van Aziatische kunst tot prehistorische stukken.

Campingsuggestie Toronto:

  • Toronto North / Cookstown KOA
  • Glen Rouge Campground

Afstand: 372 km

3
88mi 01h 34m
Photo of Niagara Falls
4.9

ON, CA

Niagara Falls

3

Dag 8 - 9: Niagara Falls

Vandaag reis je naar de overweldigende Niagara Falls, waar je twee dagen zult blijven. Deze watervallen zijn erg indrukwekkend, maar kun je binnen één dag zien. Echter, naast de Niagara Falls zijn leuke engelse dorpjes gelegen, nabij Niagara-on-the lake. Je zult je niet vervelen in deze mooie omgeving. Ga lekker wandelen of paardrijden in de prachtige natuur, je kunt ook deelnemen aan verschillende tours in de omgeving.

Bezoek bijvoorbeeld Niagara Parks Butterfly Conservatory. Een interactieve vlindertuin waar honderden vlinders om je heen fladderen. De vlindertuin is met name erg mooi in het lenteseizoen wanneer alle bloemen en planten in volle bloei zijn.

Er is ook een vogelpark genaamd Bird Kingdom, hier kun je veel tropische vogels bekijken en voeren. Zorg wel dat je niet al te dure kleren aan het getrokken want de vogels vliegen gewoon los. Voor vogelliefhebbers wel echt een must!

Campingsuggestie Niagara Falls:

  • KOA Niagara Falls

Afstand: 129 km

4
287mi 05h 36m
Photo of Adirondack Park
3.7

Adirondack Park, Northville, NY, US

Adirondack Park

4

Dag 10 - 13: Adirondack Park

Je gaat vandaag naar het Adirondack park. Dit park herbergt rivieren, meren & vijvers, groene heuvels, bergen, kleurrijke bossen en nog veel meer. Natuurlijk neemt dit natuurschoon vele diersoorten met zich mee; van vossen tot herten en van beren tot roofvogels. Een ideale omgeving om even lekker tot rust te komen en de drukte van de steden te ontglippen.

Ga lekker wandelen in deze prachtige omgeving, en ontdek allerlei mooie plekjes. Ga 's middags lekker picknicken in de natuur. Vergeet vooral niet om goede wandelschoenen aan te trekken! Houd je van dieren? Neem dan de verrekijker mee! Geniet 's avonds voor de camper van een drankje en de mooie sterrenhemel.

Voor de actieveling onder ons is er van alles te doen in het park. Denk aan fietsen, wandelen, raften, vissen of picknicken. In de winter kun je zelfs gaan skiën of schaatsen. Daarnaast kun je ook wilde dieren spotten. Kortom, genoeg te zien en te beleven!

Hike bijvoorbeeld naar Mt. Macy's of Big Bear Mountain. Of loop je eigen route en zie waar je uit komt! Alles is mogelijk. In het herfstseizoen zijn alle bomen en struiken prachtig in al hun gele en oker kleuren, echt een beleving!

Campingsuggestie Adirondack:

  • Adirondack Camping Village

Afstand: 461 km

132mi 03h 11m

Dag 14: New York

Vandaag ga je naar The Big Apple; New York city. Aan bezienswaardigheden en attracties geen gebrek dus bij aankomst adviseren wij gelijk de stad in te trekken en te genieten van the City that never sleeps. Je verblijft hier 2 dagen, dus genoeg tijd om de stad te verkennen en de favoriete bezienswaardigheden te gaan bekijken.

Voor ieder is er wat wils in New York City. Heb je bijvoorbeeld een interesse in architectuur? Bezoek dan onder andere The Empire State Building en The Brooklyn Bridge. Houd je meer van wandelen en natuur? Dat is zelfs in deze grote stad een mogelijkheid, ga dan naar Central Park en wandel langs alle bekende plekken die je wellicht kent van televisie en films! Ben je gek van theater? Ga dan naar Times Square en bezoek een voorstelling! Meer zin om te shoppen? Ga dan naar een van de shopping malls, Macy's of bezoek Fifth Avenue; een van de duurste winkelstraten ter wereld!

De mogelijkheden zijn eindeloos en één ding is zeker: In New York City verveel je je niet.

Campingsuggestie New York:

  • Liberty Harbour RV Park

Afstand: 365 km

Dag 15: Terug naar huis!

Vandaag lever je de camper in en heb je de rest van de dag te besteden in New York. Het Vrijheidsbeeld, Broadway, The Empire State Building, Central Park en Times Square zijn nog maar enkele voorbeelden van bezienswaardigheden die je vandaag nog zou kunnen gaan bekijken. Maar je kunt natuurlijk deze laatste dag ook gebruiken voor het kopen van souvenirs.

Maak er een leuke laatste dag van voordat je weer terug naar Nederland vliegt later op de dag!