Remove Ads

22 DGN CAMPERREIS PHOENIX RETOUR

  • 16
  • 33:42
  • 1,629 mi
  • $1435
Take This Trip

Created by Travelhome - May 28th 2020

Geniet van de zon en ontdek het prachtige westen van Amerika. Je bezoekt de prachtige nationale parken in Utah en en Arizona en geniet van de geweldige stad Las Vegas. Kom helemaal tot rust tijdens deze camperreis en kom terug met een camera vol foto's met mooie herinneringen.

22 dagen, ca. 3400 km

Startpunt: Phoenix

Dag 1: Phoenix

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Phoenix en, gezien de ligging van deze stad, stap je meteen de warmte van de woestijn in. Kies een fijn hotel uit waar je vanavond lekker kunt ontspannen voor je morgen de camper op gaat halen. De drukte die je vandaag in de stad ziet laat je morgen gelukkig weer snel achter je.

1
18mi 00h 28m

10100 W Lake Pleasant Road Suite 1320, Peoria, AZ, US

Lake Pleasant DQ

1

Dag 2: Lake Pleasant

Vandaag haal je de camper op bij de verhuurder, veelal is dit in het begin van de middag. Na het ophalen van de camper is het tijd om boodschappen in te slaan en dan kan vanavond voor de eerste keer de barbecue aan. Je rijdt niet ver vandaag, de rit naar Lake Pleasant Regional Park is circa 75 kilometer. Hier aan het water begint het echte vakantiegevoel dan toch écht te kriebelen. Geef je daar aan over en geniet van de prachtige uitzichten. Met een drankje in de hand kun je de zon langzaam zien zakken en kijk je uit over het water.

Campingsuggesties Lake Pleasant:

  • Desert Tortoise Campground – Peoria

Afstand: 65 km

2
109mi 01h 58m

Dag 3: Sedona

Nadat je de drukte van Phoenix hebt verlaten is het een stuk prettiger rijden richting Sedona. Hier ben je meteen in de natuur, omringd door het rode gesteente. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, waaronder de klim naar Bell Rock: intenstief maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving. Naast wandelen kun je hier tal van andere activiteiten ondernemen waaronder een Pink Jeep Tour of het huren van een mountainbike.

Een leuke stop op een stukje rijden van Sedona is Slide Rock State Park. In dit kleine park heeft het water natuurlijke glijbanen uitgesleten en is op een warme dag dus een ideale plek om wat verkoeling te zoeken. Sedona zelf is klein en gezellig met veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes, de camping vind je op een korte rit van het centrum af.

Campingsuggesties Sedona:

  • Rancho Sedona RV Park

Afstand: 180 km

3
117mi 02h 28m
Photo of The Grand Canyon National Park
4.7

450 AZ-64, Grand Canyon Village, AZ, US

The Grand Canyon National Park

3

Dag 4 - 5: Grand Canyon National Park

Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Grand Canyon niet worden overgeslagen tijdens je reis door Zuidwest-Amerika! Parkeer je camper bij de daarvoor aangewezen plekken bij het Visitor Center (of laat hem staan op de camping in het park) en verken het park met de gratis shuttlebussen. Er is een heel systeem met verschillende buslijnen die je met elkaar kunt combineren. Je kunt uitstappen waar en wanneer je wilt. Zo kun je zoveel zien en zo lang blijven als je zelf wilt. Wandel langs de rand van de canyon en blijf af en toe even staan om de overweldigende uitzichten in je op te nemen.

Een must -do hier is om de zonsondergang mee te maken. De zon laat de canyon lichtrood, donkerrood, rose en paars verkleuren. Een magisch schouwspel waar je van begin tot eind versteld van zult staan

Campingsuggesties Grand Canyon National Park:

  • Mather Campground
  • KOA Williams
  • KOA Flagstaff

Afstand: 200 km

4
136mi 02h 35m

Dag 6 - 7: Page Lake Powell

Wanneer je de Grand Canyon uitrijdt kom je langs vele verschillende uitzichtpunten welke de moeite waard zijn om een stop te maken. Via de Desert View Watchtower als laatste stop rijdt je uiteindelijk het park uit richting Lake Powell.

Dit enorme meer is een paradijs voor de waterliefhebber, je kunt natuurlijk zwemmen maar ook een boot huren, een boottocht maken of een tochtje op de jetski behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast liggen er enkele pareltjes in de omgeving die je niet mag missen. Breng een bezoek aan het indrukwekkende uitzichtpunt van Horseshoe Bend, een korte klim brengt je naar de top en in de buurt van de rand is het uitzicht adembenemend.

Een andere stop is Antelope Canyon, hier kun je alleen komen door een tour te boeken, dit kan zowel met een Jeep als per boot. De smalle canyon staat bekend om de mooie lichtinval midden op de dag en om het mooie reliëf in de stenen waar het water doorheen is gesleten.

Campingsuggesties Lake Powell:

  • Wahweap Campground
  • Lone Rock Beach

Afstand: 230 km

5
123mi 02h 06m
Photo of Monument Valley
4.5

U.S. 163 Scenic, Oljato-Monument Valley, AZ, US

Monument Valley

5

Dag 8: Monument Valley

Laat het water achter je voor een rit naar het gebied van de Navajo, het iconische Monument Valley. Uit de vlakte rijzen de rode rotsformaties in allerlei verschillende vormen. Je kunt met je camper niet Monument Valley inrijden dus een tour is hier aan te raden. Laat je met een jeep over de zandwegen naar beneden rijden en leer meer over de geschiedenis van dit volk, de omgeving, hoe zij wonen en leven. Je kunt in Monument Valley zelf overnachten op een plekje op het rode zand of kiest voor een camping met faciliteiten in de buurt.

Campingsuggesties Monument Valley:

  • Goulding's Campground
  • The View Campground
  • KOA Monument Valley

Afstand: 250 km

6
148mi 02h 40m

Dag 9: Moab

De rit van vandaag gaat richting Moab, uitvalsbasis voor enkele prachtige parken in de omgeving: Arches National Park, Canyonlands National Park en Dead Horse Point State Park. Het plaatsje zelf is vrij klein en bestaat uit een hoofdstraat met wat restaurants, een supermarkt en campings.

Moab wordt ieder jaar door meer en meer toeristen ontdekt. Was het in eerste instantie nog een slaperig stadje, is de U.S. Highway 191 die dwars door het stadje loopt, inmiddels een druk begaande weg met vele mogelijkheden. De restaurants, winkeltjes, barretjes en nog belangrijker: campings zijn hier in overvloed aanwezig. Het leuke en bijzondere aan Moab is dat veel op loopafstand is. Verblijf op een van de campings aan de doorgaande weg, en je bent op loopafstand van de verschillende winkels en restaurants. Een aangename afwisseling van het auto-minded Verenigde Staten dat je tot dan toe hebt beleefd tijdens je camperreis.

Campingsuggesties Moab:

  • Canyonlands Campground
  • Devils Garden Campground (Arches N.P.)

Afstand: 250 km

7
4mi 00h 08m
Photo of Arches National Park
5.0

N Highway 191, Moab, UT, US

Arches National Park

7

Dag 10: Arches National Park

Op enkele minuten van Moab ligt Arches National Park, bekend van de indrukwekkende stenen bogen. Delicate Arch is de bekendste en staat tevens op de nummerplaten van de staat Utah. Waneer je een klim maakt naar deze Arch heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, zeker de moeite om vroeg voor op pad te gaan.

Maak een prachtige wandeling door het Fiery Furnace gebied onder leiding van een ervaren ranger. Echte wandelpaden ontbreken hier en we lopen over rotsen en door kloven. Onderweg vertellen ze je over bijzondere rotsen, planten en aanwezigheid van dieren. Je krijgt uitleg over hoe de rotsbogen van dit park zijn ontstaan. Af en toe spring je over een smalle kloof en klim je een stukje omhoog of klauteren je een stukje naar beneden. Het gebied is nog nooit in kaart gebracht dus je moet je volledig vertrouwen op de Ranger. Je komt op plekken waar maar weinig mensen komen. Deze groepswandeling van ongeveer 3,5 uur wordt georganiseerd vanuit het Visitors Center. Het is erg verstandig om ruim van tevoren via internet te reserveren, om verzekerd te zijn van een plek in de kleine groep.

Campingsuggesties Arches N.P.:

  • Canyonlands Campground in Moab
  • Devils Garden Campground in Arches N.P.

Afstand: 80 km

8
33mi 00h 51m
Photo of Canyonlands National Park
4.5
8

Dag 11: Canyonlands National Park

Een stukje rijden vanaf Moab ligt Canyonlands National Park, hier kijk je uit op het ravijn voor je en kun je ook weer een boog bewonderen, de Mesa Arch. Verder vindt je in de omgeving (en vlakbij Canyonlands National Park) Dead Horse Point State Park, het uitzicht hier is iets wat je gezien moet hebben. Wanneer je nog tijd over hebt kun je nog kiezen uit tal van activiteiten waarvan raften misschien wel de populairste is. Je kunt op een actieve maneir de omgeving vanaf het water zien! Bovnedien, is het een heerlijke verkoeling in de warme zomermaanden!

Maak een wandeling richting Grand View Point Overlook, het mooiste uitzichtpunt in Canyonlands N.P., vanaf dit punt is er een korte wandelroute richting het tweede uitzichtpunt. Na een bezoekje aan deze twee plekken snap je ook meteen waarom dit stuk zo geliefd is onder de Amerikanen en de toeristen.

Campingsuggesties Canyonlands N.P.:

  • Canyonlands Campground in Moab
  • Willow Flat Campground

Afstand: 125 km

9
162mi 03h 05m
Photo of Capitol Reef National Park
4.5

16 Scenic Dr, Torrey, UT, US

Capitol Reef National Park

9

Dag 12: Capitol Reef National Park

Wanneer je vandaag richting Capitol Reef N.P. vertrekt is het een mooie route om over de Highway 128 te rijden, dit is een scenic byway met prachtige uitzichten. Je rijdt hiervoor een stukje om maar dit is zeker de moeite waard. Bezoek het schitterende Capitol Reef National Park. Het landschap van Capitol Reef National Park kenmerkt zich door een 160 kilometer lange plooi in de aardkorst. Hier zie je spectaculair gekleurde rotsen, monolieten en diepe kliffen. Een goede manier om het gebied te bekijken is door met de huurcamper de Scenic Drive te rijden waarmee je de verschillende gezichten van het park te zien krijgt. Andere activiteiten in het park zijn klimmen en wandelen.

Wanneer je het park vanuit het westen binnenrijdt (bij het plaatsje Torrey), zie je eerst de heuvelrug van Waterpocket Fold, en kort daarna de rotsformatie Twin Rocks. De volgende bezienswaardigheid is Chimney Rock, een hoge rots die - zoals de naam al aangeeft - op een schoorsteen lijkt. Ook is er langs de weg een oud schoolgebouwtje, Fruita Schoolhouse. Hier kan je nog de oude meubels en gebruiksvoorwerpen zien. Rond het jaar 1900 gaf de 14-jarige Nettie Behunin, de dochter van een van de eerste pioniers, les aan de kinderen van de acht families die hier woonden. Een stukje verderop kun je een korte wandeling maken naar een rots, waarop tekeningen van Fremont-Indianen zijn te zien. Het is niet toegestaan de tekeningen van dichtbij te bekijken. Om goede foto's te kunnen maken, heb je een telelens nodig.

Campingsuggesties Canyonlands N.P.:

  • Fruita Campground
  • Wonderland RV Park in Torrey

Afstand: 250 km

10
127mi 04h 01m
Photo of Bryce Canyon National Park
5.0

Highway 63, UT, US

Bryce Canyon National Park

10

Dag 13 - 14: Bryce Canyon National Park

Vandaag bezoek je Bryce Canyon N.P. in dit prachtige nationale park geniet je van het uitzicht over adembenemende rode rotspilaren. Rode rotspilaren, ook wel hoodoos genoemd, domineren het uitzicht over Bryce Canyon National Park. De rode pilaren in allerlei vormen rijzen richting de hemel en zorgen, vooral met zonsondergang, voor een kleurenspektakel.

In het park kun je mooie wandelingen maken en is het de moeite om een wandeling te kiezen waarbij je helemaal naar beneden zakt tot de bodem van de hoodoos en daarna weer terug omhoog. Zo zie je het park op zijn mooist. Probeer bijvooorbeeld de Navajo Loop Trail in combinatie met de Queens Garden Trail, steil naar beneden en geleidelijk aan weer terug naar boven. Ook het (redelijk vlakke) stukje tussen Sunset Point en Sunrise Point is de moeite waard, zoals de naam als zegt vooral om een zonsopgang of -ondergang te bekijken.

Campingsuggesties Bryce Canyon:

  • Sunset Campground (in het park)
  • Ruby's Inn RV Park
  • KOA Cannonville

Afstand: 200 km

11
89mi 03h 13m
Photo of Zion National Park
4.9

1 Zion Park Blvd, Springdale, UT, US

Zion National Park

11

Dag 15 - 16: Zion National Park

Vandaag rijdt je naar wederom een prachtig park, Zion National Park. Je rijdt het park binnen via de Zion Tunnel, een ervaring op zich aangezien deze aan een kant afgesloten wordt zodat je er met de camper doorheen kunt.

Door de bergen ga je verder richting de Watchman campground of naar de camping in Springdale. Vanaf hier kun je een shuttle pakken door het park. In Zion kun je de mooiste wandelingen maken, variërend van een korte wandeling die toegankelijk is voor een rolstoel tot via kettingen de berg op. Loop naar de Emerald Pools, geniet van het uitzicht vanaf Observation Point of waadt door het water van de Virgin River tijdens de wandeling van de Narrows. In de avond zie je de zon achter de bergen zakken en geniet je op de camping van een hapje en een drankje in de natuur.

Campingsuggesties Zion National Park:

  • Watchman Campground (in het park)
  • Zion Canyon Campground

Afstand: 155 km

12
173mi 02h 56m

Dag 17 - 18: Las Vegas

Vanuit Zion N.P. rijd je naar Las Vegas. De een vindt dit een geweldige plek, de ander vindt het een beetje te veel van het goede. Een ding is zeker: Las Vegas is anders dan alle andere steden!

Bezoek een aantal van de unieke themahotels en kijk er je ogen uit. Zo is Venetië nagebouwd in en rondom het Venetian Hotel. Op de eerste verdieping van dit hotel vind je Venetiaanse winkelstraatjes en kanalen met echte gondels! Bij het Paris hotel is de Eiffeltoren nagebouwd en kun je ook daadwerkelijk omhoog om van het uitzicht te genieten. Buiten bij het Bellagio Hotel is ieder halfuur een spectaculaire fonteinenshow, compleet geregisseerd op muziek van bijvoorbeeld de Beatles of Michael Jackson.

In de avond geniet je van een maaltijd in een van de vele restaurants van wereldklasse of van een van de uitstekende buffets in de themahotels. Ook shows zijn er ontelbaar veel. Zo kun je bijvoorbeeld naar een show van Cirque Du Soleil, of bezoek een concert van een wereldberoemde artiest of magiër (er is altijd wel iemand die op dat moment een vaste show heeft in Vegas!). De shoppers onder ons kunnen hun hart ophalen in de grote winkelcentra op de Strip én net buiten de stad in een van de outlets.

Campingsuggesties Las Vegas:

  • Oasis RV Resort
  • KOA at Sam's Town
  • Circus Circus RV Park
  • Las Vegas RV Resort

Afstand: 270 km

13
162mi 02h 49m
Photo of Lake Havasu State Park
4.4

699 London Bridge Rd., Lake Havasu City, AZ, US

Lake Havasu State Park

13

Dag 19: Lake Havasu State Park

Vandaag reis je verder riching Lake Havasu. Lake Havasu is een enorm meer met schitterend helderblauw water, gelegen op de grens van Arizona en California. Het meer is erg populair bij de Amerikanen, door de vele campings en aanmeerplaatsen voor boten, is het een écht watersport paradijs. Tijdens weekenden en feestdagen is het dan ook een komen en gaan van toeristen. Bij Lake Havasu vind je ook het Lake Havasu State Park, een prachtig plekje in de woestijn. Je kunt hier verblijven op de camping en een duik nemen in het meer, haal dan wel even waterschoenen bij de lokale Walmart. Ook vindt je bij het park een cactustuin en kun je wandelingen maken. Wandel een klein stukje naar boven en geniet van een prachtig uitzicht over het meer en de aangrenzende bergen.

Campingsuggesties Lake Havasu:

  • Lake Havasu State Park Campground
  • Campbell Cove RV Resort

Afstand: 150 km

14
189mi 03h 43m

10100 W Lake Pleasant Road Suite 1320, Peoria, AZ, US

Lake Pleasant DQ

14

Dag 20: Lake Pleasant

Vandaag heb je een langere rijdag richting Lake Pleasant. Geniet van hoe de zonnestralen het water raken tijdens een prachtige wandeling langs het water. Lake Pleasant is heel erg bekend onder de vissers, er zijn dan ook heel veel soorten vissen te vinden in dit geweldige meer. Beoefen een van de watersporten die het meer aanbiedt of geniet van een heerlijke wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving.

Campingsuggestie Lake Pleasant:

  • Desert Tortoise Campground

Afstand: 320 km

34mi 00h 42m

Dag 20: Camper inleveren en vliegreis naar Amsterdam

Vandaag rijd je naar Phoenix om je camper weer in te leveren bij de verhuurder. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Desert Botanical Garden of het muziekinstrumenten museum voordat je later op de dag weer terug vliegt richting Amsterdam.

Afstand: 70 km